Domů Téma Vitariánství

vitariánství

18 tipů, jak použít lahůdkové droždí

Máte doma lahůdkové droždí a nevíte co s ním? Inspirujte se, kde všude se dá použít, aby jídla chutnala zase trošku jinak! Můžete s...

Přesnídávka nebo smoothie z ostružin

V teplých dnech vás ovocný koktejl nebo přesnídávka příjemně osvěží.

Salát z daikonu, okurky a kysaného zelí

Dnes jsem udělala salát ze samé strouhané zeleniny a rodina byla nadšena ze zcela "nového typu salátu".  Kokosový krém vyvolal dojem luxusní dobroty, takže...

Salát z rukoly, mrkve, okurky a ředkvičky

Mám hromadu čerstvé rukoly z maminčiny zahrádky, takže přišla do salátu a všichni se olizovali.

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Pikantní kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Lazaňové závitky z cukety

Čekáte hosty? Udělejte jim luxusní občerstvení. Tyto rolky jsou do 5 minut hotové a můžete je udělat i v RAW verzi. A pokud je...

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Super křupavé rajčatové chipsy

Máte zahradu plnou rajčat a nestíháte je jíst? Nadělejte z nich chipsy! I kdy rajčata musíme konzumovat s mírou a v sezoně, tento recept...

Osvěžte se zdravě: 7 receptů na zmrzliny bez cukru i pro...

Ideální osvěžení do horkých letních dní? Zdravá zmrzlina! Zapomeňte na ty kupované zmrzliny plné cukru a éček, které nejsou vhodné ani pro nás, natož pro...

Sušené bezinky – superfoods i přírodní lék

Sušené bezinky jsou bezvadná první pomoc při migréně, nachlazení, silném průjmu, bolestech, zánětech a mnoha dalších potížích. Můžete z nich udělat čaj, kloktadlo nebo...

Krémová zmrzlina „Míša“ ze 3 ingrediencí

Míša je oblíbený nanuk u dětí i dospělých, ale jeho složení není příliš ideální. Není nic jednoduššího, než si takovou zmrzlinu vyrobit doma. Stačí...

Domácí jahodová zmrzlina bez cukru

Pokud máte přebytky jahod a vaše děti touží po zmrzlině, kterou jim nechcete kupovat, máte možnost vyrobit si snadno, levně a zdravě domácí verzi....

Melounové mojito

Skvělé nealkoholické osvěžení do tropických letních dnů. Mojito je jeden z nejoblíbenějších letních drinků. V této zdravé verzi je vhodný i pro menší děti.

Video návod: Jak připravit pickles z mrkve

Kvašená zelenina je velmi chutná a zároveň lék to lék. Piklovaná mrkev je moje favoritka v kvašené zelenině. Návštěvy jsou většinou milé překvapené její jemností...

Jahodové smoothie s mátou a meduňkou

Chuť na sladké a mražené výrobky snadno uspokojíte, když si připravíte lahodný koktejl z jahod. Díky mixéru je to skutečně rychlovka.

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Bezová zmrzlina bez cukru

Tak tohle je ta nejlepší zmrzlina, respektive nanuk, jaký jsme kdy měli. Jestli vám voní květy černého bezu, tak tuhle zmrzlinu budete milovat. Prvně...

Bezová šťáva bez cukru

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Až tak se o bezince vyjadřují bylinkáři. Proč si tedy její kouzelnou moc neužít, když má zrovna sezónu....

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Salát s limetkovou zálivkou a vlčím mákem

Vlčímu máku se u nás na zahradě daří lépe než všem původně plánovaným květinám a zelenině. A protože jeho lístky jsou krásně barevné a...

Nakládané modřínové výhonky

Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích,  žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má...

Nakládané smrkové výhonky

Smrkové výhonky jsou léčivé. Můžete z nich připravit sirup, med, naložit je do alkoholu. Nebo jako my do octa a udělat si takové falešné...

Výhonky vojtěšky Alfalfa

Vojtěšku můžete naklíčit a jíst mladičké výhonky s bílými stonky nebo ji můžete nechat růst v květináči a stříhat mladé rostlinky do salátů, jako...

Životabudič – koktejl z kopřivy a dalšího plevele

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzkoušejte...

Pampeliškové kapary

Máte rádi kapary? Pak se vám bude líbit česká verze na falešné kapary z pampeliškových poupat. Chutnají velmi podobně jako pravé kapary a když...

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. "Prdelky" z kořenové...

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a...

Mrkvová vajíčka v čokoládě

Zdravá a rychle hotová veselá (nejen) velikonoční plněná čokoládová vajíčka s překvapením uvnitř. Super svačinka nebo zdravá nadílka na Velikonoce.

