Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cibulový dip

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Velmi rychlý, jednoduchý a svěží dip, který můžete využít na sto různých způsobů. Stačí si pohrát s jeho hustotou a máte třeba dip k pečené zelenině nebo skvělou součást náplně do tortill.

Ingredience
  • fazole cannellini
  • čerstvá jarní cibulka i s listy
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • klíčky růžové ředkvičky (volitelné)
  • nasucho pražená slunečnicová semínka
  • čerstvá petrželka
  • nasekaná nať cibulky
  • citron na ozdobu

Před třemi lety  se nám maminka Jana svěřila s

Jak připravit dip z jarní cibulky a fazolí

  1. Uvařené fazole cannellini vložte do mixéru, podle chuti přidejte sůl a citrónovou šťávu.
  2. Na pánvi s olejem jemně orestujte čerstvou jarní cibuli a česnek.
  3. Do mixéru přidejte orestovanou jarní cibulku a rozmixujte. V závislosti na tom, jak chcete konzistenci, přidejte trochu vody z vařených fazolí.
  4. Krém dejte do mísy, posypejte čerstvou petrželkou, čerstvou natí jarní cibulky, opraženými slunečnicovými semínky a ředkvičkovými klíčky. Pokapejte olivovým olejem a dip je připraven.

    Praktické

    • Citrónovou šťávu přidávejte pomalu. Lepší je přidat, ubrat už není možno…
    • Používám fazole cannellini, protože jsou hned měkké a na tyto krémové pokrmy a pomazánky velmi vhodné.

    Obměna

    • Nezapomeňte na pražená semínka.
    • Jakékoliv klíčky, doporučuji ředkvičku díky její jemné pikantnosti.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 ale, ale ubereme olej a sůl.

    PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

    Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

    43 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Fazolový citrónový krém

    Velmi rychlý recept na dip nebo pomazánku, která voní citrusem. Perfektní k zelenině nebo i do placek a na chleba.

    Podzimní talíř s kaštany a fenyklem

    Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.

    Carpaccio z řepy Chioggia

    Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

    Buddha bowl s konopným pestem

    Lahodné a lehké asijské jídlo vhodné pro letní dny. Na první pohled vypadá složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá, když si práci dobře zorganizujete...

    Pikantní mexická kukuřice se “sýrovou” omáčkou

    Jednoduchý a hodně žravý receptík. Takto připravenou kukuřici si můžete přidat k jakémukoliv jídlu nebo si ji dát jako chuťovku na svačinu.

    Citrónové rizoto

    Chutné a levné jídlo připravené z jednoduchých surovin, ideální například jako rychlá večeře nebo součást kompletního talíře.