- kukuřičné těstoviny
- 1 hrnek vařených fazolí
- 1 cibule
- 1 mrkev
- kus čínského zelí
- čerstvé nebo sušené bylinky: oregáno, tymián, bazalka
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl
- olej
- voda na podlití
- Dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu osolíme, přidáme trošku oleje a těstoviny v ní uvaříme podle návodu na obalu.
- Oloupeme a očistíme zeleninu a pokrájíme na větší kostky.
- Ve woku osmažíme na oleji se solí nejprve cibuli, pak přidáme ostatní zeleninu, vařené fazole, sojovou omáčku a bylinky (čerstvé dávám až na konec).
- Společně orestujeme, pokud je třeba, podlijeme trochou vody (jen lžíce, dvě).
- Restujeme jen krátce, aby zelenina byla křupavá.
Přidáme uvařené těstoviny, promícháme a máme hotovo.
Praktické
Pro zachování bezlepkové varianty použijeme sojovou omáčku tamari.
Kombinujeme
- Touto kombinací jsme dostali kompletní talíř.
- K dokonalosti chybí jen trochu syrové a kvašené zeleniny, což můžeme hravě dohnat během toho, co se vaří těstoviny a restuje zelenina.
Obměna
- Fazole můžeme zaměnit za jiný druh nebo zvolit jiné luštěniny.
- Zeleninu můžeme dát podle sezóny, stejně jako bylinky.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, menším ubereme sůl a olej, s fazolemi začínáme až po jiných luštěninách, záleží tedy, zda už je dítě zvyklé je jíst.
Komentáře
Příjemná rychlovka a výsledkem výborný těstovinový salát. Dělala jsem poprvé fazole pinto a byly v něm skvělé :-)
Spis takovy testovinovy salat, pribrani rozhodne nehrozi :-)