Klíčíme semínka ředkvičky

Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podporují naši...

Klíčíme čočku

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které nám...

Květák naložený v umeoctu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Klíčíme vojtěšku Alfalfa

Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, které...

Klíčíme mungo

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus a nenadýmají. Máme je...

Zelené výhonky čočky

Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své detoxikační účinky. Na jaro...

Salát s naklíčenou čočkou a pikantní zálivkou

Osvěžující jarní salát s naklíčenou čočkou a výbornou zálivkou vhodně doplní jakékoliv luštěninové jídlo.

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální...

Jak klíčit semínka a vše o klíčení

Klíčky jsou hotový poklad. Zařadit klíčky do jídelníčku je ideální a také levný způsob, jak po zimě obohatit stravu o vydatnou porci vitaminů a...

Klíčíme cizrnu

Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít...

Jak udělat pražené kokosové máslo

Pražené kokosové máslo je nebe v puse a lze ho vytvořit během pár minut z pohodlí domova. Skvělá alternativa k arašídovému máslu, ale jeho...

Jak udělat máslo z pistácií

Krásné zelené máslo s chutí oblíbených pistácií. Zkuste ho namazané na pečivo, na kaši nebo jen tak na lžičku. Výborné je se špetkou soli...

Arašídové máslo (buráková pomazánka)

Krémové, tekuté, jemné a arašídové. Jednoduše luxusní čerstvé burákové máslo, které si doma vyrobíte během chvilky o 50 % levněji než kdybyste si ho...

Jak udělat máslo z para oříšků

Chuťově velmi zajímavé, smetanové, tekuté a jemné máslo z para oříšků během pár minut doma za zlomek ceny. Para oříšky jsou skvělým přírodním zdrojem...

19 tipů, jak použít oříšková másla v kuchyni

Koupili jste si oříškové máslo a přemýšlíte, co s ním kromě kaší? Inspirujte se těmito 19 praktickými tipy, kam všude semínková a oříšková másla...

Kokosovo-ořechové Raffaello máslo

Oblíbené raffaello kuličky ve formě lahodného krémového máslíčka jen ze 3 ingrediencí. Perfektní jen tak na lžičku, do kaše, na krémy a další sladké...

Jak vyrobit domácí sýr Roquefort (vegan, bez mléka)

Také vám na rostlinné stravě chybí sýry? Není nic jednoduššího, než si je vyrobit. S tímto receptem si můžeme snadno doma vyrobit luxusní domácí...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

Kešu máslo Slaná vanilka

Smetanově jemné, se špetkou soli a vanilky. Luxusní máslíčko, které si během chvilky připravíte doma. My ho milujeme jen tak na lžičku, kaši, s...

Jak udělat domácí nutellu bez cukru

Naučte se připravit si domácí zdravou nutellu - lískooříškovou pomazánku bez cukru. Rozpouští se v ústech, je tak akorát sladká, krémová, čokoládová... prostě mňam...

Jak udělat domácí kešu máslo

Jemné, krémové a slaďoučké máslíčko z kešu oříšků skvělé jen tak na lžičku, do kaší, zeleniny a dezertů. Dá se rychle připravit i doma...

Jak vyrobit domácí hermelín (vegan, bez mléka)

Také vám na rostlinné stravě chybí sýry? Není nic jednoduššího, než si je vyrobit. S tímto receptem si můžeme snadno doma vyrobit luxusní domácí...

Jak udělat domácí mandlové máslo

Mandlové máslo se dá rychle připravit i doma za pár korun. Je jemné, lahodné, dá se ochutit na spoustu způsobů a využít nejen do...

Mandlový roztíratelný sýr obalený v pepři

Chybí vám něco, čím byste si namazali pečivo? Tento fermentovaný RAW "sýr" z mandlí je plný bílkovin, vhodný pro alergiky na mléko i vegany. Výborný...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejská rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Nasušte si zásobu na zimu – 9 tipů, jak využít doma...

Podzim je obdobím úrody a hojnosti ovoce, zeleniny a dalších darů přírody. Je škoda toho nevyužít. Skvělým pomocníkem je sušička, díky které si můžeme...

Tahini-hořčičný dip na zeleninu i saláty (ze 4 ingrediencí)

Jednoduchý, rychlý a lahodný tahini dresink, který se hodí na cokoliv - od pečené zelenině, po saláty, buddha bowls, jako dip k namáčení, do...

Sušička nejen na ovoce – s exkluzivní slevou

Domluvili jsme pro vás velkou slevu několik tisíc Kč na naši oblíbenou sušičku Yden - třeba jako prima vánoční dárek pro sebe nebo rodinu....

