Ideální osvěžení do horkých letních dní? Zdravá zmrzlina! Zapomeňte na ty kupované zmrzliny plné cukru a éček, které nejsou vhodné ani pro nás, natož pro tělíčka našich dětí. Připravte si svůj oblíbený nanuk v pohodlí domova a využijte k tomu to, co zrovna roste. Jde to snadno i bez zmrzlinovače!

1. “Smetanová” vaničková zmrzlina

Kombinace rostlinného jogurtu, ovoce a zdravého sladidla vykouzlí krémovou, smetanovou zmrzlinu do vaničky, kterou můžete nabírat i dětem do kornoutků.

Krémová zmrzlina “Míša” ze 3 ingrediencí

2. Jahodový nanuk

Čistě ovocný nanuk vhodný i pro menší děti. Výborný je jak z jahod, tak z jiného ovoce. Děti budou milovat tyto nanuky vícebarevné – stačí na sebe nalít různé vrstvy ovoce.

Domácí jahodová zmrzlina bez cukru

3. Nanuk z bezinek

Pokud nemáte přístup k ovoci, vyrazte do přírody na bezinky a máte nanuk téměř zadarmo! Osvěžující a příjemně sladký a voňavý nanuk z květů bezinek.

Bezová zmrzlina bez cukru

4. Tropický nanuk s polevou

V horkém počasí nebo na dovolené, kde je tropické ovoce lokální, můžeme vyrobit tento tropický nanuk. Dají se použít fíky, ananas, papája, banán a další ovoce. Polevou můžete nanuk zalít jen z části, anebo celý.

Fíková zmrzlina s čokoládovou polevou

5. Nanuk z ostružin

Nanuk můžete udělat z jakéhokoliv ovoce, které je právě v sezóně. Ostružin je v létě plný les, a tak si můžete zadarmo vyrobit osvěžující pochoutku. Pokud chcete nanuk posunout ještě o level výš, udělejte si více různých ovocných druhů a ty vrstvěte na sebe, můžete vytvořit třeba nanuk barev duhy.

Ostružinová zmrzlina bez cukru

7. Nanuk více chutí

Nebojte se kombinací! Můžete do zmrzliny zkombinovat jak různé druhy ovoce, tak také třeba ovoce a bezinky, mátu atp.

Jahodovo-bezinkový nanuk

8. Dětský nanuk aneb ovocný agar

Chcete dopřát nanuk i těm nejmenším dětem? Vymysleli jsme variantu, která se hodí i do dětských tlapek a největšího vedra. Děti budou nadšené, že mají zmrzlinu a my zase, že je zdravá, že děti nebudou opatlané a nanuk přežije i horké dny a cestování – jednoduše ideální kombinace.

Zdravý nanuk bez cukru

Který nanuk nebo zmrzlinu máte nejraději vy nebo vaše děti?

Jaké zmrzliny děláte? Podělte se s námi o vaše tipy, recepty a zkušenosti.

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZhubnout do prázdnin? V pohodě!
Další článekVlčí mák v kuchyni – 4 tipy kam s ním