Domů Téma Oříšky

oříšky

Kešu máslo Slaná vanilka

Smetanově jemné, se špetkou soli a vanilky. Luxusní máslíčko, které si během chvilky připravíte doma. My ho milujeme jen tak na lžičku, kaši, s...

Jak udělat domácí nutellu bez cukru

Naučte se připravit si domácí zdravou nutellu - lískooříškovou pomazánku bez cukru. Rozpouští se v ústech, je tak akorát sladká, krémová, čokoládová... prostě mňam...

Jak udělat domácí kešu máslo

Jemné, krémové a slaďoučké máslíčko z kešu oříšků skvělé jen tak na lžičku, do kaší, zeleniny a dezertů. Dá se rychle připravit i doma...

Jak udělat domácí mandlové máslo

Mandlové máslo se dá rychle připravit i doma za pár korun. Je jemné, lahodné, dá se ochutit na spoustu způsobů a využít nejen do...

Návod, jak seskládat kompletní zdravý talíř

Omezujete ve stravě maso, mléko nebo vejce? Stravujete se převážně nebo zcela rostlinně? Ukážeme vám, jak si poskládat jídlo tak, aby vám ani vašim...

Máte v zimě vysušenou pokožku? Toto říká ajurvéda

"Jakmile začne zima, mám suchou pokožku. Ruce jak struhadla a suché, popraskané rty. A nastupuje období všelijakých krémů, tělových mlék a balzámů na rty."...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Jak konečně začít vařit zdravě. Jednoduše, bez obav a krok po...

Nachystejte kuchyň Ze začátku stačí mít 2-3 hrnce, alespoň 2 nože (jeden větší na zeleninu a jeden třeba menší), mixér, prkénko na krájení, vařečky,...

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina z nás jí oříšky a semínka špatně. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Sladké “tvarohové” knedlíky s ovocem (bez lepku)

Jakmile začne ovoce, děláme je často. Jsou rychlé, krásně drží a moc dobré. Tvarohové sladké knedlíky jsou naše česká klasika. My je děláme v...

4 tipy, jak zdravě a hravě přežít cestu letadlem

Jíte jinak a máte před sebou dlouhý let a už teď začínáte být nervózní, nejen z letu samotného, lidí, všech těch check-inů, kontrol, ale...

Jak zdravě uspokojit chuť na sladké

Sladká chuť je nám přirozená a málokdy naši slezinu a slinivku uspokojí pouze obiloviny se zeleninou. Pak je na místě zařadit dezert. V tomto...

7 rad, jak jíst při sportu bez živočišných bílkovin

Správná výživa při jakémkoliv pravidelném sportu je víc důležitá. Ať už sportujete závodně, navštěvujete posilovnu, anebo cvičíte doma a chcete vyrýsovat postavu, je třeba...

Studentská směs v čokoládě

Rozinky a oříšky v čokoládě jsou většinou plné cukru a mléka. Udělejte si je jednoduše doma! Zabalené se hodí se i jako pěkný dárek.

Jak na domácí pesta: krok za krokem

Pesto je jednoduché na přípravu a má mnohem víc využití než jen do těstovin. Namažte si ho na kváskový chléb, potřete jím pečenou zeleninu,...

Seznam zeleniny, luštěnin, obilovin, semínek a oříšků na lednici

Jak docílit pestrosti ve stravě? Díky této tabulce to zvládnete levou zadní! V minulém článku o pestrosti jsem zmiňovala, že mám na lednici vytištěnou...

8 způsobů, jak použít sojovou omáčku, které neznáte

Sojová omáčka má mnoho způsobů využití. Kromě klasického dochucování omáček, zeleniny, luštěnin, karbanátků a nákypů ji lze využít ještě mnoha dalšími způsoby. O některých...

Oběd do skleničky: jednoduše a rychle do práce i na výlet!

Zbylo vám něco v lednici? Udělejte si z toho skvělý a rychlý oběd do skleničky. V práci nebo ve škole, na výletě i na...

Těstoviny na sladko s oříšky

Honí vás nebo ratolesti chuť na sladké a máte v lednici uvařené těstoviny (případně jinou obilovinu)? Tak si připravte tuto bleskovou sladkou svačinu. Zaručeně...

Brokolicový pilaf s rozinkami

Výborné a rychlé sladko-slané jídlo, které uspokojí chuť na něco sladkého bez hřešení sladkostmi nebo dezerty.