Paleo nebo raw food? (Michael Pollan)

Některé z vás znepokojují dva stravovací směry, které jsou v poslední době velmi módní. Paleo dieta a raw food. Byli tu v různých obměnách...

Dýňový parmazán (vegan)

Skvělý kondiment, který dochutí jídla typu těstoviny, rizota, polévky, saláty a další dobroty! Doporučujeme umístit na stůl místo solničky.

Luxusní ořechové koule – rychlý dezert pro děti i návštěvu

Když má přijít návštěva, dělám tyto luxusní nepečené ořechové kuličky a vždy se po nich jen zapráší. Hodí se i na sváteční stůl, dětem...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

Luxusní sójový jogurt ze 2 ingrediencí – lepší než kupovaný

Pro zpestření si ráda dávám Sojade jogurt, ale jeho cena mě odrazuje. Tento domácí jogurt je ještě mnohem lepší než Sojade a vyjde vás...

Dokonalý mazací paprikový „sýr“ (bez mléka). Ze 4 ingrediencí.

Tato pomazánka je tak luxusní, že i návštěvy, které nejí zdravě, se oblizují a chtějí recept. Stačí vám na něj 4 ingredience a do...

Na mák z českého trhu není spolehnutí. Tyto jsou pančované, ukázaly...

Česko je země máku - jsme největšími milovníky na světě. Za rok spotřebujeme skoro až půl kila máku na hlavu. O to horší je...

Jogurtový dip s pažitkou (vegan)

Nejrychlejší dip vhodný k pečené a napařené zelenině, karbanátkům nebo do náplně na palačinky či jako dresink na salát. Pokaždé si ho můžete udělat...

Nejrychlejší rostlinné mléko: hotové do 1 minuty

Rostlinné mléko se dá vytvořit doma během 1 minuty a za pár korun! Stačí vám k tomu 2 ingredience a jakýkoliv (i méně výkonný)...

Tahini zálivka

Nejjednodušší zálivka na saláty, kaše i zeleninu, kterou vykouzlíte během chviličky z pouhých 2 ingrediencí.

Coleslaw salát

Velmi populární studený zelný salát s holandským původem. Je jednoduchý, rychlý a na jeho přípravu vám postačí pár surovin.

Rajčatový salát

Rajčatový salát je klasická salátová příloha k hlavním jídlům. V naší verzi si ho uděláme stejně dobrý, ale bez špetky cukru.

Parmezánový salát

Lehoučký a osvěžující salát s hořčicovo-medovou zálivkou a hojně zasypaný veganským parmazánem.

Naložené sedmikrásky

Naložte si sedmikásky. Je to snadné, rychlé a chutné. A taky tím můžete šikovně zaměstnat děti, sbírat sedmikrásky a dávat je do lahvičky je...

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

3 skvělé marinády (nejen) na tofu a tempeh

Natural tofu a tempeh, ale i seitan jsou sami o sobě bez chuti. Výborným způsobem, jak jim dodat chuť je právě marinování. Pak už...

Co je to RAW food – přednosti a rizika

Raw strava (vitariánství) se v Česku velmi rozmohla. Zdravé výživy nabízí spoustu raw slaných i sladkých dobrot, dokonce existuje i mnoho restaurací a kaváren...

Salát z polníčku s hořčičnou zálivkou

Výborný, svěží a ultra rychlý polníčkový salát vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu.

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Vosí hnízda (bez lepku, raw)

Tyto bezlepkové ořechové úlky nebo také hnízda jsou moje oblíbené cukroví. Jsou totiž hotové během pár minut a to i na Štědrý den, a...

Rumové kuličky (bez lepku, raw)

Jednoduché, rychlé a luxusní rumové kuličky, které nesmí chybět na žádném vánočním stole.

Jemný domácí jablečný křen

Tohle je náš nejoblíbenější kondiment pro chladné dny. Děláme si ho doma sami. Levně a bez chemie. Kupované obsahují kromě jablek a křenu ještě...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

Křenový smetanový dip (bez laktózy)

Křen má antibiotické a desinfekční účinky na lidský organismus. Pomáhá posílit organismus a léčit rýmy, nachlazení, kašel a záněty dýchacích cest. Tento lahodný dip...

Lahůdkové droždí versus klasické

Není droždí jako droždí. My se dnes zaměříme na to lahůdkové. Z droždím mají sice společný kmen kvasinek a část výroby, ale výsledný produkt...

Celerová remuláda

Netradiční, ale výborný salát ze syrového celeru podle francouzského receptu. Výborná příloha například k topinkám z kváskového chleba, s různými plackami nebo jako salátek...

