Pokud vám samotný čirok přijde fádní, zkuste ho v kombinaci s rýží a arame. Arame řasy jsou chuťově nejméně cítit po moři, proto budou chutnat i těm, kteří s řasami začínají. Navíc doplní tělu cenný jód a další minerály.

Ingredience
na 4 porce
  • 3/4 hrnku natural kulatozrnné rýže
  • 1/4 hrnku čiroku
  • 2 hrnky vody
  • lžíce arame řas
  • špetka soli

Jak připravit rýži s čirokem a arame řasami

  1. Rýži s čirokem si odměříme, dáme do hrnce a zalijeme dostatečným množstvím vody.
  2. Necháme přes noc nebo minimálně 3-5 hodin namočit.
  3. Vodu slijeme, obiloviny propláchneme a přidáme čerstvou vodu (2 hrnky).
  4. Hrnec přivedeme k varu, osolíme, přidáme řasy a vaříme 40-60 minut dle druhu rýže na nejmenším plameni (nejlépe na rozptylce).
  5. Podáváme.

Praktické

  • Arame řasy jsou nejméně cítit po „rybině“. Pokud tedy s řasami začínáte, zkuste je v této formě.
  • Podávejte jako přílohu k jídlům, do rizot, wokových jídel, nákypů, k omáčkám, do knedlíků atp.
  • Zbylou obilovinu uchovávejte v lednici.
  • Ohřát ji znovu můžete v menším množství vody nebo na pařáčku.
  • Dobu varu rýže volte dle toho, jaký druh rýže použijte. Pokud zvolíte natural rýži, většinou se doba varu pohybuje okolo 40-60 minut, u bílých druhů rýže to je cca 20 minut.

Obměna

  • Místo natural rýže můžete použít bílou rýži např. jasmínovou, basmati nebo jinou obilovinu.
  • Arame řasy můžete vynechat nebo nahradit jinými (např. hiziki, wakame).
  • Můžete přidat semínka nebo mandličky.

Děti

  • Pokud přílohu neosolíte, je vhodná i pro malé děti. Mírně osolená příloha je vhodná od 1,5 roku.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Z Klubu čerpám informace, recepty i energii (Marie)

Marie: Evo, Vy i všichni členové Vašeho týmu jste...

Jíst jinak v těhotenství?

Zdravím, nedávno jsem se stala členem vašeho klubu, se...

Po letech omylů mám v hlavě i těle jasno (Radka)

Radka: Moc děkuji za úžasný kurz, jsem šťastná, že...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Pneumatika začala konečně mizet (Radka)

Radka: Můj úplně první kurz na Jíme Jinak. Byl...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Nemohu se od tohoto webu odtrhnout

Kateřina: Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala...

Dostala jsem se na svou bývalou váhu, o tom se mi ani nesnilo (Marta)

Marta: Ahoj všichni, jmenuji se Marta a jsem tu...

Zbavila jsem se závislosti na kávě (Dana)

Dana: Ahoj všem. Tak se mi zdá, že se...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Vôbec sme nehladovali a pritom sme chudli a liečili si svoje telo (Lujza)

Lujza: Pozdravujem Vás aj ja , včera som skončila...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...
  1. Je prosím nutné vařit celou hodinu, není to překlep? Rýže je rozvařená a celá příloha lepivá. Obal od čiroku už nemám, ale doba přípravy byla také určitě kratší…

    • Dobrý den, Jarko, záleží, jakou rýži máte. Pokud používáte bílou, doba varu bude určitě kratší. Pokud celozrnnou (také hodně záleží na značce, co jsem zjistila, tak se to u obilovin dost liší – například některé značky jáhel se mi vůbec nechtějí uvařit a zůstávají i po 30 minutách tvrdé), já ji vařím 45-60 minut ve 2 hrncích vody.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSmažená quinoová směs s houbami a chilli
Další článekVaše stránky jsou úžasné, díky za ně …