- 1 litr zeleninového vývaru/nebo horkou vodu
- 1 cibule
- 1 petržel
- hrst mangoldu (špenátu)
- 150g hrášku
- lžíce miso pasty
- olej
- sůl
- umeocet
- na ozdobu: sezamové semínka
Jak připravit krémovou polévku z hrášku a mangoldu
- Dáme ohřát zeleninový vývar nebo použijeme horkou vodu.
- Mangold omyjeme a nakrájíme na větší kusy, hrášek vyloupeme.
- Cibuli a petržel nakrájíme na větší kostky.
- Na dno hrnce dáme olej, přidáme cibuli a petržel, sůl a společně chvíli restujeme.
- Přidáme mangold a hrášek a zalijeme vařícím vývarem a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny.
- Polévku vypneme, přidáme lžíci miso pasty a rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladkého krému.
- Dochutíme umeoctem.
- Podáváme posypané sezamovým semínkem.
Praktické
- Pokud by byla polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody.
Obměna
- Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
- Místo mangoldu můžete použít špenát.
Děti
- Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
- Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.
- Děti od 2 let mohou polévku s námi.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Výborná polévka 👌 A jelikož jsem neměla mangold, ani špenát – dala jsem tam hrst kopřiv. Na chuti to vůbec nijak neubralo a ani tam ty kopřivy nebyly znát. Miluju zelené polévky ❤
Ta byla ♥️ Mnam