Domů Téma Mořské řasy

mořské řasy

Železo – jeden z nejčastěji chybějících minerálů

Cítíte se unavení, bez života a máte bledou pokožku? Ze všech důležitých minerálů nám nejčastěji chybí právě železo. Jeho nedostatkem jsou nejvíce ohroženy ženy....

Vaříme v elementu VODY (zima) – prohříváme tělo

Zima je ve znamení elementu vody. Které potraviny jsou v zimě vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto orgány podporuje a co...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

Návod, jak seskládat kompletní zdravý talíř

Omezujete ve stravě maso, mléko nebo vejce? Stravujete se převážně nebo zcela rostlinně? Ukážeme vám, jak si poskládat jídlo tak, aby vám ani vašim...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejská rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Špičková polévka ze špiček

Tyhle malé voňavé houbičky na zahradě či na poli kdekdo přejde, protože je považuje za prašivky. Jaká škoda! Krásně voní, jsou lehce stravitelné a...

Jak se stravovat v horkých a tropických letních dnech?

Letní počasí, které u nás běžně máme a horké tropické dny jsou velký rozdíl. Když vedro trvá už několik dní, pořádně se neochladí ani...

Nudlová miso polévka Husťačka. Nabitá omega3 mastnými kyselinami

Máte rádi husté omáčky? Pak budete stejně jako my nadšení z této husté nudlové polévky. Navíc je plná tolik potřebných omega 3 mastných kyselin.

Doplňky výživy – spirulina, chlorella, ječmen a kolostrum. Potřebujeme je?

Je potřeba nám nebo dětem přidávat doplňky kvůli imunitě? Kdy je vhodné užívat doplňky výživy? Jaké jsou nejlepší? Jak je na tom spirulina, chlorella, zelený ječmen nebo kolostrum? Jsou...

Zdravá snídaně, která zasytí: miso polévka, ve které stojí i lžíce

Máte ráno velký hlad, ale zároveň chcete využít výhod miso polévky? Spojte kaši s miso polévkou a vytvořte si výbornou hustou polévku a kaši...

Sytá a rychlá snídaně: miso polévka a kaše 2v1

Skvělá zdravá snídaňová volba pro ty, kterým nestačí miso polévka na snídani, ale nemají čas si vařit ještě obilnou kaši. Toto je snídaně 2v1...

4 potraviny, které vás zbaví kruhů pod očima (+ tip na...

S tzv. pytly či váčky pod očima jsme se asi někdy setkali všichni. Pokud je ale máme dlouhodobě, pak mohou signalizovat problém. Tyto potraviny...

9 způsobů, jak v kuchyni použít nori vločky

Máte doma pytlíček nori vloček a nevíte co s nimi? Mrkněte na naše tipy, jak se dají různě vločky z nori řas využít.

Znečištěné moře a řasy: je bezpečné je jíst?

Oceány a moře jsou znečištěná, je tedy bezpečné jíst mořské řasy? Nejsou řasy plné nebezpečných látek?

Mořské řasy – jaké jsou jejich druhy a jak je využít...

Mořské řasy jsou právem nazývány přírodním multivitaminem. Obsahují totiž 10-20x více minerálních látek než zelenina, a to s velmi dobrou vstřebatelností. Krom toho také...

Kondiment z řas arame a slunečnicových semínek

Výborný slaný kondiment, který oživí každý talíř a chutná i těm, kteří řasy jinak nemusí. Nejen že si pochutnáte, ale také dopřejete svému tělu...

Mořské řasy

Víte proč jsou mořské řasy pro náš organismus tak prospěšné? Jaké obsahují vitamíny a minerály? Zajímají vás jejich detoxikační účinky? Potřebujete radu, jak dostat...

Rozmarýnová zelená čočka s řasou hiziky, mrkví a zelím

Dnes jsme měli k obědu zelenou čočku se zeleninou. Stravuje se s námi chlapec, co mi zeleninu ze všeho vybírá, ale tady to prošlo...

Mungo na cibulce s cuketou

Na jaře máme mungo na talíři docela často. Vládne zelená barva, tak si s chutí dáme zelené fazolky. Při vaření sice ztmavnou, ale to...

Nemohu kojit, čím mám krmit své miminko

Jak se postavit k umělému a obilnému mléku, když vlastní mateřské mléko není, se nás ptá mnoho maminek, proto zveřejňujeme jeden z posledních dotazů a...

