- malé zelí
- 1 čajová lžička směsi baharat
- olej
- červená cibule
- mrkev
- sůl
- voda
Jak připravit dušené zelí se směsí baharat
- Do kastrolu dáme olej a asi 1,5 – 2 cm vody.
- Zelí nakrájíme na 4 kusy odstraněním tvrdé části.
- Osolíme, posypeme směsí baharat, přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni, dokud zelí nezměkne.
- Po dokončení vaření přidáme trochu oleje a zvýšíme plamen, aby se listy na dně lehce orestovaly.
- Podáváme třeba s voňavou rýží nebo podle vaší chuti a fantazie.
Praktické
- Použijte kastrol, aby zelí pokrylo celé dno.
- Baharat je velmi aromatická směs, nepřežeňte to s množstvím.
Obměna
- Místo zelí můžete použít kapustu nebo čínské zelí.
- Místo mrkve a cibule můžete přidat jakoukoliv zeleninu podle vaší chuti a sezóny.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Výborný! Rýži jsem k tomu měla jasmínovou, dochutila jsem ji zálivkou z receptu na Goguma bap a super rychlá dobrota😋
Do kapust. jedál pridávam obľúbené mahá korenie,ale Baharat sem perfekt pasuje(aj v ústach mám voňavo😀), a to prevedenie(kapusta v celku) recept posúva medzi “pre návštevy”🤩,zopakujem na večeru s inou prílohou..Vierka,celý víkend si so mnou v kuchyni🤣pozdravujem na diaľku