Jak na to – korejská kimchi nakládaná zelenina

Korejský fermentovaný salát kimchi je výborná vitamínová bomba. V různých žebříčcích o nejzdravější jídlo je na prvních příčkách. Vytvořte si ho doma ve veganské...

RAW palačinky pouze z 1 ingredience

Máte přebytek jablíček? Vyrobte si ovocnou palačinkovou kůži, kterou můžete naplnit nádivkou dle vaší chuti. Palačinky si můžete vyrobit i do zásoby. Takto usušené...

Domácí vegan bílý jogurt

Čistě rostlinný jogurt svou chutí i strukturou připomínající bílý jogurt Hollandia. Hodí se jak k ovoci, tak také jako součást zálivek.

Persillade

Francouzská petrželková omáčka do salátů, zeleninových pokrmů, na pomazání pečiva, placek nebo do teplých jídel.

Sladko-kyselá zálivka

Klasická česká sladko-kyselá zálivka do okurkového nebo rajčatového salátu. Zcela bez cukru!

Kešu majonéza

Lehounká, zdravá a výživná majonéza vhodná do salátů, ale i do teplých jídel, tortill, jako dip k zelenině nebo omáčka k těstovinám.

Avokádová zálivka

Krémová, našlehaná a jemná zálivka plná zdravých nenasycených mastných kyselin a živin. Mimo saláty se dá použít i jako dip, omáčka nebo pomazánka.

Veganský parmezán

Kombinace kešu a lahůdkového droždí vytvoří chuť připomínající parmazán. Výborná posypka salátů, hlavních jídel jako jsou rizota, těstoviny, lazaně nebo třeba ingredience do pesta.

Marinované žampiony

Jedli jste už někdy syrové žampiony? Tento recept je rychlovka, kterou překvapíte sami sebe i hosty. Marinované žampiony krásně změknou a vsáknou do sebe...

Marinované houby shitake

Shitake houby nám pomáhají detoxikovat tělo a mají spoustu zdravotních benefitů. V této úpravě získají slanou chuť a hodí se jako ozvláštnění salátů, hlavních...

Kurkumové kuličky

Tyto exotické kuličky barevně i chuťově ozvláštní každý salát. Rozplývají se na jazyku, jsou šťavnaté a jejich chuť je lahodně kokosová s nádechem citrónu.

Bílý jogurt z domácího kokosového mléka

Máte rádi rostlinné jogurty? Tak si je pojďte za pár korun rychle a snadno vyrobit doma. Zcela bez jakýchkoliv drahých či nedostupných surovin. Stačí...

Ovocný salát s jogurtem

Osvěžující, lehký a zdravý ovocný salát s jogurtem potěší oko i chuťové buňky a uspokojí vaši chuť na sladké.

Waldorf salát

Světoznámý salát, jehož původ sahá na konec 19. století, je opravdu chuťovým zážitkem. Připravte se na harmonické spojení jablka, celeru, salátu, hrozinek a ořechů...

Mrkvovo-jablečno-zelný salát

Netradiční kombinace mrkve, sladkého jablíčka a kysaného zelí. Výborný přílohový salát k hlavním jídlům skládajícím se z těstovin nebo třeba čočky.

Lehký letní salát

Chcete svému tělu odlehčit, dodat vitamíny, minerály, antioxidanty a přitom si i pochutnat? Tento lehoučký jarní nebo letní salátek splňuje vše.

Okurkový salát

Klasický český sladkokyselý okurkový salát je vhodný jako příloha ke slaným hlavním jídlům. Tentokrát ale úplně bez bílého cukru!

Nejjednodušší jogurt z kokosového mléka

Toto je asi nejjednodušší a nejrychlejší rostlinný jogurt, jaký existuje. A lahodnyý! Příprava zabere minutu a z výsledku budete nadšení. Z tohoto jogurtu můžete...

Čokoládové pralinky s náplní

Pokud milujete čokoládu, ale nechcete jíst tu z obchodu plnou cukru, mléka a tuku, pak pro vás máme rychlý a uspokojující recept na zdravé...

Řecký salát s RAW feta „sýrem“

Jednoduchý, bezkonkurenčně skvělý a zdravý. Navíc s lahodným RAW feta sýrem. Ideální lehká večeře do tropických letních teplot.

Mandlový „sýr“ ricotta

Rychlá, jednoduchá a moc dobrá domácí "ricotta" zcela bez mléka. Z 6 ingrediencí, které určitě máte doma! Výborná na čerstvé pečivo, placky, do palačinek...