Hrachová kaše s maskovanou zeleninou

Jak se ochladí, točíme fazole a hrách mnohem častěji než jiné luštěniny. Teď máme tedy zrovna hrachové dny a dneska se u nás vylizoval talíř od...

Veselá neloupaná červená čočka se zeleninou

Na začátku roku nechyběla čočka ani u nás na stole. Protože čočka byla uvařená předem, měli jsme zase jednu výtečnou rychlovku za pár minut...

Štítná žláza: lze ji alternativně vyléčit?

Hyperfunkce, hypofunkce, problémy se štítnou žlázou... Proč v našich podmínkách máme tyto dispozice? Jak souvisí štítná žláza, komunikace, antikoncepce, plísně a játra? Může lepek...

Jak zastavit průjem u dětí

Proč vznikají průjmy, jak postupovat a jak jim předcházet? Kdy se dá průjem zvládnout doma a jak, kdy už je potřeba jít k lékaři a...

Kondiment z řasy Nori s dýňovým semínkem

Kondimenty, nebo-li doplňující, často chuťově výraznou složku, jsem si na talíři tuto zimu hodně oblíbila. Další z mnoha variant, tentokrát z řasy Nori a...

Gomasio z řasy Wakame a semínek

Toto gomasio mám asi nejraději. Díky řase Wakame voní po moři, je příjemně slané a dýňová semínka v kombinaci se sezamovými mu dodají skvělou...

Jak je to s B12 – kde je, kde není, jak...

Jak je to s B12? Kde se nachází, kde nikoli a proč mají problém s jejím dostatkem i lidi, kteří jedí maso a vejce?...

Kondiment z řas hiziky a dýňového semínka

Výborný kondiment z řasy Hiziky, semínek a umepasty jsem si dnes připravila jako kyselou chuť k zeleninovému rizotu. A můj muž, kterému jsem to...

Rýže s čirokem a řasou arame

Pokud vám samotný čirok přijde fádní, zkuste ho v kombinaci s rýží a arame. Arame řasy jsou chuťově nejméně cítit po moři, proto budou...
Téma: železo v potravinách, zněčištění, černý čaj, oceán, večeře, výroba kimči, shiso, hypofunkce, imunitní systém, posypky, jak seskládat kompletní talíř, snídaňová kaše, játra, vajíčka, slunečnicové semínko, brambory, horko, bakterie mléčného kvašení, zeleninové saláty, imunita, kyselá chuť, vápník, žíly, zdraví, kvašení, moře, co jíst při nedostatku železa, střevo, low carb, Tamari, hyperfunkce, pikantní chuť, okurka, vegnství, obilné mléko, agar agar, kapusta petržel, jód, sójová omáčka, suplementy, dýně, agar, čirok, miso polévka, průjem, vegetariánské recepty, umeboshi, enzymy, pět elementů, hijiki, kedlubna, sůl, omega3 kyseliny, mrkev, eganství, slaná chuť, makroživiny, co jíst v létě, bílé zelí, Hokkaido, oříšky, chuť na slané, dýňové semínko, pokožka, jak jíst v zimě, kukuřice, suplementace, bílkoviny při cvičení, pokrmy v zimě, co vařit na podzim, hormony, suplementace b12, co snídat, semínka, jarní cibulka, bušení srdce, jak začít, umeboška, vegetariánství, tropické ovoce, stres, sušené meruňky, mungo fazole, B12, jak přizpůsobit stravu v zimě, snídaňová polévka, spirulina, Hokaido, sezóna podzim, antioxidanty, nori řasa, horké teploty, chilli pasta, element voda, b12 v krvi, element vody, recept kimchi, domácí kimchi, zmrzlina, kasein, co jíst v zimě, rostlinná strava, co jíst při chudokrevnosti, chudokrevnost, bulgur, doplňky, vitarián, horečka, analogy vitamínů, zimní recepty, gomasio, korejské kimchi, petržel, cévy, červená čočka, bez laktózy, omega3, zimní jídla, nedostatek B12, probdělá noc, suplementy b12, rutin, hrách, váčky pod očima, jak udělat kimchi, zimní zelenina, agar tyčinky, radioaktivní látky, nori plátky, želatina, polévka na snídani, jídelníček zima, ostropestřec, zimní pokrmy, syrová strava, zelenina v zimě, kuskus, bez lepku, rybí chuť, železo vegan, snídaně, zácpa, hrachovka, teorie 5 elementů, sodík, sezóna zima, bolesti hlavy, jídelníček 5 elementů, zdravé jídlo, jak na pikls

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?