Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Čočkové rigatoni s lilky a olejnatými semeny

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro
sezóna léto

Opečený lilek na pánvi je dalším italským letním receptem. Rychlé a snadné, prostě recept na poslední chvíli. A navíc v této podobě chutná všem. Kdo ze zdravotních důvodů nesmí lilek, najde v receptu tip na alternativu.

Ingredience
3 porce
  • 250 g čočkové rigatoni
  • 1 velký kulatý lilek
  • olivový olej
  • dýňová semínka
  • slunečnicová semínka
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petržel

„Je třeba si k jídlu v klidu sednout.“ „Jezte pomalu a soustřeďte se na jídlo.“ „Vychutnejte si ty okamžiky, které tr...

Jak připravit čočkové rigatoni s lilky a olejnatými semeny

  1. Nakrájejte lilky na tenké plátky. Opečte je na suché pánvi po obou stranách. Plátky osolte, opepřete, polijte panenským olivovým olejem, nadrobno nasekaným česnekem a petrželkou.
  2. Opečte slunečnicová a dýňová semínka.
  3. Uvařte těstoviny.
  4. Lilky nakrájejte na proužky a restujeme na pánvi s připravenými těstovinami, posypte znovu čerstvou petrželkou a opečenými semínky.

Praktické

  • Opečené lilky na pánvi jsou další italskou delikatesou letní sezony. Můžete je dát do placek nebo na chleba. Jsou opravdu výborné, neznám člověka, kterému by takto upravený lilek nechutnal.
  • Sledujte čas vaření těstoviny. Bezlepkové jsou převařené hned a není nic horšího než převařené těstoviny. Musí být al dente.

Obměna

  • Jakékoliv těstoviny, co máte ve spíži, lze v tomto receptu použít.
  • Pokud ze zdravotních důvodů nejíte lilek,upečte stejným způsobem cuketu. Postup je stejný.

Děti

  • Vhodné pro děti od dvou let.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Ja nejak nechápu ten recept. 😆🤦

Ráno si dělám do termosky snídani i oběd a dneska to byl tento. To je taková dobrota . 👍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Lebedové pesto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat. 

Gratinovaný fenykl

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...