Domů Téma Děti od roka a půl

děti od roka a půl

Štědrovečerní menu

Můžete si pochutnat, uspokojit chuť po smažené bílkovině i bramborovém salátu, a přitom můžete jít po večeři zlehka rozbalovat vánoční dárky. Po našem štědrovečerním...

Pečený fazolový nákyp se zeleninou

V chladném období velmi vhodná verze úpravy luštěnin. Tatínkové ji ocení, protože chutí a vůní může připomínat pečený masový prejt. Takže je to také...

Tempeh na “medu”

Tempeh na medu byl zásadním zlomem v jídelníčku u nás doma. Od té doby, co ho kupuji, nechybí už opravdu nikomu maso. A mezi...

Fazolové karbanátky v rýžovém papíru

Luštěninové karbanátky byly pro nás další krok k mužským žaludkům. Zejména ty smažené v rýžovém papíru velmi potěšily jejich chuťové buňky. Když dáte na...

Krémová “rajčatová” polévka z červené řepy

Všem, co mají "rajčatovou závislost" jako jsem měla já, udělá radost polévka, kterou jsem dokonale zmátla okolí. Chutná dost věrohodně jako rajčatová, ale nejsou...

Zelenina a tofu smažené v hrašce

Velmi oblíbená pochoutka v naší rodině. Smažené "kousavé" kousky uspokojí naši chuť, kterou dříve bývalo maso. Pokud vaše děti či polovičky sabotují teplou zeleninu,...

Špenátová omáčka z mangoldu a kedlubnu gigant

Zelinář mi dovezl obří kedlubny giganty. Co s nimi? Už jsme je měli na všechny způsoby. Dnes přišly do omáčky. Všem chutnala, děti jásaly,...

Dýňovo mrkvové pyré

Rychlovka, kterou můžete podávat jako příkrm pro kojence nebo s ní skvěle doplnit večeři vašemu manželovi. Snadné a výtečné pyré, které všem chutná.

Křenová omáčka

Křenová omáčka připravená pouze ze zeleniny, dobrých dochucovadel a čerstvého křenu je lahodná a lehce pikantní.

Broskvový pudink s karobovou polevou a mandlemi

I když už nám došly meruňky, ještě pořád nám nedošla chuť na osvěžující lehký pudink. Tak jsme zkusili broskve a opět nám moc chutnal....

Jablkovo-hruškový pudink se skořicí

Ovoce, které teď padá ze stromů, je krásně sladké, takže dezerty z něj ani není potřeba ničím doslazovat. Z každé procházky si přineseme nějaká...

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu....

Meruňkový pudink bez cukru a mléka

Sezóna meruněk je tady, tak zkoušíme, co všechno se z nich dá udělat. Došlo i na pudink. Samozřejmě zdravý, bezlepkový, bez mléka, bez cukru,...

Blesková čočka na cibulce

Nejrychlejší způsob jak chutně upravit již uvařenou luštěninu, v tomto případě čočku.

Svíčková omáčka jinak

Na klasickou svíčkovou jsem si dřív troufla tak 1x za rok a vždy mi to připadal složitý recept s vařením na půl dne. Když...

Dýňovo-květáková polévka

Jelikož dýňová polévka u nás frčí každý týden, vymyslela jsem její obměnu. Vyzkoušejte tuto výbornou polévku z květáku a dýně!

Presovaný salát s mrkví a brokolicí

Jeden ze způsobů, jak dále zacházet s "kvaškou", aby byl salát pokaždé trochu jiný. Tentokrát k němu potřebujeme jen brokolici a trochu tofunézy.

Rychlo špagety s restovanou dýní

Po vánočních svátcích si jistě rádi dáte jen něco lehkého a rychlého. Pokud máte doma ještě schovanou dýni, zkuste si uvařit tuto opravdu rychlovku...

Dýňová omáčka se zelenými fazolkami

Jakmile se objeví první dýně, musím jí mít. Tuhle jsem dostala od mojí maminky, která ji sama vypěstovala na zahrádce. K dýni jsem dostala...

Kondiment z řasy Nori s dýňovým semínkem

Kondimenty, nebo-li doplňující, často chuťově výraznou složku, jsem si na talíři tuto zimu hodně oblíbila. Další z mnoha variant, tentokrát z řasy Nori a...

Jáhlový koláč s hruškami a vanilkou

Koláč z kukuřičné krupice s čímkoliv si naše rodina zamilovala. Letošní léto jsem ho pekla na různé způsoby každý týden a někdy i víckrát....

Jemná zelná omáčka s červenou čočkou a koprem

Další možnost, jak si dopřát chuť luštěnin aniž bychom se jimi přecpali. Stačí z nich udělat omáčku, "naředit" je zeleninou a hned jich máme...

