- 1 lžíce oleje
- 1/2 hrnku ovocenky (ovocný koncentrát bez cukru)
- 2 lžíce karobu
- 1 lžíce obilné kávy (špaldová káva, caro, vitakáva apod. pro chuť hořké čokolády, jinak nemusí vůbec být)
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 litru vody
- špetka soli
Jak vyrobit čokoládovou polevu
- Ve studené vodě rozmícháme kukuřičný škrob, aby v něm nebyly hrudky.
- Přidáme karob a obilnou kávu a pořádně promícháme.
- V kastrolu rozehřejeme olej a na horký přidáme ovocenku.
- Společně prohřejeme a přilijeme zbytek ingrediencí (směs káva, karob, voda, škrob, sůl) a přivedeme k varu.
- Na mírném planemeni mícháme do požadované pudinkové hustoty a ihned poléváme dort či zákusky, rychle chladne a tuhne.
- Směs dostane tu správnou čokoládovou barvu až když se vaří.
- Poleva se dá jíst samotná jako pudink – dáme do mističek a necháme ztuhnout.
- Místo oleje můžeme použít i tuhý kokosový olej.
- Do polevy také můžeme přidat rozsekané oříšky nebo mandle.
- Místo karobu můžete použít kvalitní kakao.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Evi, kde prosím objednat ovocenku?
Diky za recept, pudink je vybornej, rychlej, presne to jsem ted potrebovala :-).