- 160 g celozrnné rýže basmati
- kůra z bio citrónu
- šťáva z půlky bio citrónu
- petrželka
- jarní cibulka
- česnek
- špetka kurkumy
- sůl
- mandlové mléko
- olej
Jak připravit jemné citrónové rizoto
- Na pánev dejte olej, rozehřejte ho a prolisujte do něj česnek. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a velmi krátce orestujte.
- Nyní k cibulce přidejte rýži a krátce jí orestujte.
- Přidejte kurkumu a podlijte rýži vodou a mandlovým mlékem. Vařte do změknutí rýže. Pokud je během vaření zapotřebí další tekutiny, přidejte mandlové mléko.
- Ke konci vaření rýži osolte a přidejte citrónovou šťávu. Promíchejte a dokončete vaření. Rýže má být krémová, nesmí zůstat suchá a nebo naopak plavat v tekutině.
- Servírujte s nasekanou jarní cibulkou a petrželkou.
Praktické
- Mandlové mléko použijte domácí nebo kvalitní neslazené kupované.
- Servírujte ihned teplé.
Obměna
- Můžete použít i jiný druh rýže.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.
Komentáře
Ďakujem za inšpiráciu 😊 .. len som vynechala, resp. zabudla hlavnú ingredienciu – citrón 😁
Týjo, tak na tohle se těším Viero 🙏😉👍 díky za tip!