Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cibulový dip

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Velmi rychlý, jednoduchý a svěží dip, který můžete využít na sto různých způsobů. Stačí si pohrát s jeho hustotou a máte třeba dip k pečené zelenině nebo skvělou součást náplně do tortill.

Ingredience
  • fazole cannellini
  • čerstvá jarní cibulka i s listy
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • klíčky růžové ředkvičky (volitelné)
  • nasucho pražená slunečnicová semínka
  • čerstvá petrželka
  • nasekaná nať cibulky
  • citron na ozdobu

Podělím se s vámi o vlastní čerstvou zkušenost, jak je strašně jednoduché odejít domů s rece...

Jak připravit dip z jarní cibulky a fazolí

  1. Uvařené fazole cannellini vložte do mixéru, podle chuti přidejte sůl a citrónovou šťávu.
  2. Na pánvi s olejem jemně orestujte čerstvou jarní cibuli a česnek.
  3. Do mixéru přidejte orestovanou jarní cibulku a rozmixujte. V závislosti na tom, jak chcete konzistenci, přidejte trochu vody z vařených fazolí.
  4. Krém dejte do mísy, posypejte čerstvou petrželkou, čerstvou natí jarní cibulky, opraženými slunečnicovými semínky a ředkvičkovými klíčky. Pokapejte olivovým olejem a dip je připraven.

    Praktické

    • Citrónovou šťávu přidávejte pomalu. Lepší je přidat, ubrat už není možno…
    • Používám fazole cannellini, protože jsou hned měkké a na tyto krémové pokrmy a pomazánky velmi vhodné.

    Obměna

    • Nezapomeňte na pražená semínka.
    • Jakékoliv klíčky, doporučuji ředkvičku díky její jemné pikantnosti.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 ale, ale ubereme olej a sůl.

    PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

    Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    47 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Výborný a rychlý dip, úžasná kombinace s domácím chlebem….

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Fazolový citrónový krém

    Velmi rychlý recept na dip nebo pomazánku, která voní citrusem. Perfektní k zelenině nebo i do placek a na chleba.

    Podzimní talíř s kaštany a fenyklem

    Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.

    Jáhlové kuličky nejen na párty

    Velice rychlý a na přípravu jednoduchý bezlepkový recept na kuličky, které se hodí jakou součást hlavního jídla a nebo jako pohoštění pro návštěvy či finge...

    Podzimní duet

    Podzimní duet je přirozeně bezlepkový, jednoduchý, rychlý a oku lahodící recept. Recept je obměnitelný a není nutné nic vážit. Pohrajte si s barvami, ochut...

    Houbová paštika

    Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

    Rizoto s kopřivovým pestem

    Jaro už klepe na dveře a příroda se probouzí a nabízí nám své poklady. Využijte sílu mladých kopřiv a připravte si pesto, které skvělé ochutí rizoto a může...