S tímto receptem si Raffaello můžete bez výčitek dopřát i na snídani v podobě teplé kaše. A pokud vám náhodou zbytek této kaše zůstane v lednici, tak z ní můžete udělat skvělé Raffaello kuličky.

Ingredience
na 2 porce

  • 0,5 šálku jáhel
  • 1,5 šálku rostlinného mléka
  • špetka soli
  • 1/3-1/2 balíčku kokosové smetany
  • vanilka dle chuti (nemusí být)

Postup

  1. Odměřené jáhly propereme ve vodě a zbavíme je nečistot.
  2. Přendáme do hrnce, zalijeme mlékem a dáme vařit.
  3. Až budou vřít, osolíme, zaděláme pokličkou a vaříme na nejmenším plameni 15 minut.
  4. Do jáhel nalijeme kokosovou smetanu (nejdříve 1/3 balíčku, případně postupně přidáváme dle toho, jak jáhly sají tekutinu) a vaříme ještě 5-10 minut. Přidáme vanilku.
  5. Vypneme a pod pokličkou necháme ještě 10 minut dojít.
  6. Zamícháme, případně rozmixujeme na kaši a podáváme třeba posypanou opraženým kokosem (nejlépe v BIO kvalitě, je chutnější) a mandličkami nebo politou mandlovým či kokosovým máslem nebo sladem či rýžovým sirupem.
  7. Zbylou kaši skladujeme v lednici. Ohřejeme tak, že do ní nalijeme mléko a v hrnci mícháme na mírném plameni, než se opět vytvoří kaše.

Praktické

  • Pokud máte rádi kaši řídkou, přidejte více mléka.
  • Pokud vám na konci vaření jáhly vyjdou příliš husté, stačí je dát znovu na plamen, přilít mléko a na mírném plameni vařit do požadované konzistence.
  • Kaše je výborná rozmixovaná.
  • Tuto kaši můžete vytvořit i z uvařených jáhel, které vám zbyly v lednici. Dejte je do hrnce, přilijte mléko a smetanu a míchejte na mírném plameni, dokud nevznikne kaše. 
  • Raffaello kaši můžete podávat buď jako snídani (například s napařenou mrkví) nebo jako dezert.
  • Pokud máte rádi sladké chutě, polijte ji rostlinným sladidlem – sladem nebo přírodním sirupem (např. rýžový).
  • Pokud vám nějaká kaše náhodou zbude, dejte ji do lednice ztuhnout. Přisypte k ní pak strouhaný kokos nebo kokosovou mouku (nejlépe v RAW kvalitě) a vytvarujte kuličky Raffaello. Doprostřed dejte mandličku nebo mandlové či kešu máslo a obalte v kokosu a máte rychlý dezert na svačinku, který je vhodný i pro děti.

Obměna

  • Místo jáhel můžete použít i kulatozrnnou mléčnou rýži.
  • Pokud nechcete používat kokosovou smetanu, můžete jáhly rovnou vařit v kokosovém mléce.

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem :)

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Za těch pár korun za kurz jsem dostala nálož informací

Vlasztovka: Přesto, že podle stránek JJ jím už od...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...
    • Děkuji, Dášo, bylo, už jsem to opravila :-) Určitě zkuste! Já jí vždycky udělám velký hrnec a pak chodím uzobávat do lednice i studenou a ztuhlou, mňam :D

  1. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKrémová polévka z bílých fazolí a taro bramboru
Další článekDýňová čočka s kokosem a čerstvými bylinkami