Pokud vám z Mikuláše zbudou pomeranče, udělejte z nich tento sladký krém plný bílkovin. Můžete ho vrstvit do pohárků třeba se sušenkami a amasaké a udělat pudding.

Ingredience
  • 100 g adzuki fazolí
  • 100 g sušených meruněk
  • 100 g rozinek
  • 1/2 BIO pomeranče (bez kůry)
  • špetka soli
  • 0,75 l vody nebo 100% jablečného moštu
  • 1,5 lžíce oříškového másla

Jak připravit adzuki pomerančový krém

  1. Fazole namočíme přes noc spolu se sušenými meruňkami a rozinkami do dostatečného množství vody.
  2. Ráno slijeme, k fazolím s meruňkami přidáme 0,75 l čerstvé vody nebo jablečného moštu, sůl, 1/2 omytého na čtvrtky nakrájeného pomeranče (bez kůry).
  3. Vše uvaříme doměkka (nejlépe 45 minut v tlakovém hrnci).
  4. Scedíme a rozmixujeme s oříškovým máslem na hladký krém.
  5. Krém vložíme do skleničky a ozdobíme třeba sušenkou, granolou, strouhaným kokosem nebo oříšky.

Praktické

  • Pokud chceme krém tužší, můžeme přidat i 2 lžíce agar řasy a povařit společně s fazolemi v 3. kroku.
  • Krém uchováváme v lednici.
  • Krém můžeme udělat i s pomerančem se slupkou, ale bude více hořký. Anebo použijeme jen trošku pomerančové kůry.
  • Krém podáváme na palačinkách, s ovocem, do cukroví nebo jen tak jako pudding.

Obměna

  • Místo pomeranče můžeme použít esenciální olej pomeranč.
  • Oříškové máslo a část tekutiny můžeme nahradit kokosovým mlékem.
  • Přidáme karob nebo kakao pro čokoládový krém.

Děti

  • Tento krém je vhodný od 2,5 let.

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem :)

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená :-D Kvôli svojím zdravotným...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKolikrát za den bychom měli jíst? Teď už v tom budete mít jasno
Další článekMoje veganské Vánoce