- 1 litr zeleninového vývaru/nebo horkou vodu
- 1 cibule
- 1 petržel
- hrst mangoldu (špenátu)
- 150g hrášku
- lžíce miso pasty
- olej
- sůl
- umeocet
- na ozdobu: sezamové semínka
Jak připravit krémovou polévku z hrášku a mangoldu
- Dáme ohřát zeleninový vývar nebo použijeme horkou vodu.
- Mangold omyjeme a nakrájíme na větší kusy, hrášek vyloupeme.
- Cibuli a petržel nakrájíme na větší kostky.
- Na dno hrnce dáme olej, přidáme cibuli a petržel, sůl a společně chvíli restujeme.
- Přidáme mangold a hrášek a zalijeme vařícím vývarem a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny.
- Polévku vypneme, přidáme lžíci miso pasty a rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladkého krému.
- Dochutíme umeoctem.
- Podáváme posypané sezamovým semínkem.
Praktické
- Pokud by byla polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody.
Obměna
- Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
- Místo mangoldu můžete použít špenát.
Děti
- Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
- Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.
- Děti od 2 let mohou polévku s námi.
PS: Jdete s námi letos do Jarní očisty? Zavíráme vstup - poslední šance
Rozhoupejte se a pojďte udělat něco sebe 😊. Pojďte skoncovat s únavou, kily navíc a špatnou náladou. Už za pár týdnů uvidíte výsledky. Pročistíme tělo podle připraveného zdravého jídelníčku. Mrkněte na 8 týdenní Jarní očistu a naskočte!
Komentáře
Ta byla ♥️ Mnam
Výborná! Neodhadla jsem poměr (neb vážím jen ingredience na pečení), tak jsem měla moc řídkou. Zahustila jsem ji škrobem a kdybych ho dala víc, byla by z toho i super hrášková omáčka. Možná zkusím k nějakým plackám. Mangoltu mám celý záhon a moc nevím, kam s ním. Tady prošel bez povšimnutí.