Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špenátové halušky

Uvařeno
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Špenátové halušky s pistáciemi a piniovými oříšky jsou skvělou alternativou k tradičním těstovinám. Tento veganský recept potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i zdraví. Podívejte se, jak snadno a rychle můžete připravit toto lahodné jídlo!

Ingredience
  • 1 hrst listového špenátu
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • 100 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • olej
  • česnek
  • piniové oříšky
  • slunečnicová semínka
  • pistácie
  • sůl
  • pepř
  • voda

Stav mého manžela se rychle horšil, až došlo na kolapsové stavy. Přes časté pobyty v nemocnici mu nikdo nezjistil, že...

Jak připravit zelené halušky se špenátem

  1. Špenát krátce spařte a propláchněte pod studenou vodou. Mírně ho vymačkejte.
  2. Smíchejte ho s několika lžícemi vody, ve které se vařil a rozmixujte.
  3. Do mísy dejte rozmixovaný špenát, přidejte sůl, mouku a lahůdkové droždí. Vymíchejte na husté těstíčko.
  4. Na pánev nalijte olej, přidejte semínka a česnek a osmahněte.
  5. Přiveďte vodu k varu a pomocí speciálního nástroje na halušky strouhejte nočky do vody. Jakmile vyplavou na povrch, vařte 1 minutu a sceďte je.
  6. Vložte je do pánve, promíchejte, posypejte pepřem a podávejte.
Jarní únava? Potíže s trávením?
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Praktické

  • Nemáte-li  haluškovač, můžete lžící tvořit nočky a hned je házet do vody.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme pepř.

    🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

    Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    24 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    To vypadá skvěle! Halušky dělám běžně z dýne, jen syrová nastrouhaná dýně na jemno, sůl a mouka, třeba špaldová. Chutnaly i manželovi. Tyto zelené určitě vyzkouším. Díky za nápad ❤️

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Smaženka z brokolice

    Naučte se připravit brokolicovou smaženku bez vajec! Tato lahodná a zdravá alternativa klasických smaženek vás zaručeně nadchne. Podívejte se na recept a p...

    Zimní donabe

    Zajímavý recept na zimní donabe plný zdravých ingrediencí jako je tofu, rýže a různé druhy zeleniny. Stačí smíchat ingredience, nechat vařit a pak si lahod...

    Plněné slané kokosky

    Vyzkoušejte recept na plněné kokosové kuličky naslano s jáhlovým těstem a zdravou zeleninovou náplní. Jednoduché a chutné jídlo, které potěší vaše chuťové ...

    Plněné těstoviny paccheri

    Vyzkoušejte recept na těstoviny plněné směsí zeleniny a tempehu, které se podávají s krémovou omáčkou z dýně a batátu. Jednoduché a lahodné veganské jídlo ...

    Netradiční batátové škubánky

    Opečené škubánky z batátů jsou skvělou alternativou k klasickým bramborovým plackám. S vůní a chutí italského semolina rimacinata a pikantního wasabi se st...

    Podzimní ječmen

    Podzimní ječmen se zeleninou, hlívou a ořechy – skvělá rychlovka plná chutí a zdravých surovin, kterou zvládnete snadno i v nabitém pracovním dni.