Luxusní cuketové ravioly

Naprosto luxusní jednohubky vhodné nejen na party. Jsou raz dva hotové, vypadají velice efektivně a jsou velmi jedlé! A navíc jsou zdravé, plné živin...

Dalmácký salát

Chorvatské saláty mají specifickou chuť a my jsme jí přišli na kloub - použili jsme stejné bylinky a skvělý salát je na světě.

Salát se zlatou řepou

Už jste jedli zlatou řepu? Uvnitř je krásně žlutá a chutná trochu jako jablka křížená s mrkví. Nemá ostrou zemitou chuť jako ta červená....

Jahodovo-bezinkový nanuk

zralé jahody domácí bezinková šťáva pokud nemáte šťávu, tak rýžový sirup nebo med trochu pylu oklepaného z bezinkových květů pár kvítků bezinek Postup Jahody...

Salát z kvašené zeleniny

Kvašená zelenina je na jaře obzvlášť důležitá a může být klidně zamíchaná jen do salátu.

Mandlové mléko

Vyrobit si vlastní, mandlové mléko je velmi jednoduché a navíc i pro naše zdraví prospěšné. Mandle jsou zásadotvorné, velmi lehce stravitelné a obsahují mnohem...

Mandlová smetana

Domácí mandlovou smetanu můžete použít všude tam, kde byste běžně použili mléko. Navíc se dá velmi jednoduše vyrobit doma. A je výborná i do...

Jak na to – kokosový „Holandia“ jogurt

Máte rádi jogurt, ale mléko a mléčné výrobky vám vůbec nedělají dobře? Máme pro vás zdravé řešení - domácí veganský jogurt bez éček, bez...

Vejmrda neboli jablečný křen

Křen s jablky to je náš oblíbený kondiment. Jedí ho i děti a musím ho bránit vlastním tělem, když chci něco uchránit i pro...
Téma: čerstvé oregáno, zdravé sladkosti, jak naklíčit semínka, kustovnice, měď, cukroví bez pečení, bez pečení, naložená zelenina, výhonky z kořenové zeleniny, mojito, otrava, fitness, klíčky, nepečené cukroví, horká čokoláda, salát s ovocem, letní salát, dresinky k salátům, česnekový prášek, kvašení v umeoctu, jak udělat parmazán, quinoa, výroba jogurtu, jak klíčit semínka, korejské kimči, cukroví bez lepku, kapustové chipsy, celiakie, arašídové máslo, aktivované oříšky, yden, zálivka, semínka ředkvičky, piklovaná zelenina, domácí čaje, sůl, bezinková šťáva, úlky, pučálka, domácí kešu máslo, zeleninový salát, parmazán z dýně, pažitka, sušené ovoce, dresink na salát, natě z kořenové zeleniny, geotrichum candidum, nutela bez cukru, mojito z melounu, bezlepkové cukroví, mléko ze soji, sezamové mléko, jogurt ze sóji, kyselé okurky, křížaly, sezóna zima, sušení hub, skořice, veganství, houbové koření, využití sušičky, sójové výrobky, vajíčka, nepečený dezert recept, domácí směsi na čaj, domácí kimchi, raw dort, top recepty, okurkový salát, jogurt z kokosu, květ bezu, ovoce, řebříček, citron, kešu, do školy, jak kvasit, bylinky, jogurt vegan, okurka, sezóna jaro, kvašená zelenina, kapari, vodní meloun, zavařená zelenina, Klub Jíme Jinak, bez, zdravé dezerty, zralý sýr, domácí máslo z mandlí, okurky, glukosinoláty, jak připravit máslo z pistícií, mandlové máslo z mixéru, falešné kapary, dresing z tahini, koktejl, svačinky, dresink z avokáda, fit strava, do čeho použít klíčky, ředkvičky v nálevu, meduňka, domácí čokoláda, vege sýr, sezamové seminko, jogurtovač, výlet, paleo, smetana bez mléka, glyfosát, ledvinové kameny, jak udělat oříškové máslo, gomasio, original JJ, waldorf salát, ředkvičky v umeoctu, coleslaw, syrové pokrmy, sušička yden, veganská čokoláda, pískavice, saláty, cuketové kvašáky, rychlovka, jak sušit, seitan, Vánoce, zdravé cukroví, kopr, kapary, bezlepkové vánoční cukroví, jak umixovat mandlové máslo, jaro, dužina z mladého kokosu, meloun, vláknina, glutamát sodný, kvašené cukety, jak použít oříšková másla, domácí máslo z kokosu, sojade, vegan sýr, dresing na salát, houby, kešu máslo, salátová okurka, sladkokyselý salát, jak vyrobit zdravou nutellu, karob

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?