Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Zelí s houbami

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Velmi jednoduché a rychlé, ale přesto díky použitému koření velice chutné a voňavé jídlo, které vám může posloužit třeba jako rychlá večeře, pokud nemáte moc času na vaření. Určitě si na něm pochutnáte.

Ingredience

Je víc věcí, které děláme jinak, nejen to, že jíme jinak. Třeba nemáme televizi, sedačku v obýváku, děti nemají v pok...

Jak připravit rychlé zelí s hlívou

  1. Na pánev dejte olej, černuchu a trochu rozdrceného sečuánského pepře. Přidejte na proužky nakrájenou hlívu a restujte tak dlouho, dokud houby nedostanou trošku zlatavé barvy.
  2. Nyní přidejte nasekané zelí, trochu osolte, promíchejte  a duste.
  3. Když je vše měkké, přidejte tamari, rýžový ocet, zvyšte plamen a rychle pěkně orestujte.
  4. Servírujte a posypte petrželkou.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Abyste dosáhli požadované chuti, nevynechte koření.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

    Děti

    • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti. Případně pro děti koření vynechejte a použijte méně s a olej.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    20 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Slavomíra
    10. 2. 2024

    Tak repete_ ku kapuste batát a príloha pšeno s ľanom a s restovanou cibuľou a tempehom,kimchi_dopadlo na 👍

    Prave sme doobedovali a pochutnali sme si na novom recepte. Bolo to rýchlo, jednoduché a všetkým chutilo :-)
    Ďakujeme za inšpiráciu na pestré varenie.

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Květák s cizrnou v lepivé omáčce

    Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

    Špaldová míchanice

    Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...

    Osmahnutá rýže se zeleninou a tempehem

    Rychlé jednoduché jídlo bez masa a lepku, skvělé pro začínající podzim.

    Tofu Oktoberfest

    Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

    Houby na talíři

    Pokud si v kuchyni rádi hrajete, chcete se rozmazlovat nebo čekáte hosty, tento recept je nejen zajímavý na pohled, ale také velmi chutný a rychlý.

    Zelná pečínka

    Neobyčejný pokrm z obyčejného zelí, který nás přímo nadchl. Kondiment je opravdu vynikající, doufám, že vyzkoušíte a pochutnáte si jako my.