Domů Téma Celozrnné obiloviny

celozrnné obiloviny

Sacharidy a štíhlá vyrýsovaná postava – jde to dohromady?

Po sacharidech se přibírá. Když chci hubnout, musím sacharidy vyřadit nebo eliminovat. Nejlépe jít do nějaké formy nízkosacharidové diety (např. keto dieta). To jsou...

Celozrnná rýže vařená s kaštany

Sladké kaštany milujeme jak do sladkých, tak do slaných jídel, anebo jen tak upečené v troubě... A pokud nevíte co s nimi, přidejte je...

Jarní ječmen s pečenou zeleninou

Jednoduché chutné jídlo nenáročné na přípravu, které je dobré i vychladlé. Můžete si ho připravit i s sebou do krabičky a pochutnat si na...

Rostlinná strava léčí deprese. Projekt podporovaný EU dává doporučení

Lidé s depresemi nebo s náchylností k depresem by měli dle projektu MyNetGut podporovaným EU konzumovat více celistvé rostlinné stravy. Může jim prospět potvrdily...

Celozrnné obiloviny jako pomoc v léčbě současné epidemie obezity

Žijeme v obezogenním prostředí. Všude kolem nás je levné nezdravé jídlo, které u nás vytváří závislost a ztěžuje hubnutí. A začíná to u dětí....

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v...

10 tipů, jak zařadit vlákninu do jídelníčku

Že je vláknina ve stravě důležitá a že jí v ČR obecně jíme málo, a proto jsme na předních příčkách co se týče rakoviny tlustého...

Vláknina dokáže zázraky. A až 98 % z nás ji má...

Často slýcháváme, že bychom měli přidat do stravy více vlákniny. Až 98 % z nás jí má v jídelníčku nedostatek. Víte, co vlastně vláknina...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Nízkosacharidové diety s převahou živočišných bílkovin zkracují život

Low-carb, Keto, Paleo, Atkinsova dieta... Všechny tyto stravovací režimy mají jedno společné - eliminaci sacharidů z jídelníčku a naopak konzumace většího podílu živočišných bílkovin....

Lepkové obiloviny – pšenice, ječmen, žito a oves

Naše tradiční lepkové obiloviny - pšenice, ječmen, žito a oves. Víte, jak je připravit a k čemu je využít?

Jak obiloviny pomáhají v boji proti rakovině tlustého střeva

Ročně v ČR zemře okolo 27 tisíc lidí na rakovinu. Jsme na 5. místě ve světě ve výskytu rakoviny tlustého světa. Podívejte se na...

Ztloustneme po sacharidech?

Pokud už máte na krku pár křížků a jste ženského pohlaví, pravděpodobně jste už v životě řešila nějakou tu dietu. A jestli ano, nejspíš jste...

Rýže s čirokem a řasou arame

Pokud vám samotný čirok přijde fádní, zkuste ho v kombinaci s rýží a arame. Arame řasy jsou chuťově nejméně cítit po moři, proto budou...
Téma: rostlinná strava, přírodní potraviny, děti, špalda, civilizační nemoci, éčka, fastfood, hranolky, kyselina fytová, glukózo-fruktózový sirup, pestrý mikrobiom, glykogen, glutenin, veganská jídla, těstoviny, kaše z obilí, mikrobiota, celiakie, měď, grahamový, semínka, lepkové obiloviny, hnědá rýže, přibírání, střeva, obilné sirupy, veganství, psychické choroby, kváskové pečivo, obezita, ořechy, jak vařit quinou, slepé střevo, trávení, bez mouky, zubní kaz, extrudované luštěniny, celozrnné těstoviny, deprese, celozrnná mouka, cannellini, sport, natural rýže, sušenky, flapjack, umeocet, celistvé potraviny, alergie na mléko, rakovina, průmyslově zpracované výrobky, bílá mouka, houby, pestrost, sezóna zima, tuky, tmavé pečivo, únava, gliadin, jednoduché sacharidy, kaštany, fitness strava, na cesty, oves, celozrnný chléb, ovoce, monosacharidy, hamburger, čokoláda, kardiovaskulární nemoci, fitness, jáhly, ječmen, příloha, müsli, andosperm, margarín, sladké nápoje, zánět slepého střeva, škroby, nadváha, kaše, chuť na sladké, jak uvařit čirok, prebiotika, ztužené tuky, serotonin, problémy s trávením, sůl, jak vařit pohanku, sladidla, cukry, basmati rýže, křupky, svaly, trávicí systém, nabírání svalů, kulatozrnná rýže, fruktóza, bifidobakterie, černá rýže, pizza, kaše z ovesných vloček, svalový růst, pseudoobiloviny, čokoládové pecičky, bez vajec, jak vařit kroupy, kortizol, amarant, bez laktózy, střevní mikrobiom, cibule, civilizační onemocnění, co jíst při hubnutí, pesticidy, tymián, gluten, vláknina, cukrovinky, veganské recepty, probiotika, aditiva, hubnutí, zdravé potraviny, třtinový cukr, jednozrnka, hypoglykémie, vegetariánské recepty, játra, bezlepková dieta, jak uvařit polentu, diabetes, vysoký tlak, celiak, makroživiny ve stravě, celozrnné obiloviny, jak uvařit rýži, celozrnné potraviny, jak začít, přírozené potraviny, mikrobiom, sladká chuť, zelenina, genetika, poměr vody, kroupy, nezdravé potraviny, olej, vegan, Klub Jíme Jinak

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?