Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Zahřívací bezpluchý oves

Uvařeno

Základ tohoto receptu je bezpluchý oves. Jídlo je krásně krémové, není třeba žádného zahušťovaní, je příjemně kořeněné a zahřívající.

Ingredience
  • bezpluchý  oves
  • 1 malá cibule
  • 1 malá mrkev
  • kousek dýně
  • jalapeňo paprička 
  • olej
  • 1 lžička pyré Umeboshi
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžička mleté ​​sladké papriky
  • rýžové miso
  • čerstvá petrželka
  • tempeh
  • sezamová semínka
  • sůl
  • pepř

Od střední školy jsem se potýkala se spoustou zdravotních problémů. Trápily mě bolesti břicha, potíže s močovým měchý...

Jak připravit bezpluchý oves se zeleninou a tempehem

  1. Uvařte předem namočený oves. Nenechte vodu z vaření zcela vsáknout. Budete jí potřebovat .
  2. V pánvi rozehřejte olej, přidejte velmi jemně nasekanou dýni, cibuli a mrkev. Osmahněte. Přidejte také nakrájené jalapeňo.
  3. Zalijte trochou vody, ve které se vařil oves. Nepotřebujete jí mnoho, ale pomůže vytvořit fantastickou konzistenci. Duste.
  4. Ve sklenici, s tekutinou z vaření ovsa, rozpusťte miso, tamari a umeboshi pastu. Dobře promíchejte a nalijte obsah do pánve.
  5. Přidejte oves, promíchejte a vařte ještě několik minut podle toho, jakou konzistenci chcete získat. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
  6. Osmahněte tempeh na oleji společně se sezamovými semínky.
  7. Naservírujte, navrch položte tempeh a posypejte čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Při vaření ovsa nevyvařte všechnu tekutinu. Její hustá konzistence vám vykouzlí sametovou omáčku a nemusíte ničím zahušťovat.
  • Tempeh byl restovaný pouze se sezamovými semínky. Nesolila jsem ho, protože zbytek jídla je dostatečně výrazný.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou nebo pohankovou tamari omáčku namísto sójové.

Obměna

  • Jalapeňo je volitelné, používám ho jen proto, že ho ještě v půlce prosince mám na zahradě.
  • Místo rýžového můžete použít jakékoliv miso.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme jalapeňo a pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborný recept, jídlo dobře vypadá a ještě lépe chutná😋

Eva Radkovská
29. 12. 2023

…jdu namočit oves… moc díky za skvělé recepty 😉🙏☀️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazolový nákyp

Tento recept je něco mezi nádivkou a nákypem, je velmi dobrý i vychladlý s jakoukoliv zeleninou nebo salátem. Ideální jídlo pro přechod mezi létem a podzim...

Podzimní šafránová rýže

Rychlé a chutné jídlo, ve kterém se příjemně snoubí sladkost daná dýní, mrkví a cibulí s kyselou chutí citrónové šťávy, pikantností koření a příjemnou koře...

Tofu Oktoberfest

Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

Pečená pohanka

Zapečená pohanka s houbami. Výborné a jednoduché podzimní jídlo, jehož chuť vás určitě nezklame.
11
3

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče a tahle kaše je fakt...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...