Domů Téma Celozrnné obiloviny

celozrnné obiloviny

Rostlinná strava léčí deprese. Projekt podporovaný EU dává doporučení

Lidé s depresemi nebo s náchylností k depresem by měli dle projektu MyNetGut podporovaným EU konzumovat více celistvé rostlinné stravy. Může jim prospět potvrdily...

Celozrnné obiloviny jako pomoc v léčbě současné epidemie obezity

Žijeme v obezogenním prostředí. Všude kolem nás je levné nezdravé jídlo, které u nás vytváří závislost a ztěžuje hubnutí. A začíná to u dětí....

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v...

10 tipů, jak zařadit vlákninu do jídelníčku

Že je vláknina ve stravě důležitá a že jí v ČR obecně jíme málo, a proto jsme na předních příčkách co se týče rakoviny tlustého...

Vláknina dokáže zázraky. A až 98 % z nás ji má...

Často slýcháváme, že bychom měli přidat do stravy více vlákniny. Až 98 % z nás jí má v jídelníčku nedostatek. Víte, co vlastně vláknina...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Sacharidy a štíhlá vyrýsovaná postava – jde to dohromady?

Po sacharidech se přibírá. Když chci hubnout, musím sacharidy vyřadit nebo eliminovat. Nejlépe jít do nějaké formy nízkosacharidové diety (např. keto dieta). To jsou...

Celozrnná rýže vařená s kaštany

Sladké kaštany milujeme jak do sladkých, tak do slaných jídel, anebo jen tak upečené v troubě... A pokud nevíte co s nimi, přidejte je...

Nízkosacharidové diety s převahou živočišných bílkovin zkracují život

Low-carb, Keto, Paleo, Atkinsova dieta... Všechny tyto stravovací režimy mají jedno společné - eliminaci sacharidů z jídelníčku a naopak konzumace většího podílu živočišných bílkovin....

Lepkové obiloviny – pšenice, ječmen, žito a oves

Naše tradiční lepkové obiloviny - pšenice, ječmen, žito a oves. Víte, jak je připravit a k čemu je využít?

Jak obiloviny pomáhají v boji proti rakovině tlustého střeva

Ročně v ČR zemře okolo 27 tisíc lidí na rakovinu. Jsme na 5. místě ve světě ve výskytu rakoviny tlustého světa. Podívejte se na...

Ztloustneme po sacharidech?

Pokud už máte na krku pár křížků a jste ženského pohlaví, pravděpodobně jste už v životě řešila nějakou tu dietu. A jestli ano, nejspíš jste...

Rýže s čirokem a řasou arame

Pokud vám samotný čirok přijde fádní, zkuste ho v kombinaci s rýží a arame. Arame řasy jsou chuťově nejméně cítit po moři, proto budou...
Téma: třtinový cukr, celá zrna, nádor, zásoby, oves bezpluchý, složité sacharidy, sladkosti, jak uvařit rýži, obilný slad, jáhly, andosperm, umělá sladidla, celozrnná mouka, vegetariánství, zásoby tuků, tuk, natural rýže, cukrovinky, bez laktózy, zdravá sladidla, semena, kardiovaskulární nemoci, pestrost, USA, glukózo-fruktózový sirup, bílkoviny, bakterie ve střevech, čím sladit, psychické choroby, jak uvařit oves, sladká chuť, protizánětlivé účinky, antinutrienty, rakovina tlustého střeva, müsli, bezpluchý oves, obilné sirupy, jak uvařit čirok, kulatozrnná rýže, žito, škroby, střevní bakterie, nadváha, trávení, celozrnná rýže, tuky, müsli tyčinka, systémový zánět, zdravé potraviny, trávicí systém, celozrnný chléb, emulgátory, metabolismus, energie, sacharidy, otruby, obezita, pečivo z celých zrn, kaše z vloček, jak vařit kuskus, ABKM, svaly, kuskus, jak uvařit polentu, celozrnné produkty, glykogen, semolina, celozrnné rohlíky, potavinářský průmysl, regenerace, průmyslově zpracované výrobky, svalový růst, sušenky, slazené nápoje, vegan, komplexní sacharidy, jak vařit rýži, bílá mouka, černá rýže, psychika, hmotnost, civilizační nemoci, rozpustná vláknina, celozrnné potraviny, kvašení, bílé pečivo, celozrnné pečivo, pesticidy, příloha, jak uvařit pohanku, semínka, gluten, cukry, genetika, obiloviny, cereálie, zdroj energie, křupky, houby, kroupy, jednoduché sacharidy, disacharidy, co jíst při hubnutí, těstoviny, přátelské bakterie, pseudoobiloviny, sezóna podzim, celiakie, jak vybírat potraviny, problémy s trávením, probiotika, bílý cukr, slepé střevo, chuť na sladké, bulgur, jak vařit quinou, imunota, střeva, ztužené tuky, polysacharidy, bršlice kozí noha, kaše z obilí, kortizol, stres, jak začít, děti, sůl, jasmínová rýže, kardiovaskulární onemocnění, civilizační onemocnění, obilná kaše, jak nabrat svaly, strava při problémech s trávením, čokoládové pecičky, hranolky, dlouhozrnná rýže, růst svalů, vláknina, aditiva, břibírání, konzervanty, celiak, jak uvařit quinou, pšenice, serotonin, paleo, sezóna zima, extrudované luštěniny, střevní mikrobiom, amarant

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?