Domů Téma Lilek

lilek

Sezónní jídelníček: Co jíst v červenci?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete...

Kompletní průvodce zdravým grilováním bez masa

Máme tu teplo a s ním přichází i grilovací sezóna, která spojuje samé příjemné aktivity - dobrou společnost, čerstvý vzduch a dobré jídlo. A...

Pečené lilky z glazurou z misa a sezamu

Tento tradiční recept jsem si trochu přizpůsobila a dokonce i můj manžel se zeptal, kdy ho udělám znova. Není příliš fotogenický, tak se nelekejte...

Čočkové rigatoni s lilky a olejnatými semeny

Opečený lilek na pánvi je dalším italským letním receptem. Rychlé a snadné, prostě recept na poslední chvíli. A navíc v této podobě chutná všem....

Jak správně skladovat ovoce a zeleninu, aby dlouho vydržela

Jak skladovat zeleninu? Co patří do lednice a co rozhodně nikoli? Jak prodloužit životnost brokolici a květáku? A jak skladovat bylinky a saláty? A...

Francouzské zeleninové Ratatouille

Toto jídlo je lehoučké, téměř bez práce, ze základních surovin a velice chutné. Dá se jíst jako příloha téměř k čemukoliv. Tato specialita pochází z...

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? Možná vás napadne slovo "chutné". Nejste daleko od pravdy, tyto 3 druhy zeleniny patří k nejoblíbenější zelenině,...

Zelenina – co musíte vědět

Zelenina by měla být součástí každého jídelníčku. A je jedno, jaký člověk vyznává stravovací styl - zelenina by v něm měla mít vždy pevné...

Jak zdravě zařadit rajčata, papriky a lilky do stravy. Inspirujte se...

Rajčata, papriky, lilek a brambory. Pomalu začíná jejich sezóna... To vše jsou lilkovité rostliny, které obsahují toxické látky lektiny, ale také solanin a další...

Francouzské ratatouille s fazolemi

Máte nadbytek cuket, rajčat a paprik? Pak zkuste rodinu překvapit výbornou zeleninovou směsí v provensálském stylu - ratatouille. S velkými máslovými fazolemi a rýží...

Strava a civilizační choroby – 4. díl

V této části přednášky mluví MUDr. Strnadelová a Jan Zerzán o důležitosti a smyslu zeleniny, vhodnosti brambor, rajčat a jejich zpracování. Probírají bílkoviny, jejich zdroje a rizika....
Téma: syrová strava, sezóna léto, marináda, třešně, italská jídla, Základní principy, lilky, párky, chuť na sladké, kajenský pepř, salát, revmatismus, květák, rostlinné klobásky, masné výrobky, papriky, Klub Jíme Jinak, marinády, dýně, dresink, banán, skladování, ořechy, dovážená zelenina, kopřiva, sezamová semínka, jak oloupat papriky, solanin, bez sóji, hrušky, zelenina v sezóně, péorek, bez lepku, alergie na mléko, kam dát zásoby zeleniny, aminokyseliny, alternativy grilování, grilovací party, grilování bez masa, brambory, josta, živočišné výrobky, kozičky, glazura, letní grilování, nektarinky, majonéza, špenát, divoké bylinky, hlíva, letní party, kukuřice, jablko, oxidace, rajčata, ratatuile, jak začít, lednice, vařená zelenina, živočišná strava, kolouby, maliny, rulík, Sezónní tip, mrkev, fit strava, kyselinotvorná zelenina, švestky, burgery, semena, hamburger, co grilovat, okurky, dresinky, lilkovité rostliny, jak skladovat bylinky, škroby, baklažán, francouzská kuchyně, kam dát zásoby ovoce, kam dát zeleninu, bez laktózy, seitan, večeře, bezlepkové těstoviny, kandida, pečené ratatouille, červená řepa, tomatin, recepty, grilovací koření, paprika, low carb, jak uchovat zeleninu, slunečnicová, sezónní potraviny, citrusy, gril, skladování bylinek, sezónní strava, olivový olej, maso, čili, ovoce v sezóně, višně, bezlepková dieta, veganství, řebříček, toxiny, grilovaný burger, rajča, cuketa, rebarbora, burger, marinované tofu, bršlice, italské recepty, nedostatek bílkovin, ratatouille, italská kuchyně, bez brambor, rybíz, jablka, dip, nakrojená zelenina, vegetariánství, brokolice, rajčatová omáčka, zelenina, tofu, hliník, vegan grilování, Lilky z glazurou z miso a sezamu, děti, cukína, hypoglykémie, cibule, Tamari, pečený lilek, pampeliška, ovoce, dipy, grilované ovoce, čerstvá petrželka, škodlivost brambor, lektin, špízy, léto, grilování, ABKM

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?