Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Veganský sýr nejen na zapékání

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Sýr bez laktózy vhodný na zapékání a do jakýchkoliv pokrmů dle vaší fantazie. Sýr je vynikající i syrový, můžete si ho tedy vychutnat také např. s kváskovým chlebem.

Ingredience
  • 180 g přírodního tofu
  • 65 g kešu ořechů
  • 30 g vody
  • 110 g vody k rozpuštění agaru
  • 3 g agaru
  • sůl
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • 1 malá lžička cibulového prášku
  • 1 malá lžička česnekového prášku.
  • olej na vymazání formy

Jíte jinak, chystáte párty a nevíte jak na to? Inspirujte se! David oslavil v listopadu 40. ...

Jak připravit sýr na zapékání

  1. Do mixéru dejte tofu, kešu oříšky, 30 g vody, citrónovou šťávu, sůl, cibuli a česnek a rozmixujte na hladkou směs.
  2. Agar rozpusťte ve 110 g vody a vařte asi 1 minutu.
  3. Vymažte formu.
  4. Přilijte agar ke směsi do mixéru a znovu rozmixujte.
  5. Směs vložte do olejem vymazané formy a nechte v lednici ztuhnout.

Praktické

  • Sýr je vynikající i syrový a velmi dobře se hodí na vaření a zapékání.
  • Sýr drží perfektně tvar, ale jde i mazat.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    58 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Kateřina
    7. 11. 2023

    Skvělej recept – jednoduchý, rychlý a sýr je vynikající! Ještě nevím, kam ho použiju, ale chutná i za syrova moc dobře😋

    Zkoušela jsem v neděli, ale někde jsem udělala chybu, sýr nedržel pohromadě. I tak jsme ho snědli

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Italský sýr stracchino jinak (bez laktózy)

    Stracchino je typický italský sýr, krémové, smetanové konzistence.  Vyzkoušejte tuto rostlinou verzi a dejte vědět, jak vám chutnala.

    Veganský sýr caciotta

    Caciotta je tradiční sýr italských pastýřů. Vyzkoušejte jeho rostlinnou alternativu, která je velice jednoduchá na přípravu a na výsledku si určitě pochutn...

    Sýr v bylinkovém kabátku (bez laktoźy)

    Občas je fajn si spestřit jídelníček nějakou lahůdkou, což tato alternativa sýra jistě je. Skvěle se hodí k domácímu kváskovému pečivu či různým krekrům. N...

    Fazolová pomazánka tří pepřů

    Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

    Maková pomazánka

    Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

    Silken pomazánka

    Jednoduchá rychlá pomazánka skvělá s kváskovým chlebem nebo plackami jako zdravá svačina. Koření Za’atar si náramně rozumí s olivovým olejem, nešetře...