Lehká snídaňová kaše s letní zeleninou, vám dodá energii na celé dopoledne.
Ingredience
pro 4 porce

- 100 g jáhel
- 100 g ovesných vloček
- 2 červené řepy
- 2 větší mrkve
- 1 cibule
- sůl
- olej
Postup
- Jáhly propláchneme v sítku a dáme do hrnce.
- Na jáhly dáme ovesné vločky a přidáme čtyřnásobek vody.
- Lehce osolíme, přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum, aby jen pobublávaly a vaříme asi 20-25 minut do vstřebání vody. Nemícháme! Pokud by se voda vsákla mnohem dřív, tak opatrně trochu vody ještě přidáme.
- Než se nám uvaří kaše, připravíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev a řepu nastrouháme.
- Na dno pánve dáme trochu oleje, přidáme cibuli a sůl a restujeme do sklovata.
- Pak přidáme nastrouhanou mrkev, řepu a restujeme do změknutí zeleniny. Občas promícháme.
- Uvařené jáhly s vločkami promícháme. Servírujeme s orestovanou zeleninou a listy polníčku.
Kombinujeme
Kaši ještě doporučujeme doplnit kopečkem kvašené zeleniny a kouskem čerstvé.
Kaši si můžete posypat i praženými semínky nebo mandlemi, bude víc sytá.
Obměna
Na kaši můžeme použít jakoukoliv zeleninu, skvělé je zelí, kapusta nebo dýně.
Děti
Tato kaše je vhodná pro děti od 1 roku, ale budeme opatrní s množstvím soli.
Tato kombinace zeleniny je sladoucka jako med!!! :-)
Díky za ohlas, Lucie, těší nás 👍😉
Další test ranní kaše, tak jako je dobrá rýže s jáhlami, tak to platí i zde. Mám rád různorodost a dobrou chuť, to tento recept splňuje :-)
Krásně geometrická snídaně, Jaroslave 👍
Velmi dobra snidane, maly syn mlaskal a chtel pridat :-)
Ty moji kluci taky a to jsou poslední dobou strašně vybíravý.
Holky, chtěla bych se zeptat, co za zeleninu teď necháváte kvasit? Mrkev, ředkvičky, řepu.. a ještě něco? Díky moc.
Zelí, čínské zelí, kedlubny…