Domů Téma Lilek

lilek

Kompletní průvodce zdravým grilováním bez masa

Máme tu teplo a s ním přichází i grilovací sezóna, která spojuje samé příjemné aktivity - dobrou společnost, čerstvý vzduch a dobré jídlo. A...

Pečené lilky z glazurou z misa a sezamu

Tento tradiční recept jsem si trochu přizpůsobila a dokonce i můj manžel se zeptal, kdy ho udělám znova. Není příliš fotogenický, tak se nelekejte...

Čočkové rigatoni s lilky a olejnatými semeny

Opečený lilek na pánvi je dalším italským letním receptem. Rychlé a snadné, prostě recept na poslední chvíli. A navíc v této podobě chutná všem....

Sezónní jídelníček: Co jíst v červenci?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete...

Jak správně skladovat ovoce a zeleninu, aby dlouho vydržela

Jak skladovat zeleninu? Co patří do lednice a co rozhodně nikoli? Jak prodloužit životnost brokolici a květáku? A jak skladovat bylinky a saláty? A...

Francouzské zeleninové Ratatouille

Toto jídlo je lehoučké, téměř bez práce, ze základních surovin a velice chutné. Dá se jíst jako příloha téměř k čemukoliv. Tato specialita pochází z...

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? Možná vás napadne slovo "chutné". Nejste daleko od pravdy, tyto 3 druhy zeleniny patří k nejoblíbenější zelenině,...

Zelenina – co musíte vědět

Zelenina by měla být součástí každého jídelníčku. A je jedno, jaký člověk vyznává stravovací styl - zelenina by v něm měla mít vždy pevné...

Jak zdravě zařadit rajčata, papriky a lilky do stravy. Inspirujte se...

Rajčata, papriky, lilek a brambory. Pomalu začíná jejich sezóna... To vše jsou lilkovité rostliny, které obsahují toxické látky lektiny, ale také solanin a další...

Francouzské ratatouille s fazolemi

Máte nadbytek cuket, rajčat a paprik? Pak zkuste rodinu překvapit výbornou zeleninovou směsí v provensálském stylu - ratatouille. S velkými máslovými fazolemi a rýží...

Strava a civilizační choroby – 4. díl

V této části přednášky mluví MUDr. Strnadelová a Jan Zerzán o důležitosti a smyslu zeleniny, vhodnosti brambor, rajčat a jejich zpracování. Probírají bílkoviny, jejich zdroje a rizika....
Téma: toxiny, tofunéza, tempeh, jablko, masné výrobky, hypoglykémie, sezónní potraviny, lektin, aminokyseliny, loupání rajčat, ovoce v lednici, žampiony, kukuřice, cukína, druhy zeleniny, bez masa, paleo, italská jídla, ananas, Klub Jíme Jinak, cuketa, Lilky z glazurou z miso a sezamu, meruňky, alternativy grilování, vitariánství, ABKM, sezóna jaro, alergie na mléko, jak vařit zeleninu, večeře, hlíva, proč nejíst brambory, vegan grilování, bez laktózy, marinované tofu, broskve, nightshade, gril, kyselinotvorná zelenina, brokolice, kedlubna, hamburger, bylinky, žabinec, batáty, raw food, kedluben, vegetariánské recepty, párky, miso, bezlepkové těstoviny, bez mléka, oříšky, vegan, mangold, špízy, pečené ratatouille, dresingy, rajče, dipy, solanin, jak skladovat zeleninu, živočišnébílkoviny, zelenina, bezový květ, bršlice, vitarián, nakrojená zelenina, léto, sezóna léto, švestky, kmín, ovoce, chuť na sladké, zálivka, skladování bylinek, raw, jablečný ocet, rostlinná strava, zelenina lednice, Čočkové Rigatoni, avokádo, olivový olej, marinády, červená řepa, živočišné výrobky, pampeliška, italská kuchyně, burger, rybíz, luštěninové těstoviny, mrkev, zelenina na grilu, Tamari, kandida, candida, skladování zeleniny, sacharidy, esenciální aminokyseliny, dresing, kopřiva, paprika, ovoce v sezóně, řebříček, fit strava, řeřicha, rostlinné klobásky, kolouby, tomatin, toxické, datlový sirup, červenec, kvasinky, jak jíst sezónně, chilli, chřest, dýňová semínka, bezinky, pečený lilek, brambory, celiak, hliník, cibule, bílkoviny, jed, grilování bez masa, potraviny v lednici, nadbytek bílkovin, dip, banán, co grilovat, cukry, oxidace, lilky, Sezónní tip, party, dovážená zelenina, okurek, angrešt, citrusy, veganská kuchyně, kvasinková infekce, Vladimíra Strnadelová, bio citronová šťáva, dýně, syrová strava, grilovačka, batát, sedmikráska, polenta

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?