S tímto receptem si Raffaello můžete bez výčitek dopřát i na snídani v podobě teplé kaše. A pokud vám náhodou zbytek této kaše zůstane v lednici, tak z ní můžete udělat skvělé Raffaello kuličky.

Ingredience
na 2 porce

  • 0,5 šálku jáhel
  • 1,5 šálku rostlinného mléka
  • špetka soli
  • 1/3-1/2 balíčku kokosové smetany
  • vanilka dle chuti (nemusí být)

Postup

  1. Odměřené jáhly propereme ve vodě a zbavíme je nečistot.
  2. Přendáme do hrnce, zalijeme mlékem a dáme vařit.
  3. Až budou vřít, osolíme, zaděláme pokličkou a vaříme na nejmenším plameni 15 minut.
  4. Do jáhel nalijeme kokosovou smetanu (nejdříve 1/3 balíčku, případně postupně přidáváme dle toho, jak jáhly sají tekutinu) a vaříme ještě 5-10 minut. Přidáme vanilku.
  5. Vypneme a pod pokličkou necháme ještě 10 minut dojít.
  6. Zamícháme, případně rozmixujeme na kaši a podáváme třeba posypanou opraženým kokosem (nejlépe v BIO kvalitě, je chutnější) a mandličkami nebo politou mandlovým či kokosovým máslem nebo sladem či rýžovým sirupem.
  7. Zbylou kaši skladujeme v lednici. Ohřejeme tak, že do ní nalijeme mléko a v hrnci mícháme na mírném plameni, než se opět vytvoří kaše.

Praktické

  • Pokud máte rádi kaši řídkou, přidejte více mléka.
  • Pokud vám na konci vaření jáhly vyjdou příliš husté, stačí je dát znovu na plamen, přilít mléko a na mírném plameni vařit do požadované konzistence.
  • Kaše je výborná rozmixovaná.
  • Tuto kaši můžete vytvořit i z uvařených jáhel, které vám zbyly v lednici. Dejte je do hrnce, přilijte mléko a smetanu a míchejte na mírném plameni, dokud nevznikne kaše. 
  • Raffaello kaši můžete podávat buď jako snídani (například s napařenou mrkví) nebo jako dezert.
  • Pokud máte rádi sladké chutě, polijte ji rostlinným sladidlem – sladem nebo přírodním sirupem (např. rýžový).
  • Pokud vám nějaká kaše náhodou zbude, dejte ji do lednice ztuhnout. Přisypte k ní pak strouhaný kokos nebo kokosovou mouku (nejlépe v RAW kvalitě) a vytvarujte kuličky Raffaello. Doprostřed dejte mandličku nebo mandlové či kešu máslo a obalte v kokosu a máte rychlý dezert na svačinku, který je vhodný i pro děti.

Obměna

  • Místo jáhel můžete použít i kulatozrnnou mléčnou rýži.
  • Pokud nechcete používat kokosovou smetanu, můžete jáhly rovnou vařit v kokosovém mléce.

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Bez komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • Děkuji, Dášo, bylo, už jsem to opravila 🙂 Určitě zkuste! Já jí vždycky udělám velký hrnec a pak chodím uzobávat do lednice i studenou a ztuhlou, mňam 😀

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKrémová polévka z bílých fazolí a taro bramboru
Další článekDýňová čočka s kokosem a čerstvými bylinkami