Ideální osvěžení do horkých letních dní? Zdravá zmrzlina! Zapomeňte na ty kupované zmrzliny plné cukru a éček, které nejsou vhodné ani pro nás, natož pro tělíčka našich dětí. Připravte si svůj oblíbený nanuk v pohodlí domova a využijte k tomu to, co zrovna roste. Jde to snadno i bez zmrzlinovače!

1. „Smetanová“ vaničková zmrzlina

Kombinace rostlinného jogurtu, ovoce a zdravého sladidla vykouzlí krémovou, smetanovou zmrzlinu do vaničky, kterou můžete nabírat i dětem do kornoutků.

Krémová zmrzlina „Míša“ ze 3 ingrediencí

2. Jahodový nanuk

Čistě ovocný nanuk vhodný i pro menší děti. Výborný je jak z jahod, tak z jiného ovoce. Děti budou milovat tyto nanuky vícebarevné – stačí na sebe nalít různé vrstvy ovoce.

Domácí jahodová zmrzlina bez cukru

3. Nanuk z bezinek

Pokud nemáte přístup k ovoci, vyrazte do přírody na bezinky a máte nanuk téměř zadarmo! Osvěžující a příjemně sladký a voňavý nanuk z květů bezinek.

Bezová zmrzlina bez cukru

4. Tropický nanuk s polevou

V horkém počasí nebo na dovolené, kde je tropické ovoce lokální, můžeme vyrobit tento tropický nanuk. Dají se použít fíky, ananas, papája, banán a další ovoce. Polevou můžete nanuk zalít jen z části, anebo celý.

Fíková zmrzlina s čokoládovou polevou

5. Nanuk z ostružin

Nanuk můžete udělat z jakéhokoliv ovoce, které je právě v sezóně. Ostružin je v létě plný les, a tak si můžete zadarmo vyrobit osvěžující pochoutku. Pokud chcete nanuk posunout ještě o level výš, udělejte si více různých ovocných druhů a ty vrstvěte na sebe, můžete vytvořit třeba nanuk barev duhy.

Ostružinová zmrzlina bez cukru

7. Nanuk více chutí

Nebojte se kombinací! Můžete do zmrzliny zkombinovat jak různé druhy ovoce, tak také třeba ovoce a bezinky, mátu atp.

Jahodovo-bezinkový nanuk

8. Dětský nanuk aneb ovocný agar

Chcete dopřát nanuk i těm nejmenším dětem? Vymysleli jsme variantu, která se hodí i do dětských tlapek a největšího vedra. Děti budou nadšené, že mají zmrzlinu a my zase, že je zdravá, že děti nebudou opatlané a nanuk přežije i horké dny a cestování – jednoduše ideální kombinace.

Zdravý nanuk bez cukru

Který nanuk nebo zmrzlinu máte nejraději vy nebo vaše děti?

Jaké zmrzliny děláte? Podělte se s námi o vaše tipy, recepty a zkušenosti.

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky :) ), líbí se...

Nemusím brát léky, bez kterých už jsem nemohla fungovat. Po 2 měsících. (Kája)

Kaja: Ja som skúsila zo zdravotných dôvodov (niektoré aj vážnejšie)...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek12 faktů, kterými vás překvapí meruňky
Další článekKřehký dort s „tvarohem“ a lesním ovocem (bezlepkový)