Domů Téma Bezlepkové obiloviny

bezlepkové obiloviny

Bezlepková strava může škodit. Vyhněte se těmto 4 chybám!

Možná jíte bez lepku, protože se chcete cítit lépe, uzdravit se anebo zhubnout. Mnoho lidí ale při bezlepkové dietě dělá chyby a může si...

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v...

Bezlepková dieta: od A po Z

Počet celiaků a lidí, kteří ze zdravotních důvodů musí dodržovat bezlepkovou dietu, celosvětově roste. Víte, jaké jsou příznaky celiakie a jak se léčí? Mnoho...

Jak si vytvořit pohankový kvásek (bez lepku)

Chcete péct z kvásku a bez lepku? Máme pro vás 2 jednoduché do detailu popsané postupy, jak si vytvořit svůj vlastní bezlepkový pohankový kvásek...

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Praktický návod, jak žít bez lepku v 9 krocích

Máte celiakii nebo lepek vaše tělo netoleruje? Myslíte si, že je to velké omezení ve výběru potravin a nemůžete se stravovat chutně a zdravě?...

Jáhly

Jáhly jsou přirozeně bezlepková, velmi dobře stravitelná obilovina, vhodná i pro nejmenší děti. Jsou nejméně kyselinotvorné a v zimě tělo krásně prohřejí.

Pohanka

Pohanka je bezlepková pseudoobilovina s nezaměnitelnou chutí. Má zahřívající charakter, vysoký obsah bílkovin a obsahuje i rutin (vitamín P) pro dobré cévy.

Quinoa (merlík chilský)

Quinoa je bezlepková pseudoobilovina, která vyniká vysokým obsahem bílkovin s komplexní skladbou aminokyselin. NASA ji dokonce zkoumá jako potravinu vhodnou pro astronauty!

Amarant

Amarant je bezlepková psedoobilovina s vysokým obsahem komplexních bílkovin. Mluví se o ní jako o rostlině budoucnosti.

Je oves bezlepková obilovina?

Oves se běžně k bezlepkovým obilovinám neřadí. Výzkumy z poslední doby však ukazují, že i osoby s intolerancí lepku oves konzumovat mohou – ale...

Rýže s čirokem a řasou arame

Pokud vám samotný čirok přijde fádní, zkuste ho v kombinaci s rýží a arame. Arame řasy jsou chuťově nejméně cítit po moři, proto budou...
Téma: merlík, kvašení, celozrnná mouka, pseudoobiloviny, rejuvelac, krvácení z nosu, jak uvařit kroupy, sladěnka, gluten, slané pečivo, tibi, menstruace, knedlíky, jáhly, pohanka, fit strava, lepek, bezlepkové alternativy, kvas, vod, rýže, tibi krystaly, natural tofu, pohanka lámanka, kváskový chléb, mouky, jak vařit quinou, pohanková mouka, proteiny, slad, dlouhozrnná rýže, život, bezlepkové pečivo, soba, psyllium, jak uvařit amarant, kuzu, jak uvařit kuskus, těstoviny, kokosová mouka, řídnutí kostí, vegan, veganství, fitness strava, příloha, jak vařit kuskus, žito, BZL dieta, hrachová mouka, jak vařit obiloviny, krupice, bezlepkové potraviny, hordein, pohanka kroupy, šťáva z kysaného zelí, vegetariánské recepty, jak uvařit oves, bílá rýže, sójová omáčka, zdravá strava, cévy, natrural tempeh, pečení, arrowroot, pšeničný sirup, jak uvařit rýži, trávící potíže, arame, kvásek, jak uvařit pohanku, nadýmání, špalda, kukuřičné těstoviny, celozrnné obiloviny, Klub Jíme Jinak, bezlepková mouka, miso pasta, nafouklé břicho, hrách, průjmy, cizrna, oves, jak uvařit polentu, řasy, lysin, celozrnné pečivo, bezlepkové obiloviny, jáhlová mouka, bez lepku, jak vařit bulgur, jak vařit kroupy, sója, kukuřičná krupice, oříšková mouka, seitan, kulatozrnná rýže, poruchy růstu, dvouzrnka, chyby v jídelníčku, bezlepková dieta, ovesná mouka, vegetariánství, chyby ve stravě, kaše z rýže, nesnášenlivost lepku, pšeničný škrob, čočka, krvácení z dásní, slzovka, bílá mouka, mořské řasy, lepkové obiloviny, mandlová mouka, bezlepkové výrobk, kaše z obilí, mandle, basmati rýže, únava, kváskové pečivo, špaldová mouka, amarant, anémie, obilovina, ječmen, kukuřice, bílkoviny, rutin, bezlepkový mix, uzený tempeh, maizena, úodvýživa, amarantová mouka, obilí, sekalin, soba nudle, pohanka neloupaná, jak uvařit čirok, polenta, celiakie, typické chyby, kukuřičný škrob, jak vařit pohanku, avenin, rýžová mouka, poměr vody, kukuřičná strouhanka, bez laktózy, kukuřičný sirup, ztráta hmotnosti, natural rýže

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?