Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Bílá patizonová omáčka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
sezóna léto

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Ingredience
  • 1 bílý patizon
  • 2 šálky vařených fazolí cannellini
  • olej
  • černý kmín (černucha)
  • kmín
  • černá hořčičná semínka
  • semena fenyklu
  • sušené kari listy
  • bílý pepř
  • 200 g kokosového mléka
  • pažitka
  • 2 lžíce rýžového octa
  • česnek
  • bílá cibule

V komentářích se už před časem objevil Marek, jehož příspěvky nám mluvily z duše a ženské se začaly ptát po jeho klon...

Jak připravit omáčku z patizonu

  1. Očistěte patizon – odstraňte slupku a vydlabejte semínka. Nakrájejte ho na malé kousky.
  2. Na pánev nalijte olej, přidejte semena fenyklu, černuchu, kmín, sušené kari listy a hořčičné semínko.
  3. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a patizon. Orestujte.
  4. Podlijte vodou a duste, dokud patizon nezměkne. Osolte a přidejte rýžový ocet, uvařené fazole cannellini a kokosové mléko. Vařte několik minut.
  5. Část obsahu pánve dejte do vhodné nádoby a krátce rozmixujte. Rozmixovanou část vraťte na pánev, promíchejte a dovařte.

Praktické

  • Při nákupu kokosového mléka čtěte složení.
  • Při přípravě receptu jsem jako přílohu volila rýži basmati, hodí se ale jakákoliv obilovina nebo těstoviny.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv bílé fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme koření.

 

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

26 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Příjemná kombinace koření 🙂 Jen jsem neměla patizon, takže jsem dala cuketu. Dcera 3r dokonce řekla “to mně moc utná” a nakonec “mámo dekuju za obed”. Což se běžně nestává 😀😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...