Mám plnou zahrádku zeleného hrášku a mangoldu. Stačil nápad a vznikla báječná, krémová, zelená polévka.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr zeleninového vývaru/nebo horkou vodu
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • hrst mangoldu (špenátu)
  • 150g hrášku
  • lžíce miso pasty
  • olej
  • sůl
  • umeocet
  • na ozdobu: sezamové semínka

Jak připravit krémovou polévku z hrášku a mangoldu

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo použijeme horkou vodu.
  2. Mangold omyjeme a nakrájíme na větší kusy, hrášek vyloupeme.
  3. Cibuli a petržel nakrájíme na větší kostky.
  4. Na dno hrnce dáme olej, přidáme cibuli a petržel, sůl a společně chvíli restujeme.
  5. Přidáme mangold a hrášek a zalijeme vařícím vývarem a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny.
  6. Polévku vypneme, přidáme lžíci miso pasty a rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladkého krému.
  7. Dochutíme umeoctem.
  8. Podáváme posypané sezamovým semínkem.

Praktické

  • Pokud by byla polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody.

Obměna

  • Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
  • Místo mangoldu můžete použít špenát.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
  • Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.
  • Děti od 2 let mohou polévku s námi.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekProč je kvásek lepší než droždí – 1.díl
Další článekJáhlovo – vločková kaše s mrkví a řepou