Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Dušené zelí z jednoho hrnce

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Ingredience
  • malé zelí
  • 1 čajová lžička směsi baharat
  • olej
  • červená cibule
  • mrkev
  • sůl
  • voda

Věra nám poslala svoje zkušenosti o tom, jak se vyvíjí stravování v její rodině. Ja...

Jak připravit dušené zelí se směsí baharat

  1. Do kastrolu dáme olej a asi 1,5  – 2 cm vody.
  2. Zelí nakrájíme na 4 kusy odstraněním tvrdé části.
  3. Osolíme, posypeme směsí baharat, přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni, dokud zelí nezměkne.
  4. Po dokončení vaření přidáme trochu oleje a zvýšíme plamen, aby se listy na dně lehce orestovaly.
  5. Podáváme třeba s voňavou rýží nebo podle vaší chuti a fantazie.

Praktické

  • Použijte kastrol, aby zelí pokrylo celé dno.
  • Baharat je velmi aromatická směs, nepřežeňte to s množstvím.

Obměna

  • Místo zelí můžete použít kapustu nebo čínské zelí.
  • Místo mrkve a cibule můžete přidat jakoukoliv zeleninu podle vaší chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

18 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Slavomíra
12. 2. 2023

Do kapust. jedál pridávam obľúbené mahá korenie,ale Baharat sem perfekt pasuje(aj v ústach mám voňavo😀), a to prevedenie(kapusta v celku) recept posúva medzi “pre návštevy”🤩,zopakujem na večeru s inou prílohou..Vierka,celý víkend si so mnou v kuchyni🤣pozdravujem na diaľku

Hajickova.Lenka
31. 1. 2023

Opět velká dobrota. Tak jsem si myslela, že to bude lehká večeře. Ovšem, trochu jsem neodhadla množství. No což, ohřívaná zelenina není dobrá a já už ji nemusím, ale jednou to nebude vadit. Ha Ha Ha Stejně jsem to nakonec vše zblajzla 😊. Zamilovala jsem si ty tvoje směsi koření, Vierko. Díky

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

85
3

Dubu muchim – brokolice s tofu

Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.