- 3 broskve
- 2 jablka (nemusí být)
- Hrst rozinek
- Půl listru ovesného mléka (nebo jiného rostlinného, může být i sušené naředěné vodou)
- Půl litru vody
- Špetka soli
- 8-10 lžic kukuřičného škrobu (můžete přidat i lžičku agaru)
- mandle a ingredience na polevu (viz recept)
Očištěné vykrájené ovoce bez pecek dáme do hrnce. Zalijeme půlitrem vody. Opereme rozinky na sítku pod tekoucí vodou a přidáme k ovoci spolu se špetkou soli pro zvýraznění sladké chuti. Přivedeme k varu a na mírném plameni dusíme pod pokličkou cca 20 minut. Mezi tím rozmícháme metličkou studené ovesné mléko s 8 lžícemi kukuřičného škrobu (případně rozmícháme sušené mléko s troškou horké vody a doředíme studenou). Když jsou jablka dostatečně rozvařená, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem. Vlijeme do hrnce směs mléka s kukuřičným škrobem a za stálého míchání ještě cca 7 minut povaříme. Hotový pudink vlijeme do mističek a zchladlý polijeme karobou polevou (viz recept) a posypeme mandlemi. Skladujeme v lednici a sníme nejlépe do druhého dne.
PraktickéPokud se nám zdá pudink příliš řídký, rozředíme si ještě lžíci škrobu v malém množství studené vody a přidáme ho do hrnce a opět povaříme. Můžeme také přidat lžičku agaru, pokud chceme mít pudink opravdu tuhý. V obráceném případě naředíme pudink vodou.
Chcete-li mít pudink sladší, nebo meruňky jsou málo zralé, přidejte další jablka a rozinky. Pokud chcete kyselkavý, dejte jen samotné broskve a rozinky.
ObměnaMůžete udělat pudink jen z jablíček nebo zkombinovat různé zbytky ovoce, které už vadne a je potřeba je zlikvidovat. Nikdy však nepoužíváme ovoce nahnilé či plesnivé!
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Šlo by místo broskví použít SUŠENÉ meruňky?
Můžu na tento recept použít domácí obilné mléko? (takové, jaké se vaří miminkům místo umělého mléka) Děkuji za odpověď