Extra křupavé křupky z pečené cizrny. Luxusní slané občerstvení, které okouzlí každého (včetně dětí!), kdo rád křoupe.

Ingredience
  • 450 g uvařené cizrny
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • libovolně: 1 lžička koření dle chuti (kari, lahůdkové droždí, paprika aj.)

Jak připravit pečenou cizrnu

  1. Uvařenou cizrnu propláchneme vodou a necháme odkapat 5 minut.
  2. Přemístíme na čistou utěrku a promneme, aby se zbavila části slupek a vysušila se.
  3. Cizrnu přendáme do misky, promícháme s olejem a solí a dáme péct na 180°C.
  4. Pečeme cca 30-45 minut do křupava.
  5. Párkrát při pečení promícháme.
  6. Vyndáme a zasypeme a promícháme s kořením (tady lahůdkové droždí), pokud ho chceme použít (dá se i bez koření).
  7. Necháme 10 minut vychladnout a podáváme.

 

Praktické

  • Pečená cizrna je výborné slané křoupání jako svačinka, na silvestra, pro návštěvy, pro děti, dá se také použít jako krutony do polévky, do buddha bowl, na posyp jídel, salátů aj.
  • Nejlépe chutnají první den, ale v pokojové teplotě bez problémů vydrží 4-5 dní.
  • nemíchejte koření ihned před pečením s cizrnou, jinak nedocílíte takové křupavosti.
  • Pokud nechcete použít sůl, vynechte ji a po vytažení cizrny z trouby v kroku 6 ji postříkejte sojovou omáčkou nebo umeoctem.

Obměna

  • Podobně můžete připravit i uvařené sojové boby nebo hrách či jinou luštěninu.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let. Šetříme ale se solí, tukem a kořením.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Chutná mi, hubnu a nemusím počítat kalorie (Hana, 66 let)

Hana: Dobrý den, všechny jídla mi moc chutnají, vařím...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Jsem šťastná, že jsem členkou klubu (Nada)

Nada: Jsem šťastná, že jsem členkou klubu! Se zdravým...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Za 6 dní v kurzu Hubnutí do plavek má dole 1,5 kg a 4 cm v pase!

Dagmar: Jsem 6.den v kurzu Hubneme do plavek a...

Konečně po všech nezdarech našla (Veronika)

Veronika: Na luštěniny jsem si zvykla téměř hned, ty...

Mínus 5kg a 5cm v pase (Liana)

Liana: Ahoj Eva, u mňa je to -5 kg...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Této cesty dle JJ se budu držet už navždy!

Luci88: Chtěla bych poděkovat za báječný kurz. Moc jsem...

Zase si tančím a zpívám (Monika)

Monika: Krásná ženo Evo 🌺 Velmi Ti děkuji za...

Nemám hlad, nehoní mě mlsná a mám lepší náladu (Renáta)

Renáta: Dobrý den paní Evo, jsem dnes den před...

Zhubla jsem 20 kg (Jitkanec)

Jitkanec: Ahojte všichni, začala jsem vařit podle Jíme Jinak...

Díky změně stravy se mi podařilo otěhotnět (Lucka)

Lucka: Já se přidávám s díkem i za dnešní...

Raňajky papkáme spolu s manželom a velmi nám chutia (Marta)

Marta: Ďakujem Evička za všetky recepty. Ume ocot, tamari, shoyu,...

S manželkou jsme si užili skvělou páteční večeři (Jaroslav)

Jaroslav: Jsem velmi rád, že jsem si koupil Super...
  1. Úplně super, ale teda odslupkovat je hodně pracné. Nejde mně to teda nějako rychle a každou zvlášť je docela masakr 🤭 máte ještě nějaký typ?

    • Adriano, to určitě není potřeba je úplně zbavit slupek,, rozhodně bych to nedělala po jedné! V receptu se i píše, že se to promne v utěrce, aby se zbavila ČÁSTI slupek. Prostě co půjde dolů, půjde. Když ji vaříme a jíme vařenou, také ji přeci neloupeme. Na stránkách JJ je více receptůna tuto pochoutku, já jsem např. přidávala koření již před pečením. A tam asi tento bod s odlupkováním ani nebyl.

  2. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSvětlá nebo tmavá pohanka: víte, jaký je v nich rozdíl?
Další článek3 základní pravidla, jak se stravovat na oslavách, aby nám nebylo špatně