Domů Téma Celozrnné obiloviny

celozrnné obiloviny

Celozrnné obiloviny jako pomoc v léčbě současné epidemie obezity

Žijeme v obezogenním prostředí. Všude kolem nás je levné nezdravé jídlo, které u nás vytváří závislost a ztěžuje hubnutí. A začíná to u dětí....

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v...

10 tipů, jak zařadit vlákninu do jídelníčku

Že je vláknina ve stravě důležitá a že jí v ČR obecně jíme málo, a proto jsme na předních příčkách co se týče rakoviny tlustého...

Vláknina dokáže zázraky. A až 98 % z nás ji má...

Často slýcháváme, že bychom měli přidat do stravy více vlákniny. Až 98 % z nás jí má v jídelníčku nedostatek. Víte, co vlastně vláknina...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Sacharidy a štíhlá vyrýsovaná postava – jde to dohromady?

Po sacharidech se přibírá. Když chci hubnout, musím sacharidy vyřadit nebo eliminovat. Nejlépe jít do nějaké formy nízkosacharidové diety (např. keto dieta). To jsou...

Celozrnná rýže vařená s kaštany

Sladké kaštany milujeme jak do sladkých, tak do slaných jídel, anebo jen tak upečené v troubě... A pokud nevíte co s nimi, přidejte je...

Nízkosacharidové diety s převahou živočišných bílkovin zkracují život

Low-carb, Keto, Paleo, Atkinsova dieta... Všechny tyto stravovací režimy mají jedno společné - eliminaci sacharidů z jídelníčku a naopak konzumace většího podílu živočišných bílkovin....

Lepkové obiloviny – pšenice, ječmen, žito a oves

Naše tradiční lepkové obiloviny - pšenice, ječmen, žito a oves. Víte, jak je připravit a k čemu je využít?

Jak obiloviny pomáhají v boji proti rakovině tlustého střeva

Ročně v ČR zemře okolo 27 tisíc lidí na rakovinu. Jsme na 5. místě ve světě ve výskytu rakoviny tlustého světa. Podívejte se na...

Ztloustneme po sacharidech?

Pokud už máte na krku pár křížků a jste ženského pohlaví, pravděpodobně jste už v životě řešila nějakou tu dietu. A jestli ano, nejspíš jste...

Rýže s čirokem a řasou arame

Pokud vám samotný čirok přijde fádní, zkuste ho v kombinaci s rýží a arame. Arame řasy jsou chuťově nejméně cítit po moři, proto budou...
Téma: hřiby, kamut, jak začít, vod, nadváha, játra, paleo, Klub Jíme Jinak, sacharidy, fitness, pohanka, celiak, čirok, jasmínová rýže, jak uvařit kroupy, konzervanty, kyselina fytová, makroživiny ve stravě, svaly, basmati rýže, rostlinná strava, střevo, hlad, proteiny, obiloviny, kaše, diabetes, vegetariánství, celozrnné produkty, čokoláda, chuť na sladké, druhy obilovin, kuskus, fruktóza, kaše z obilí, zdravá strava při hubnutí, celozrnný chléb, extrudace, luštěniny, jak vařit kroupy, zelenina, cereální, veganství, flapjack, semolina, nádor, jak vařit pohanku, triglyceridy, klíčení, namáčení, řasy, bez lepku, jak vařit kuskus, semínka, pestrý mikrobiom, otruby, genetika, probiotika, potíže s trávením, bílá rýže, jak uvařit rýži, glutenin, obilný slad, tuk, brambory, oleje, celozrnné potraviny, stabilizátory, jablečná vláknina, konjac, jak vařit rýži, pseudoobiloviny, sezóna zima, rakovina tlustého střeva, inzulín, celozrnná mouka, mikrobiom, glukóza, andosperm, celozrnné těstoviny, komplexní sacharidy, bílkoviny, celistvé potraviny, zánět slepého střeva, slazené nápoje, pizza, regenerace, přírodní potraviny, kalorie, bílé pečivo, zásoby, celiakie, nabírání svalů, jednozrnka, obilí, celá zrna, bakterie, čokoládové pecičky, jojo efekt, celozrnné pečivo, bílý cukr, tuky, střeva, fitness strava, fastfood, břišní tuk, stáří, trávicí systém, jak vařit bulgur, ABKM, vysoký glykemický index, problémy s trávením, přírozené potraviny, arame, umělá sladidla, potavinářský průmysl, cukrovka, kardiovaskulární onemocnění, bílá moua, sladěnka, ovesné vločky, dobrá nálada, protizánětlivé účinky, hamburger, žito, pestrost, quinoa, složité sacharidy, stres, pufované výrobky, sladké nápoje, zánět, prebiotika, průmyslově zpracované výrobky, tělesná hmotnost, děti, střevní mikrobiom, GI, kortizol, polysacharidy, těstoviny, rakovina, fytáty, antinutrienty, ječmen, extrudované luštěniny, jak uvařit polentu, pečivo z celých zrn, ovesná kaše, emulgátory

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?