Celozrnné obiloviny
55
12
Sacharidy a štíhlá vyrýsovaná postava – jde to dohromady?
Po sacharidech se přibírá. Když chci hubnout, musím sacharidy vyřadit nebo eliminovat. Nejlépe jít do nějaké formy nízkosacharidové diety (např. keto dieta...
Celozrnná rýže vařená s kaštany
Sladké kaštany milujeme jak do sladkých, tak do slaných jídel, anebo jen tak upečené v troubě… A pokud nevíte co s nimi, přidejte je k vařícím se obi...
1
Zdravé stravování aneb Pyramida zdravé výživy jinak
Naučte se, jak správně sestavit jídelníček pomocí pyramidy zdravé výživy podle Jíme Jinak. Připojte se k nám na cestě ke zdravějšímu a udržitelnějšímu živo...
Jarní ječmen s pečenou zeleninou
Jednoduché chutné jídlo nenáročné na přípravu, které je dobré i vychladlé. Můžete si ho připravit i s sebou do krabičky a pochutnat si na něm na výletě neb...
14
Rostlinná strava léčí deprese. Projekt podporovaný EU dává doporučení
Lidé s depresemi nebo s náchylností k depresem by měli dle projektu MyNetGut podporovaným EU konzumovat více celistvé rostlinné stravy. Může jim prospět po...
5
Celozrnné obiloviny jako pomoc v léčbě současné epidemie obezity
Žijeme v obezogenním prostředí. Všude kolem nás je levné nezdravé jídlo, které u nás vytváří závislost a ztěžuje hubnutí. A začíná to u dětí. Podle WHO v s...
38
1
Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny
Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v...
88
6
Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.
Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v tom zmate...
18
10 tipů, jak zařadit vlákninu do jídelníčku
Že je vláknina ve stravě důležitá a že jí v ČR obecně jíme málo, a proto jsme na předních příčkách co se týče rakoviny tlustého střeva, víme všichni. Ale c...
19
1
Vláknina dokáže zázraky. A až 98 % z nás ji má nedostatek!
Často slýcháváme, že bychom měli přidat do stravy více vlákniny. Až 98 % z nás jí má v jídelníčku nedostatek. Víte, co vlastně vláknina v našem těle dělá? ...
klub
9
5
Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?
Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný pocit n...
14
Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody
Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou to prebiotika. Jak je t...