Domů > Klub Jíme Jinak > Vaření

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

bez lepku

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů – špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová… Ale vyznáte se v nich? Víte, kterou na co použít? A jakou zdravou moukou a kdy nahradit bílou mouku? Pojďme se podívat, jak na to…

V článku dále zjistíte:
  • Jak se dělí mouky a k čemu se jednotlivé mouky používají
  • Jaké jsou rozdíly mezi bílými a celozrnnými moukami
  • Detailní seznam všech lepkových i bezlepkových mouk- co obsahují, jak je použít a jaké mají vlastnosti
  • Jakými moukami a v jakém množství nahradit bílou mouku, aby se vše povedlo

Přístupné členům klubu Jíme Jinak

Prozkoumat Klub

Členové Klubu u nás mají prémiové materiály, jako je tento, videorecepty, jídelníčky, odborné materiály, poradnu, slevy na nákupy (knih, potravin, kurzů) a další výhody. Díky finanční podpoře můžeme stránky Jíme Jinak dělat svobodně a nechat je bez reklam. Budeme rádi, když se přidáte a podpoříte naše mnohaleté úsilí. ❤

Co říkají o Klubu Jíme Jinak členové

Labarunka: Ahoj, členství jsem si koupila hned…recepty s videem jsou super, zvlášť pro mě jako začátečnici…Díky za tu práci, kterou odvádíte za nás a shrnujete veškeré poznatky a zkušenosti. Krásná práce.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Klub
Můžete mi někdo...
Klub
Děkuju za pekne...
Ukázat další komentáře

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Jídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG (díl 2.)

Které potraviny jsou JANG a které JIN? V této tabulce se naučíme rozpoznávat ty, které jsou extrémní. A naopak zjistíme, které jsou harmonické a pro nás vh...
1

Bezlepková strava může škodit. Vyhněte se těmto 4 chybám!

Možná jíte bez lepku, protože se chcete cítit lépe, uzdravit se anebo zhubnout. Mnoho lidí ale při bezlepkové dietě dělá chyby a může si naopak zdraví pošk...

Luxusní kynutý bezlepkový štrůdl

Nejluxusnější bezlepkový štrůdl, jaký jsem kdy udělala/jedla. Nadýchané, tenké a lehoučké kynuté těsto z jednodruhových muk, výborný i druhý den. Ale pozor...
klub
1
2

Lepek – jíst, či nejíst? Vše co jste o něm kdy chtěli vědět

Lepek je jedním z témat, kde proti sobě dlouho stáli na jedné straně lékaři a na druhé straně jednotlivci nebo skupiny z oblasti zdravé výživy. Podle těch ...

Chcete to hustý? 10 tipů, jak zahustit jídlo bez jíšky

Zdravější, méně kalorické, lehčí, bez špetky mouky, a přesto stejně chutné! Tak taková jsou jídla zahuštěná jinak, než tradiční jíškou. Nevěříte? Vyzkoušej...

Nekynutá batátová pizza se “sýrovou” omáčkou. Chutná celé rodině!

Že je pizza nezdravá? Jak která… Na této si můžete pošmáknout bez obav o svou linii a zdraví :-) Je bez lepku, mléka, vejce, droždí i tuku. Těsto je ...