- malé zelí
- 1 čajová lžička směsi baharat
- olej
- červená cibule
- mrkev
- sůl
- voda
Jak připravit dušené zelí se směsí baharat
- Do kastrolu dáme olej a asi 1,5 – 2 cm vody.
- Zelí nakrájíme na 4 kusy odstraněním tvrdé části.
- Osolíme, posypeme směsí baharat, přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni, dokud zelí nezměkne.
- Po dokončení vaření přidáme trochu oleje a zvýšíme plamen, aby se listy na dně lehce orestovaly.
- Podáváme třeba s voňavou rýží nebo podle vaší chuti a fantazie.
Praktické
- Použijte kastrol, aby zelí pokrylo celé dno.
- Baharat je velmi aromatická směs, nepřežeňte to s množstvím.
Obměna
- Místo zelí můžete použít kapustu nebo čínské zelí.
- Místo mrkve a cibule můžete přidat jakoukoliv zeleninu podle vaší chuti a sezóny.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!
Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Komentáře
Do kapust. jedál pridávam obľúbené mahá korenie,ale Baharat sem perfekt pasuje(aj v ústach mám voňavo😀), a to prevedenie(kapusta v celku) recept posúva medzi “pre návštevy”🤩,zopakujem na večeru s inou prílohou..Vierka,celý víkend si so mnou v kuchyni🤣pozdravujem na diaľku
Opět velká dobrota. Tak jsem si myslela, že to bude lehká večeře. Ovšem, trochu jsem neodhadla množství. No což, ohřívaná zelenina není dobrá a já už ji nemusím, ale jednou to nebude vadit. Ha Ha Ha Stejně jsem to nakonec vše zblajzla 😊. Zamilovala jsem si ty tvoje směsi koření, Vierko. Díky