Vařit jen jeden druh obiloviny je nuda. Proto rády kombinujeme obiloviny se semínky. Zkuste třeba jáhly se lněným semínkem.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek jáhel
  • 3 lžíce lněného semínka
  • 3 hrnky vody
  • sůl

Jak připravit jáhly se lnem

  1. Jáhly propláchneme ve studené vodě na sítku a dáme do hrnce.
  2. Zalijeme 3 hrnky vody, přidáme sůl, 3 PL lněného semínka, přiklopíme a dáme vařit.
  3. Když přijde voda k varu, zmírníme plamen na minimum.
  4. Na mírném plameni vaříme cca 30 minut do vstřebání vody.

Obměna

  • Do vaření lze přidat i jiná propláchnutá semínka dýně, sezamu či slunečnice.

Děti

  • Jáhly jsou vhodné i pro úplně nejmenší miminka, pouze vynecháme sůl a lněné semínko a vaříme ve větším množství vody zcela do měkka. Po prvních narozeninách mohou děti i špetku soli a lněné semínko, které doporučujeme před použitím rozemlít nebo rozmixovat na jemno.

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. niekde som čítala, že nepomleté ľanové semienko prebehne tráviacim traktom bezo zmeny, bez toho, aby sa vstrebali nejaký látky. Na to, aby sme využili jeho potenciál, by mali byť semienka tesne pred jedením čerstvo namleté…aký mate na to názor Vy?

    • Ano to je pravda, ale my, kteří se snažíme dobře kousat, tak uvařené lněné semínko rozkousáme na kašičku, tím pádem si tělo z něj vezme maximum. Navíc umleté lněné semínko velmi rychle žlukne, takže by bylo ideální si ho udělat maximálně na 3 dny, pokud byste si ho chtěla pomlet a skladovat v ledničce.

  2. Já dávám celé lněné semínko, kde se dá. Obvykle s jakoukoliv vařenou obilovinou. A drcené a před-namočené zpravidla tam, kde by jinak bylo použito vejce. Zrovna včera večer jsem koulel rýžovo-jáhlové knedlíčky, které jsem obaloval v gomasiu z lehce praženého lněného semínka. Jen jsem pozapomněl, že tím pražením to pak malinko chutná jako rybí tuk. Příště již nebudu pražit.

  3. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBederní a těhotenské pásy Nice Belly pro vás
Další článekPozvánka na prodejní výstavu Ezotera