bezlepkové obiloviny

klub

Bezlepkový jídelníček při celiakii

Kompletní týdenní zdravý jídelníček i se svačinami zcela bez lepku (i bez laktózy a vajec). Pokud máte celiakii, anebo chcete tělu odlehčit od pečiva, lepk...

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů – špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová… Al...
1

Bezlepková strava může škodit. Vyhněte se těmto 4 chybám!

Možná jíte bez lepku, protože se chcete cítit lépe, uzdravit se anebo zhubnout. Mnoho lidí ale při bezlepkové dietě dělá chyby a může si naopak zdraví pošk...
10
1

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v tom zmate...
4

Bezlepková dieta: od A po Z

Počet celiaků a lidí, kteří ze zdravotních důvodů musí dodržovat bezlepkovou dietu, celosvětově roste. Víte, jaké jsou příznaky celiakie a jak se léčí? Mno...

Jak si vytvořit pohankový kvásek (bez lepku)

Chcete péct z kvásku a bez lepku? Máme pro vás 2 jednoduché do detailu popsané postupy, jak si vytvořit svůj vlastní bezlepkový pohankový kvásek z pohankov...
1
4

Praktický návod, jak žít bez lepku v 9 krocích

Máte celiakii nebo lepek vaše tělo netoleruje? Myslíte si, že je to velké omezení ve výběru potravin a nemůžete se stravovat chutně a zdravě? Tak potom si ...
29

Jáhly

Jáhly jsou přirozeně bezlepková, velmi dobře stravitelná obilovina, vhodná i pro nejmenší děti. Jsou nejméně kyselinotvorné a v zimě tělo krásně prohřejí.

Pohanka

Pohanka je bezlepková pseudoobilovina s nezaměnitelnou chutí. Má zahřívající charakter, vysoký obsah bílkovin a obsahuje i rutin (vitamín P) pro dobré cévy...

Quinoa (merlík chilský)

Quinoa je bezlepková pseudoobilovina, která vyniká vysokým obsahem bílkovin s komplexní skladbou aminokyselin. NASA ji dokonce zkoumá jako potravinu vhodno...

Amarant

Amarant je bezlepková psedoobilovina s vysokým obsahem komplexních bílkovin. Mluví se o ní jako o rostlině budoucnosti.