Extra křupavé křupky z pečené cizrny. Luxusní slané občerstvení, které okouzlí každého (včetně dětí!), kdo rád křoupe.

Ingredience
  • 450 g uvařené cizrny
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • libovolně: 1 lžička koření dle chuti (kari, lahůdkové droždí, paprika aj.)

Jak připravit pečenou cizrnu

  1. Uvařenou cizrnu propláchneme vodou a necháme odkapat 5 minut.
  2. Přemístíme na čistou utěrku a promneme, aby se zbavila části slupek a vysušila se.
  3. Cizrnu přendáme do misky, promícháme s olejem a solí a dáme péct na 180°C.
  4. Pečeme cca 30-45 minut do křupava.
  5. Párkrát při pečení promícháme.
  6. Vyndáme a zasypeme a promícháme s kořením (tady lahůdkové droždí), pokud ho chceme použít (dá se i bez koření).
  7. Necháme 10 minut vychladnout a podáváme.

 

Praktické

  • Pečená cizrna je výborné slané křoupání jako svačinka, na silvestra, pro návštěvy, pro děti, dá se také použít jako krutony do polévky, do buddha bowl, na posyp jídel, salátů aj.
  • Nejlépe chutnají první den, ale v pokojové teplotě bez problémů vydrží 4-5 dní.
  • nemíchejte koření ihned před pečením s cizrnou, jinak nedocílíte takové křupavosti.
  • Pokud nechcete použít sůl, vynechte ji a po vytažení cizrny z trouby v kroku 6 ji postříkejte sojovou omáčkou nebo umeoctem.

Obměna

  • Podobně můžete připravit i uvařené sojové boby nebo hrách či jinou luštěninu.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let. Šetříme ale se solí, tukem a kořením.

Mám víc energie, dole už 4,5 kg (Petra)

Petra: Dnes je můj 9. den a já se...

Díky Vám jsem našla správnou cestu (Monika)

Monika: Je mi 51 let :-)...Díky Vám jsem našla...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Je to skvělé a jednoduché vaření (Veronika)

Veronika: Ahoj Evi, dnes poslední den vaření kurzu Hubneme...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Lucka, účastnice kurzu, nám napsala

Dobrý den Evo a Heleno, ještě jednou děkuji za příjemně...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky :) ), líbí se...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Funguje to, zatím jsem zhubla 6-7 kg (Marie)

Marie: Zdravím, jsem v klubu Jíme Jinak přibližně 4....

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSvětlá nebo tmavá pohanka: víte, jaký je v nich rozdíl?
Další článek3 základní pravidla, jak se stravovat na oslavách, aby nám nebylo špatně