Ferrero Rocher

Luxusní čokoládovo-oříškové kuličky Ferrero rocher bez cukru, které jsou tak hříšně dobré, že se nebudete chtít podělit ani s návštěvou :-)

Čokoládové pralinky s náplní

Pokud milujete čokoládu, ale nechcete jíst tu z obchodu plnou cukru, mléka a tuku, pak pro vás máme rychlý a uspokojující recept na zdravé...

13 rychlých a zdravých svačin, které si vzít k vodě

Celý den u vody a jíst zdravě? Žádný problém! Nespoléháme na stánky s občerstvením, kde většinou mají jen nezdravá a těžká jídla. Máme pro...

Domácí křupavá granola s kváskem

Kvásek se nemusí přidávat pouze do chleba, ale lze z něj vytvořit i báječná granola! Na tento skvělý nápad přidávat kvásek do granoly přišli...

Voňavá burizonová mozaika

Mozaika je naše oblíbená svačina už proto, že nemusíme řešit její trvanlivost, dá se vyrobit dopředu a také protože se jednoduše může vzít s...

Jak je to s tuky – přítel nebo nepřítel?

Tuky jsou ve stravě velmi důležitou součástí a je třeba jim věnovat patřičnou pozornost. Tuky jsou však i zrádné a může vadit jak jejich...

Strava a civilizační choroby – 4. díl

V této části přednášky mluví MUDr. Strnadelová a Jan Zerzán o důležitosti a smyslu zeleniny, vhodnosti brambor, rajčat a jejich zpracování. Probírají bílkoviny, jejich zdroje a rizika....

Burizonová mozaika

Velmi jednoduchá, "žravá" a rychlá sladkost, která vydrží věky. Je skvělá jako svačinka pro děti i dospělé.
Téma: kváskové m§usli, živočišnébílkoviny, maso, tepelně upravené ovoce, makroživiny ve stravě, zuby, polévky, sladká zelenina, seitan, wrap, Jan Zerzán, mák, natural tofu, salát, slunečnicové semínko, mrkvová kaše, marmeláda, rukola, ohřívaná zelenina, zdravé koláče, dip, suché ruce, druhy zeleniny, prázdné kalorie, mason jar salad, jídlo do práce, obilné slady, jednoduchý cukr, fermentace, sezamová semínka, slinivka, gril, přírodní tofu, shoyu, plněné knedlíky, druhy oříšků, pečené koláče, knedlíky z ovoce, kalorie, original JJ, energetický příjem, oříšková másla, zubní kazy, burizony, slezina, jak umixovat mandlové máslo, sladká rýže, stabilizátory, kváskové pečivo, lískooříšková pomazánka, jak vyrobit domácí nutellu, jak oloupat mandle, švestkové knedlíky, mandlová pasta, vitamíny, Tamari, éčka, amasaké, jak použít sojovou omáčku, sezóna zima, loupání mandlí, slady, počítání kalorií, dosa, jak vyrobit zdravou nutellu, namáčení oříšků, štrůdl, cukroví bez pečení, polotovary, obiloviny, zálivka, knedlíky z tofu, máslo z ořechů, tofu, dezerty, Vánoce, barviva, hummus, vyvážený jídelníček, česnek medvědí, vanilkové kešu máslo, demineralizace, sladké knedle, posypky, esenciální aminokyseliny, mražené pečivo, burizonová mozaika, bez vejce, Vladimíra Strnadelová, sekaná, máslo, rozinky, výroba nutelly, kvásek, semena, čaj, konopná semínka, bylinky, vysušená pokožka, občerstvení, kešu máslo z mixéru, co pít, slané ořechové máslo, sladkosti, kardamom, chuť na čokoládu, bezlepkové cukroví, petrželka, sezóna podzim, zdravé dezerty, cukrovka, děti, Video, tortila, tvarohové knedlíky, arašídy, mražené polotovary, marináda, vhodné na cesty, rotein, sušené meruňky, chia semínko, rostlinná strava, extrudované výrobky, dýňové semínko, exotické ovoce, jak oloupat ořechy, bez lepku, sušené ovoce, rajčata, citronová šťáva, omáčky, dort, ořech, ferrero rocher, ořechové máslo s vanilkou, borůvkové knedlíky, müsli, pickles, oslavy, jak sestavit jídelníček, hrozinky, nutela, jak vařit obiloviny, raw, kešu, konopné semínko, cestování, polévka, grilování

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?