- 3 bulvy fenyklu
- 1 lžička sezamového semínka
- 1 lžička slunečnicového semínka
- trochu mandlí
- 2 lžičky lahůdkového droždí
- olej
- pepř
- sůl
- pažitka
- olivový olej
Jak připravit pečený fenykl
- Do sekáčku vložíme mandle, sezamová semínka, lahůdkové droždí, sůl a slunečnicové semínko. Rozsekáme a dáme stranou.
- V hrnci přivedeme vodu k varu a pak do ní vložíme nakrájený fenykl. Blanšírujeme 4 minuty.
- Na pekáč nalijeme trochu oleje a přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
- Pečeme v troubě na 190°C a když se na povrchu začne tvořit krustička, posypeme fenykl rozmixovanými semínky.
- Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.
Praktické
- Výborné teplé i vychladlé.
- Můžete připravit i v horkovzdušné fritéze, pokud připravujete menší množství fenyklu.
Obměna
- Místo pažitky můžete posypat např. petrželkou.
- Místo oříšků můžete použít i strouhanku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pepř.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Bezva recept, ten budu dělat často!
Dobrý den,dnes chci vyzkoušet 🙂.Je to má premiéra s fenyklem😁 a tak si nejsem jistá jak nakrájet ,hodil by se obrázek pro začátečníka 🙂.Podle hotového jídla to nedokážu odhadnout 🙈.Zkusím tedy přibližně a uvidí se😀.