Novoroční čočkový kompletní talíř

Novoroční tradice velí mít k obědu čočku. Bohužel se podává většinou s uzeninou nebo vajíčkem. Tato kombinace je nejen  velmi těžko stravitelná, ale také...

Kapustovo-dýňová polévka s amarantem

Milujeme polévky. Není od věci jednu posnídat a druhou poobědvat. Tato je obědová, hutnější. Je to jedna z těch, kterou v různých obměnách vaříme...

Hruškové pyré s karobovou čokoládou

Honí vás chuť na zmrmzlinu? Udělejte si hruškové pyré, dejte ho do ledničky a na zmrzlinu můžete klidně zapomenout. V létě podáváme chlazený, v...

Kondiment z řas hiziky a dýňového semínka

Výborný kondiment z řasy Hiziky, semínek a umepasty jsem si dnes připravila jako kyselou chuť k zeleninovému rizotu. A můj muž, kterému jsem to...

Červený hummus z řepy s rozmarýnem

Když dochází zelenina jako mrkev, vznikají nové recepty. Dnes jsem zaimprovizovala s řepou a cizrnou a rodina byla velmi spokojená. Markétka sice hlásila, že...

Krémová cuketová polévka

Jednoduchá, rychlá polévka, která v létě příjemně osvěží. Krémová s praženými semínky má u nás úspěch v jakékoli podobě, takže i cuketová sklidila pochvalu.

Dýňovo – adzukový kotlík s bulgurem

Inspiraci na tento recept jsem našla v Bioabecedáři od Hanky Zemanové. Jen jsem trochu poupravila suroviny a vynechala rajčata, která nám kvůli obsahu toxických...

Směs z fazolek adzuki a tempehu s rýží

Výborné vyvážené jídlo, které se hodí jak k obědu, tak i k večeři. Pokud si předem uvaříte rýži a adzuki, zvládnete ho do 20minut....

Krémová brokolicová polévka

Krémové polévky jsou oblíbené snad ve všech rodinách. Polévka z brokolice frčí i v restauracích. Protože nám taky chutná, děláme si doma zdravější veganskou...

Čočka na kyselo

Čočka je plná rostlinných bílkovin a vlákniny. Kromě toho obsahuje spousty vitamínů ze skupiny B, mnoho minerálů jako draslík, fosfor, vápník, hořčík i železo....

Batátová polévka se smetanou

Výborná krémová polévka oblíbená hlavně u malých dětí pro svojí nasládlou chuť a oranžovou barvu.

Slavnostní menu na Vánoce a nákupní seznam

Možná už jíte jinak několik měsíců, ale nevíte si rady, jak to udělat na Vánoce a přitom se úplně neodchýlit od zdravého jídelníčku. Nabízíme...

Jáhlovo – batátová kaše

Když jsem objevila tento recept, přestala jsem toužit po bramborové kaši. Jáhlovo -batátová kaše je výborná příloha ke karbanátkům a je vhodná i pro...

Rychlý salát z vodnice, ředkviček, salátu a kvašené zeleniny

S přibývajícím teplem a blížícím se létem se zvedá i množství čerstvé zeleniny na našich talířích. Na zahrádkách už je dost zelených salátů, čerstvých...

“Čokoládová” poleva z karobu

Připravuje se stejně jako karobová čokoláda, jen místo oleje použijeme ztužený tuk a na ztuhnutí přidáme agar. Je vhodná všude tam, kde chceme, aby...

Hruškový pudink bez cukru a mléka

Nastala zima a výběr ovoce, které se dá uskladnit se zúžil na hrušky a jablka. Jeden z receptů, které jsme pro vás vymyslely je...

“Čokoládový” krém z karobu

Chcete ozdobit dezert? Zamlsat si a přitom nechcete do těla dostávat cukr, průmyslové tuky a kyselinu oxalovou (šťavelovou), které nám silně překyselují organismus? Máme...

Čočková pomazánka s dýní a cibulkou

Čočková pomazánka má mnoho využití. Náplň do palačinek či waflí, pomazánka na obilné placky nebo prostě forma luštěniny v kompletním talíři, která nahrazuje omáčku.

Dýňová omáčka na těstoviny

Dýni miluji a pořád jsem se ještě nenabažila různých variant, jak ji připravit. Tento recept vznikl během pár minut, kdy jsem přemýšlela, co s...

Jahodový pohár

Sezóna jahod, které uzrály venku na sluníčku u nás v České republice je krátká, proto neváhejte a zkuste tento výborný pohár, dokud jsou jahody...

ČTĚTE TAKÉ

Dýňový koláč – Pumpkin pie

Těsto: 250 g špaldové mouky 2 polévkové lžíce sladu 1 lžíce citronové kůry špetka soli 100 g přepuštěného másla 3...

Brusinky z červené řepy

Kdybych uměla nakrájet červenou řepu na malé kuličky, tak se vsadím, že nikdo nepozná,...

