Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Dušené zelí z jednoho hrnce

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Ingredience
  • malé zelí
  • 1 čajová lžička směsi baharat
  • olej
  • červená cibule
  • mrkev
  • sůl
  • voda

Můj příběh začal před desítkami let. Sebevědomí sotva „v plenkách“, spousta různých mindráků, vše zajídané sladkými j...

Jak připravit dušené zelí se směsí baharat

  1. Do kastrolu dáme olej a asi 1,5  – 2 cm vody.
  2. Zelí nakrájíme na 4 kusy odstraněním tvrdé části.
  3. Osolíme, posypeme směsí baharat, přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni, dokud zelí nezměkne.
  4. Po dokončení vaření přidáme trochu oleje a zvýšíme plamen, aby se listy na dně lehce orestovaly.
  5. Podáváme třeba s voňavou rýží nebo podle vaší chuti a fantazie.

Praktické

  • Použijte kastrol, aby zelí pokrylo celé dno.
  • Baharat je velmi aromatická směs, nepřežeňte to s množstvím.

Obměna

  • Místo zelí můžete použít kapustu nebo čínské zelí.
  • Místo mrkve a cibule můžete přidat jakoukoliv zeleninu podle vaší chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

27 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
21. 9. 2023

Výborný! Rýži jsem k tomu měla jasmínovou, dochutila jsem ji zálivkou z receptu na Goguma bap a super rychlá dobrota😋

Slavomíra
12. 2. 2023

Do kapust. jedál pridávam obľúbené mahá korenie,ale Baharat sem perfekt pasuje(aj v ústach mám voňavo😀), a to prevedenie(kapusta v celku) recept posúva medzi “pre návštevy”🤩,zopakujem na večeru s inou prílohou..Vierka,celý víkend si so mnou v kuchyni🤣pozdravujem na diaľku

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.