I když už nám došly meruňky, ještě pořád nám nedošla chuť na osvěžující lehký pudink. Tak jsme zkusili broskve a opět nám moc chutnal. Samozřejmě opět bez cukru a bez mléka, což na lahodnosti vůbec neubírá. Aby nevypadal a nechutnal úplně stejně, zdobili jsme ho tentokrát karobovou polevou a mandlemi.

Ingredience (pro cca 8 mističek)

  • 3 broskve
  • 2 jablka (nemusí být)
  • Hrst rozinek
  • Půl listru ovesného mléka (nebo jiného rostlinného, může být i sušené naředěné vodou)
  • Půl litru vody
  • Špetka soli
  • 8-10 lžic kukuřičného škrobu (můžete přidat i lžičku agaru)
  • mandle a ingredience na polevu (viz recept)

Postup

Očištěné vykrájené ovoce bez pecek dáme do hrnce. Zalijeme půlitrem vody. Opereme rozinky na sítku pod tekoucí vodou a přidáme k ovoci spolu se  špetkou soli pro zvýraznění sladké chuti. Přivedeme k varu a na mírném plameni dusíme pod pokličkou cca 20 minut. Mezi tím rozmícháme metličkou studené ovesné mléko s 8 lžícemi kukuřičného škrobu (případně rozmícháme sušené mléko s troškou horké vody a doředíme studenou). Když jsou jablka dostatečně rozvařená, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem.  Vlijeme do hrnce směs mléka s kukuřičným škrobem a za stálého míchání ještě cca 7 minut povaříme.  Hotový pudink vlijeme do mističek a zchladlý polijeme karobou polevou (viz recept) a posypeme mandlemi. Skladujeme v lednici a sníme nejlépe do druhého dne.

Praktické

Pokud se nám zdá pudink příliš řídký, rozředíme si ještě lžíci škrobu v malém množství studené vody a přidáme ho do hrnce a opět povaříme. Můžeme také přidat lžičku agaru, pokud chceme mít pudink opravdu tuhý. V obráceném případě naředíme pudink vodou.

Chcete-li mít pudink sladší, nebo meruňky jsou málo zralé, přidejte další jablka a rozinky. Pokud chcete kyselkavý, dejte jen samotné broskve a rozinky.

Obměna

Můžete udělat pudink jen z jablíček nebo zkombinovat různé zbytky ovoce, které už vadne a je potřeba je zlikvidovat. Nikdy však nepoužíváme ovoce nahnilé či plesnivé!

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

  1. Můžu na tento recept použít domácí obilné mléko? (takové, jaké se vaří miminkům místo umělého mléka) Děkuji za odpověď

    • Úplně v pohodě, chuť bude sice trošku jiná, ale možná i lepší. Obilné mléko je trochu hustší, takže bude stačit méně kukuřičného škrobu.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekArašídka
Další článekTěstoviny s jarní cibulkou a paprikou