Pozvánka na festival Miluj svůj život

Jubilejní 50. mezinárodní festival ezoterických a duchovních směrů se uskuteční v Praze.  Představí se více než...

Pravda o medu: proč byl vhodný pro naše předky a pro...

Med je jinový stejně jako cukr Med je velmi jinová potravina, podobně jako cukr a...
video

Rozhovor: Lucie Tatransky

Lucie je plná životního nadšení, síly a optimismu. Přitom je sama maminkou 3 malých...
video

Osteoporóza – čím vzniká a jak jí předejít

Přes 700 tisíc lidí u nás trpí osteoporózou. Víte, jak v těle vzniká a...

Hummus z mungo fazolek a arašídového másla

Humus nemusí být jen z cizrny. Zkuste zajímavou kombinaci fazolek mungo, tymiánu a arašídového...

Jedno těsto, 4 druhy vánočního cukroví bez cukru

Víte už teď, že před Vánoci nebudete stíhat vytvářet mnoho druhů cukroví? Tak připravte...

Zeleninový rozvoj na Sázavě

Mám velikou radost - pomalu ale jistě se rozšiřuje sortiment zeleniny v sázavských prodejnách...

U zvířat to chápeme líp

Je zvláštní, že věci, které nám jsou jasné u zvířecích mláďat a přijímáme je...

7 tipů na první pomoc při bolestech v krku

Bolest v krku je doprovodným příznakem mnoha nemocí jako je chřipka či angína. Úlevu...

Rostlinné oleje

Díky oleji nám jídlo připadá tak nějak uspokojivější, už první pocit na jazyku je prostě...

Jak nakupovat bez igelitových tašek

Igelitová taška se rozloží po více jak 25 letech. Většina z vás už uvažuje...

Tempura z kopřivy

Kopřiva v těstíčku je vítanou křupavou složkou našich talířů. Příprava je jednoduchá a efekt...

Kdy může obilné mléko škodit?

Média nás denně zásobují různými zprávami. A jak už to tak bývá, často se...

Dozlatova opečené plátky kedlubny

Krásně zlatavá kedlubna, která chutná tak trochu jako na másle pečená a připomíná i...

Jedlá soda, nebo kypřící prášek? Co je lepší?

Kypřící prášek i jedlá soda mají stejnou funkci. Používají se k nakypření, odlehčení a zvětšení...

Co jsme dnes jedli (1.8.2013)

Na setkání s členy Klubu Jíme Jinak padl nápad na zveřejňování tipů na jídla....
video

Veganské rybí prsty

Luxusní rybí tofu prsty vhodné jako součást talíře nejen na Vánoce, ale kdykoliv v...

Dárkový poukaz na roční členství v Klubu JJ s 33% slevou

Pořiďte svým blízkým dárek, pro který nemusíte do obchodu a který jim bude dělat...
Téma: cuketa, děti do 1 roku, slané občerstvení, děti od 2 let, rýžový papír, mangold, svačiny, podzim, rozmarýn, umeboška, Nori, semínka, rajče, kondiment, ředkvičky, bez mléka, cibule, vegetariánské recepty, cizrna, hraška, česnek, kojenci, ovoce, Sezónní tip, umepasta, ABKM, ledový salát, ryby, Vánoce, kedluben, bezlepková dieta, raw, těhotenství, dýně hokaido, řasy, dýně, červená řepa, svačina, celiakie, kapusta, zelenina, večeře, vitariánství, zelí, tahini, vodnice, sezóna léto, řepa, dip, mrkev, fit strava, bez rajčat, dýně máslová, pomazánka, rajčata, bez lepku, občerstvení, kojení, řasa Wakame, pikantní chuť, tofunéza, bez laktózy, citronová šťáva, děti od 8. měsíců, rychlovka, silvestr, bez masa, sezóna podzim, veganství, wakame, oběd, miso, celiak, řízky, batáty, štědrovečerní menu, adzuki, obědová polévka, hubnutí, dýně hokkaido, umeboši pasta, vegetariánství, děti od roka a půl, dýňová semínka, fitness strava, krvetvorba, sezóna jaro, zima, křen, silvestrovské pohoštění, kyselá chuť, nori řasa, top recepty, paleo, dýňové semínko, original JJ, dezert, zelené fazolky, pastiňák, smažené, polévka, Hiziki, raw food, obiloviny, batát, bez cukru, amarant, rostlinná smetana, luštěniny, tempeh, sladěnka, celer, čočka, low carb, děti, petržel, Hokkaido, umeboshi, hummus, kvašená zelenina, vegan, brokolice, syrová strava, sezóna zima, bez sóji, fazole, řízečky, kompletní talíř, svačinky, hijiki, květák, tempura, obalovaná zelenina, bez mouky, umeboši, miso pasta, jáhly, smažená zelenina, krémová polévka, ovesné vločky, mořské řasy, humus, alergie na mléko

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?