Všimli jste si, jak moc změní způsob krájení zeleniny její chuť? Zkuste pro jednou nepoužívat nůž a ušetřit čas za krájení. Nejspíš budete překvapeni mnohem výraznější a intenzivnější chutí.

Ingredience
pro 4 porce

  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • kousek dýně
  • kousek kedlubny nebo brokolice
  • 3/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • miso pasta
  • na ozdobení: petrželka

Jak uvařit miso polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Očistíme zeleninu, ale nekrájíme ji, necháme ji vcelku.
  3. Do horkého vývaru dáme trochu soli a zeleninu.
  4. Vaříme asi 10 minut, až zelenina změkne.
  5. Vypneme oheň, přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
  6. Zeleninu doporučujeme rozdělit přímo v hrnci na počet porcí nebo ji vyjmout na nakrájet na kusy, které jsou vám velikostí příjemné.
  7. Na závěr posypeme petrželkou a ozdobíme gomasiem.

Praktické

  • Zelenina uvařená vcelku má mnohem výraznější chuť.
  • Pokud by vám nebo dětem větší kousky vadily, po uvaření zeleninu vyjměte, nechte ji chvilku na prkýnku vychladnout a pak nakrájejte na menší kousky.
  • Malým dětem můžete dát po vychladnutí do ruky klidně celou mrkev nebo kousek kedlubny.

Děti

  • Od půl roku – polévku vaříme úplně bez soli a dochucovadel.
  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCizrna ve žluté kari omáčce
Další článekRetro: Bude se cestovat