Extra křupavé křupky z pečené cizrny. Luxusní slané občerstvení, které okouzlí každého (včetně dětí!), kdo rád křoupe.

Ingredience
  • 450 g uvařené cizrny
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • libovolně: 1 lžička koření dle chuti (kari, lahůdkové droždí, paprika aj.)

Jak připravit pečenou cizrnu

  1. Uvařenou cizrnu propláchneme vodou a necháme odkapat 5 minut.
  2. Přemístíme na čistou utěrku a promneme, aby se zbavila části slupek a vysušila se.
  3. Cizrnu přendáme do misky, promícháme s olejem a solí a dáme péct na 180°C.
  4. Pečeme cca 30-45 minut do křupava.
  5. Párkrát při pečení promícháme.
  6. Vyndáme a zasypeme a promícháme s kořením (tady lahůdkové droždí), pokud ho chceme použít (dá se i bez koření).
  7. Necháme 10 minut vychladnout a podáváme.

 

Praktické

  • Pečená cizrna je výborné slané křoupání jako svačinka, na silvestra, pro návštěvy, pro děti, dá se také použít jako krutony do polévky, do buddha bowl, na posyp jídel, salátů aj.
  • Nejlépe chutnají první den, ale v pokojové teplotě bez problémů vydrží 4-5 dní.
  • nemíchejte koření ihned před pečením s cizrnou, jinak nedocílíte takové křupavosti.
  • Pokud nechcete použít sůl, vynechte ji a po vytažení cizrny z trouby v kroku 6 ji postříkejte sojovou omáčkou nebo umeoctem.

Obměna

  • Podobně můžete připravit i uvařené sojové boby nebo hrách či jinou luštěninu.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let. Šetříme ale se solí, tukem a kořením.

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSvětlá nebo tmavá pohanka: víte, jaký je v nich rozdíl?
Další článekSlavnostní slaní šnečci z listového těsta