S tímto receptem si Raffaello můžete bez výčitek dopřát i na snídani v podobě teplé kaše. A pokud vám náhodou zbytek této kaše zůstane v lednici, tak z ní můžete udělat skvělé Raffaello kuličky.

Ingredience
na 2 porce

  • 0,5 šálku jáhel
  • 1,5 šálku rostlinného mléka
  • špetka soli
  • 1/3-1/2 balíčku kokosové smetany
  • vanilka dle chuti (nemusí být)

Postup

  1. Odměřené jáhly propereme ve vodě a zbavíme je nečistot.
  2. Přendáme do hrnce, zalijeme mlékem a dáme vařit.
  3. Až budou vřít, osolíme, zaděláme pokličkou a vaříme na nejmenším plameni 15 minut.
  4. Do jáhel nalijeme kokosovou smetanu (nejdříve 1/3 balíčku, případně postupně přidáváme dle toho, jak jáhly sají tekutinu) a vaříme ještě 5-10 minut. Přidáme vanilku.
  5. Vypneme a pod pokličkou necháme ještě 10 minut dojít.
  6. Zamícháme, případně rozmixujeme na kaši a podáváme třeba posypanou opraženým kokosem (nejlépe v BIO kvalitě, je chutnější) a mandličkami nebo politou mandlovým či kokosovým máslem nebo sladem či rýžovým sirupem.
  7. Zbylou kaši skladujeme v lednici. Ohřejeme tak, že do ní nalijeme mléko a v hrnci mícháme na mírném plameni, než se opět vytvoří kaše.

Praktické

  • Pokud máte rádi kaši řídkou, přidejte více mléka.
  • Pokud vám na konci vaření jáhly vyjdou příliš husté, stačí je dát znovu na plamen, přilít mléko a na mírném plameni vařit do požadované konzistence.
  • Kaše je výborná rozmixovaná.
  • Tuto kaši můžete vytvořit i z uvařených jáhel, které vám zbyly v lednici. Dejte je do hrnce, přilijte mléko a smetanu a míchejte na mírném plameni, dokud nevznikne kaše. 
  • Raffaello kaši můžete podávat buď jako snídani (například s napařenou mrkví) nebo jako dezert.
  • Pokud máte rádi sladké chutě, polijte ji rostlinným sladidlem – sladem nebo přírodním sirupem (např. rýžový).
  • Pokud vám nějaká kaše náhodou zbude, dejte ji do lednice ztuhnout. Přisypte k ní pak strouhaný kokos nebo kokosovou mouku (nejlépe v RAW kvalitě) a vytvarujte kuličky Raffaello. Doprostřed dejte mandličku nebo mandlové či kešu máslo a obalte v kokosu a máte rychlý dezert na svačinku, který je vhodný i pro děti.

Obměna

  • Místo jáhel můžete použít i kulatozrnnou mléčnou rýži.
  • Pokud nechcete používat kokosovou smetanu, můžete jáhly rovnou vařit v kokosovém mléce.

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Martina: Výborné! A muž pochválil: “Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Za 3 týdny mám 5 kg dole bez hladu a chemických koktejlů

Zdlang: Zdravim, Evo, Jarni ocista mne prekvapuje pokracujicim ubytkem...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

    • Děkuji, Dášo, bylo, už jsem to opravila 🙂 Určitě zkuste! Já jí vždycky udělám velký hrnec a pak chodím uzobávat do lednice i studenou a ztuhlou, mňam 😀

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKrémová polévka z bílých fazolí a taro bramboru
Další článekDýňová čočka s kokosem a čerstvými bylinkami