Vařit jen jeden druh obiloviny je nuda. Proto rády kombinujeme obiloviny se semínky. Zkuste třeba jáhly se lněným semínkem.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek jáhel
  • 3 lžíce lněného semínka
  • 3 hrnky vody
  • sůl

Jak připravit jáhly se lnem

  1. Jáhly propláchneme ve studené vodě na sítku a dáme do hrnce.
  2. Zalijeme 3 hrnky vody, přidáme sůl, 3 PL lněného semínka, přiklopíme a dáme vařit.
  3. Když přijde voda k varu, zmírníme plamen na minimum.
  4. Na mírném plameni vaříme cca 30 minut do vstřebání vody.

Obměna

  • Do vaření lze přidat i jiná propláchnutá semínka dýně, sezamu či slunečnice.

Děti

  • Jáhly jsou vhodné i pro úplně nejmenší miminka, pouze vynecháme sůl a lněné semínko a vaříme ve větším množství vody zcela do měkka. Po prvních narozeninách mohou děti i špetku soli a lněné semínko, které doporučujeme před použitím rozemlít nebo rozmixovat na jemno.

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Eva: “Jím jinak” a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...
  1. niekde som čítala, že nepomleté ľanové semienko prebehne tráviacim traktom bezo zmeny, bez toho, aby sa vstrebali nejaký látky. Na to, aby sme využili jeho potenciál, by mali byť semienka tesne pred jedením čerstvo namleté…aký mate na to názor Vy?

    • Ano to je pravda, ale my, kteří se snažíme dobře kousat, tak uvařené lněné semínko rozkousáme na kašičku, tím pádem si tělo z něj vezme maximum. Navíc umleté lněné semínko velmi rychle žlukne, takže by bylo ideální si ho udělat maximálně na 3 dny, pokud byste si ho chtěla pomlet a skladovat v ledničce.

  2. Já dávám celé lněné semínko, kde se dá. Obvykle s jakoukoliv vařenou obilovinou. A drcené a před-namočené zpravidla tam, kde by jinak bylo použito vejce. Zrovna včera večer jsem koulel rýžovo-jáhlové knedlíčky, které jsem obaloval v gomasiu z lehce praženého lněného semínka. Jen jsem pozapomněl, že tím pražením to pak malinko chutná jako rybí tuk. Příště již nebudu pražit.

  3. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek10. Bonus – Menstruace, vaření, úklid
Další článekPozvánka na prodejní výstavu Ezotera