Lehká snídaňová kaše s letní zeleninou, vám dodá energii na celé dopoledne.
Ingredience
pro 4 porce
  • 100 g jáhel
  • 100 g ovesných vloček
  • 2 červené řepy
  • 2 větší mrkve
  • 1 cibule
  • sůl
  • olej

Postup

  1. Jáhly propláchneme v sítku a dáme do hrnce.
  2. Na jáhly dáme ovesné vločky a přidáme čtyřnásobek vody.
  3. Lehce osolíme, přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum, aby jen pobublávaly a vaříme asi 20-25 minut do vstřebání vody. Nemícháme! Pokud by se voda vsákla mnohem dřív, tak opatrně trochu vody ještě přidáme.
  4. Než se nám uvaří kaše, připravíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev a řepu nastrouháme.
  5. Na dno pánve dáme trochu oleje, přidáme cibuli a sůl a restujeme do sklovata.
  6. Pak přidáme nastrouhanou mrkev, řepu a restujeme do změknutí zeleniny. Občas promícháme.
  7. Uvařené jáhly s vločkami promícháme. Servírujeme s orestovanou zeleninou a listy polníčku.

Kombinujeme

Kaši ještě doporučujeme doplnit kopečkem kvašené zeleniny a kouskem čerstvé.

Kaši si můžete posypat i praženými semínky nebo mandlemi, bude víc sytá.

Obměna

Na kaši můžeme použít jakoukoliv zeleninu, skvělé je zelí, kapusta nebo dýně.

Děti

Tato kaše je vhodná pro děti od 1 roku, ale budeme opatrní s množstvím soli.

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Holky, chtěla bych se zeptat, co za zeleninu teď necháváte kvasit? Mrkev, ředkvičky, řepu.. a ještě něco? Díky moc.

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHráškovo-mangoldová krémová polévka
Další článekSlovo o ohni