Vařit jen jeden druh obiloviny je nuda. Proto rády kombinujeme obiloviny se semínky. Zkuste třeba jáhly se lněným semínkem.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek jáhel
  • 3 lžíce lněného semínka
  • 3 hrnky vody
  • sůl

Jak připravit jáhly se lnem

  1. Jáhly propláchneme ve studené vodě na sítku a dáme do hrnce.
  2. Zalijeme 3 hrnky vody, přidáme sůl, 3 PL lněného semínka, přiklopíme a dáme vařit.
  3. Když přijde voda k varu, zmírníme plamen na minimum.
  4. Na mírném plameni vaříme cca 30 minut do vstřebání vody.

Obměna

  • Do vaření lze přidat i jiná propláchnutá semínka dýně, sezamu či slunečnice.

Děti

  • Jáhly jsou vhodné i pro úplně nejmenší miminka, pouze vynecháme sůl a lněné semínko a vaříme ve větším množství vody zcela do měkka. Po prvních narozeninách mohou děti i špetku soli a lněné semínko, které doporučujeme před použitím rozemlít nebo rozmixovat na jemno.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Okolí si všímá změny a já se cítím báječně

Pcmunoav: Přihlásila jsem se do programu Hubneme do plavek,...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Hltám všechny informace

Lenka B.: Ahoj Evi, děkuji za perfektně zpracovaný článek....

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...
  1. niekde som čítala, že nepomleté ľanové semienko prebehne tráviacim traktom bezo zmeny, bez toho, aby sa vstrebali nejaký látky. Na to, aby sme využili jeho potenciál, by mali byť semienka tesne pred jedením čerstvo namleté…aký mate na to názor Vy?

    • Ano to je pravda, ale my, kteří se snažíme dobře kousat, tak uvařené lněné semínko rozkousáme na kašičku, tím pádem si tělo z něj vezme maximum. Navíc umleté lněné semínko velmi rychle žlukne, takže by bylo ideální si ho udělat maximálně na 3 dny, pokud byste si ho chtěla pomlet a skladovat v ledničce.

  2. Já dávám celé lněné semínko, kde se dá. Obvykle s jakoukoliv vařenou obilovinou. A drcené a před-namočené zpravidla tam, kde by jinak bylo použito vejce. Zrovna včera večer jsem koulel rýžovo-jáhlové knedlíčky, které jsem obaloval v gomasiu z lehce praženého lněného semínka. Jen jsem pozapomněl, že tím pražením to pak malinko chutná jako rybí tuk. Příště již nebudu pražit.

  3. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek10. Bonus – Menstruace, vaření, úklid
Další článekPozvánka na prodejní výstavu Ezotera