Mám plnou zahrádku zeleného hrášku a mangoldu. Stačil nápad a vznikla báječná, krémová, zelená polévka.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr zeleninového vývaru/nebo horkou vodu
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • hrst mangoldu (špenátu)
  • 150g hrášku
  • lžíce miso pasty
  • olej
  • sůl
  • umeocet
  • na ozdobu: sezamové semínka

Jak připravit krémovou polévku z hrášku a mangoldu

  1. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo použijeme horkou vodu.
  2. Mangold omyjeme a nakrájíme na větší kusy, hrášek vyloupeme.
  3. Cibuli a petržel nakrájíme na větší kostky.
  4. Na dno hrnce dáme olej, přidáme cibuli a petržel, sůl a společně chvíli restujeme.
  5. Přidáme mangold a hrášek a zalijeme vařícím vývarem a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny.
  6. Polévku vypneme, přidáme lžíci miso pasty a rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladkého krému.
  7. Dochutíme umeoctem.
  8. Podáváme posypané sezamovým semínkem.

Praktické

  • Pokud by byla polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody.

Obměna

  • Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
  • Místo mangoldu můžete použít špenát.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
  • Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.
  • Děti od 2 let mohou polévku s námi.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Funguje to, zatím jsem zhubla 6-7 kg (Marie)

Marie: Zdravím, jsem v klubu Jíme Jinak přibližně 4....

Jídleníček, recepty, nákupní seznam – vše je super (Jana)

Jana: Přiznám se, svíčkovou (byť od maminky) nemusím. Dvacet...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Mám první den za sebou a jsem velmi spokojená (Vlaďka)

Vlaďka: Dobrý den, dnes mám první den za sebou...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Zhubla jsem a nejspíš se zbavím i cukrovky (Milena, 70 let)

Milena: Ahoj Evi, když tady čtu ostatní, připadám si tady...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Manžel ochutnal a jaksi nezbylo (Marie)

Marie: Dobrý den, Evo. Děkuji, že jsem díky Jíme...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Manžel bol najväčší oriešok (Eva)

Eva: Ahoj Evi:), moje deti majú 23 rokov (syn)...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekProč je kvásek lepší než droždí – 1.díl
Další článekJáhlovo – vločková kaše s mrkví a řepou