Ideální osvěžení do horkých letních dní? Zdravá zmrzlina! Zapomeňte na ty kupované zmrzliny plné cukru a éček, které nejsou vhodné ani pro nás, natož pro tělíčka našich dětí. Připravte si svůj oblíbený nanuk v pohodlí domova a využijte k tomu to, co zrovna roste. Jde to snadno i bez zmrzlinovače!

1. „Smetanová“ vaničková zmrzlina

Kombinace rostlinného jogurtu, ovoce a zdravého sladidla vykouzlí krémovou, smetanovou zmrzlinu do vaničky, kterou můžete nabírat i dětem do kornoutků.

Krémová zmrzlina “Míša” ze 3 ingrediencí

2. Jahodový nanuk

Čistě ovocný nanuk vhodný i pro menší děti. Výborný je jak z jahod, tak z jiného ovoce. Děti budou milovat tyto nanuky vícebarevné – stačí na sebe nalít různé vrstvy ovoce.

Domácí jahodová zmrzlina bez cukru

3. Nanuk z bezinek

Pokud nemáte přístup k ovoci, vyrazte do přírody na bezinky a máte nanuk téměř zadarmo! Osvěžující a příjemně sladký a voňavý nanuk z květů bezinek.

Bezová zmrzlina bez cukru

4. Tropický nanuk s polevou

V horkém počasí nebo na dovolené, kde je tropické ovoce lokální, můžeme vyrobit tento tropický nanuk. Dají se použít fíky, ananas, papája, banán a další ovoce. Polevou můžete nanuk zalít jen z části, anebo celý.

Fíková zmrzlina s čokoládovou polevou

5. Nanuk z ostružin

Nanuk můžete udělat z jakéhokoliv ovoce, které je právě v sezóně. Ostružin je v létě plný les, a tak si můžete zadarmo vyrobit osvěžující pochoutku. Pokud chcete nanuk posunout ještě o level výš, udělejte si více různých ovocných druhů a ty vrstvěte na sebe, můžete vytvořit třeba nanuk barev duhy.

Ostružinová zmrzlina bez cukru

7. Nanuk více chutí

Nebojte se kombinací! Můžete do zmrzliny zkombinovat jak různé druhy ovoce, tak také třeba ovoce a bezinky, mátu atp.

Jahodovo-bezinkový nanuk

8. Dětský nanuk aneb ovocný agar

Chcete dopřát nanuk i těm nejmenším dětem? Vymysleli jsme variantu, která se hodí i do dětských tlapek a největšího vedra. Děti budou nadšené, že mají zmrzlinu a my zase, že je zdravá, že děti nebudou opatlané a nanuk přežije i horké dny a cestování – jednoduše ideální kombinace.

Zdravý nanuk bez cukru

Který nanuk nebo zmrzlinu máte nejraději vy nebo vaše děti?

Jaké zmrzliny děláte? Podělte se s námi o vaše tipy, recepty a zkušenosti.

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZhubnout do prázdnin? V pohodě!
Další článekVlčí mák v kuchyni – 4 tipy kam s ním