Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Čočkové rigatoni s lilky a olejnatými semeny

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro
sezóna léto

Opečený lilek na pánvi je dalším italským letním receptem. Rychlé a snadné, prostě recept na poslední chvíli. A navíc v této podobě chutná všem. Kdo ze zdravotních důvodů nesmí lilek, najde v receptu tip na alternativu.

Ingredience
3 porce
  • 250 g čočkové rigatoni
  • 1 velký kulatý lilek
  • olivový olej
  • dýňová semínka
  • slunečnicová semínka
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petržel

Jak připravit čočkové rigatoni s lilky a olejnatými semeny

  1. Nakrájejte lilky na tenké plátky. Opečte je na suché pánvi po obou stranách. Plátky osolte, opepřete, polijte panenským olivovým olejem, nadrobno nasekaným česnekem a petrželkou.
  2. Opečte slunečnicová a dýňová semínka.
  3. Uvařte těstoviny.
  4. Lilky nakrájejte na proužky a restujeme na pánvi s připravenými těstovinami, posypte znovu čerstvou petrželkou a opečenými semínky.

Praktické

  • Opečené lilky na pánvi jsou další italskou delikatesou letní sezony. Můžete je dát do placek nebo na chleba. Jsou opravdu výborné, neznám člověka, kterému by takto upravený lilek nechutnal.
  • Sledujte čas vaření těstoviny. Bezlepkové jsou převařené hned a není nic horšího než převařené těstoviny. Musí být al dente.

Obměna

  • Jakékoliv těstoviny, co máte ve spíži, lze v tomto receptu použít.
  • Pokud ze zdravotních důvodů nejíte lilek,upečte stejným způsobem cuketu. Postup je stejný.

Děti

  • Vhodné pro děti od dvou let.

PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?

Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Ráno si dělám do termosky snídani i oběd a dneska to byl tento. To je taková dobrota . 👍

LENKA SVOBODOVÁ
17. 8. 2020

zkusím,vypadá to mnamozně

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Spaghetti carbonara vegetariana

Zdravá verze na italskou klasiku, na které si pochutná celá rodina. Špagety Carbonara – bez masa a mléčných výrobků.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Lebedové pesto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat. 

Gratinovaný fenykl

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.