Tahle omáčka chutná jako italská. Jako rajská s masem. Je to kořením, je to konzistencí a je to prostě mňamka. A navíc rychlá.

Ingredience
pro 4 porce
  • bezvaječné celozrnné těstoviny
  • 1 uzené tofu
  • 1 cibule
  • svazek chřestu
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • umeocet
  • 4 lžíce rostlinné smetany
  • citrón

Postup

  1. Dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu osolíme, přidáme trošku oleje a těstoviny v ní uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Oloupeme cibuli a pokrájíme na proužky, tofu nakrouháme na plátky jako sýr.
  3. Omyjeme chřest, odstraníme dřevnaté části a uřízneme křehké hlavičky – dáme je na stranu.
  4. Na posledních 5 minut vaření těstovin vložíme chřest do hrnce k těstovinám a povaříme ho.
  5. Chřest i těstoviny slijeme a propláchneme studenou vodou (chřest si zachová svěží zelenou barvu).
  6. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, tofu, osolíme, opepříme a orestujeme.
  7. Přidáme na špalíčky pokrájený chřest včetně stranou odložených hlaviček. Krátce prohřejeme.
  8. Vypneme, přidáme smetanu, těstoviny a promícháme.
  9. Podáváme s petrželkou a kouskem citrónu, aby si každý mohl dát čerstvé šťávy podle chuti.

Praktické

  • Pro bezlepkovou verzi použijeme bílé tofu nebo některou bezlepkovou verzi veganského sýru a vybereme bezlepkové těstoviny.
  • Můžete zvlášť vařit chřest a zvlášť těstoviny, ale já ráda šetřím hrnce a výsledek je stejný.
  • Hlavičky chřestu uřezávám proto, aby zůstaly křehké a nezničily se varem – klasicky se chřest vaří svázaný ve vysokém hrnci postavený vertikálně právě z tohoto důvodu.

Kombinujeme

  • Kombinací těstovin, tofu a zeleniny dostáváme kompletní talíř, stačí přidat čerstvou a kvašenou zeleninu, případně kousek napařené či blanšírované zeleniny.

Obměna

  • Místo smetany můžete připravit zeleninovou omáčku a těstoviny zalít zeleninovou omáčkou – já ráda používám koprovou a křenovou, případně jejich bílý základ bez křenu a kopru.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let, menším nedáváme uzenou variantu tofu ani pepř a ubereme, sůl a olej.

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Po měsíci mám 5 kg dole (Hana)

Hana: Milá Evičko, ani nevíš, jak jsem vděčná za...

Už vím, jak na to (Eva)

Evacernosk: Evičko a Romane, mám vás oba ve své...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Čtvrtý týden a čtyři a půl kila dole (Hanka)

Hanka: Hezký den, mám za sebou čtvrtý týden, krásně...

Konec nudným salátům (Jaroslav)

Jaroslav: Můj první salát z tohoto kurzu. Jednou větou:...

Jde to krásně a jednoduše (Zdenka)

Zdenka: Ahoj Evi, stáhla jsem si a pročetla e-book...

8 kg je dole a zlepšila se psychika (Martin)

Martin: Ahoj, tak 8 kg je dole, i když...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Moja rodina je novou kuchyňou nadšená (Petra)

Petra: S Jíme Jinak jem už takmer tri mesiace...

Jídlo je perfektní, i děti uždibují (Lada)

Lada: Dneska třetí den a jídlo za mě perfektní....

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Moje tělo se rychle uzdravuje (Božena)

Božena: Zdravím všechny. Tak jsem zvládla i druhý půst...

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...
  1. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNakupte na Organic Time a ušetřete
Další článekPo 2 měsících nepotřebuji antidepresiva a dcera je bez ekzému