Tento tradiční recept jsem si trochu přizpůsobila a dokonce i můj manžel se zeptal, kdy ho udělám znova. Není příliš fotogenický, tak se nelekejte a připravte si ho. Je opravdu lahodný.

Ingredience
4 porce
  • 3-4 lilky
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky miso pasty – vrchovaté
  • 2 lžíce tamari
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • pražená sezamová semínka

Jak připravit lilky z glazurou z miso a sezamu

  1. Lilek nakrájíme na klínky. Pokapeme olejem a osolíme. Dáme do předehřáté trouby asi na 20 minut.
  2. Zatím co je lilek v troubě, smícháme všechny ostatní suroviny na glazuru.
  3. Polijeme glazurou lilek, promícháme a dáme péct na dalších 10 minut.
  4. Hotový lilek je měkký a obalený glazurou, takže půjde krásně obalit sezamovým semínkem.

Praktické

  • Lilek patří k zeleninám, které nejsou základem našeho jídelníčku. Pokud vám ale rostou na zahradě nebo vám je dovezl farmář s bio bedýnkou, neváhejte si s nimi zpestřit jídelníček.
  • Je výborný teplý, ale dá se připravit i předem, nám chutná v létě i za studena.
  • Je skvělý jako příloha k plackám nebo rýži.

Obměna

  • Pokud máte rádi pikantní jídla, klidně přidejte chilli.
  • Tímto způsobem můžete upravit i tempeh nebo cuketu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 3 let.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Po 6 dnech 2 kila pryč a jako bonus spousty energie (Radka)

Radka: Díky rýžovému dni jsem si vyzkoušela a uvědomila,...

Vše je teď snazší a pořád se usmívám (Petra)

Petra: Krásnou první adventní neděli :) Jak mi to...

Za 16 dní mám v pase o 5 cm míň (Jana)

Jana: Zdravím všechny, dnes je to 16 dní, co...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Mínus 5kg a 5cm v pase (Liana)

Liana: Ahoj Eva, u mňa je to -5 kg...

Stránky Jíme Jinak sú pre mňa jeden z favoritov (Gabika)

Gabika: Pozdravujem tvorcov Jíme Jinak aj všetkých zúčastnených. Ďakujem...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Nepotřebuji už pečivo ani kávu (Olga)

Olga: Stránky Jíme Jinak a misopolévky se staly mou...

Je mi skvěle na duši i po těle (Jana)

Jana: V článcích a komentářích na webu Jíme Jinak...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...
  1. Paní Viero, vynikající! Musela jsem podlít vodou, měla jsem asi nějaký starší vysušený lilek:-). Přidala jsem se zálivkou i ten tempeh a jako vždy u vašich receptů jsem si moc pochutnala. Děkuji.

  2. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSvobodaaaa (5.díl)
Další článekJste element ZEMĚ? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do rovnováhy