Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Gratinovaný fenykl

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

Ingredience
  • 3 bulvy fenyklu
  • 1 lžička sezamového semínka
  • 1 lžička slunečnicového semínka
  • trochu mandlí
  • 2 lžičky lahůdkového droždí
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • pažitka
  • olivový olej

Kvůli zánětu štítné žlázy se mi po třetím porodu nedařilo zhubnout posledních pár kil z 30, které jsem v těhotenství ...

Jak připravit pečený fenykl

  1. Do sekáčku vložíme mandle, sezamová semínka, lahůdkové droždí, sůl a slunečnicové semínko. Rozsekáme a dáme stranou.
  2. V hrnci přivedeme vodu k varu a pak do ní vložíme nakrájený fenykl. Blanšírujeme 4 minuty.
  3. Na pekáč nalijeme trochu oleje a přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
  4. Pečeme v troubě na 190°C a když se na povrchu začne tvořit krustička, posypeme fenykl rozmixovanými semínky.
  5. Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.

Praktické

  • Výborné teplé i vychladlé.
  • Můžete připravit i v horkovzdušné fritéze, pokud připravujete menší množství fenyklu.

Obměna

  • Místo pažitky můžete posypat např. petrželkou.
  • Místo oříšků můžete použít i strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Daireann
15. 3. 2023

Bezva recept, ten budu dělat často!

Kakamilula
9. 3. 2023

Dobrý den,dnes chci vyzkoušet 🙂.Je to má premiéra s fenyklem😁 a tak si nejsem jistá jak nakrájet ,hodil by se obrázek pro začátečníka 🙂.Podle hotového jídla to nedokážu odhadnout 🙈.Zkusím tedy přibližně a uvidí se😀.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Medailonky Butternut s egyptskou směsí

Velmi jednoduchý a přitom tak lahodný recept na dýni s křupavou krustičkou a skvělou směsí koření. Chvála Egypťanům za tuto báječnou směs koření, která pas...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Gnocchi alla romana se zimní zeleninou

Gnocchi alla romana ve veganské verzi? Ano, jde to perfektně. Vyzkoušejte.