Všimli jste si, jak moc změní způsob krájení zeleniny její chuť? Zkuste pro jednou nepoužívat nůž a ušetřit čas za krájení. Nejspíš budete překvapeni mnohem výraznější a intenzivnější chutí.
Ingrediencepro 4 porce
Jak uvařit miso polévku
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Očistíme zeleninu, ale nekrájíme ji, necháme ji vcelku.
- Do horkého vývaru dáme trochu soli a zeleninu.
- Vaříme asi 10 minut, až zelenina změkne.
- Vypneme oheň, přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
- Zeleninu doporučujeme rozdělit přímo v hrnci na počet porcí nebo ji vyjmout na nakrájet na kusy, které jsou vám velikostí příjemné.
- Na závěr posypeme petrželkou a ozdobíme gomasiem.
Praktické
- Zelenina uvařená vcelku má mnohem výraznější chuť.
- Pokud by vám nebo dětem větší kousky vadily, po uvaření zeleninu vyjměte, nechte ji chvilku na prkýnku vychladnout a pak nakrájejte na menší kousky.
- Malým dětem můžete dát po vychladnutí do ruky klidně celou mrkev nebo kousek kedlubny.
Děti
- Od půl roku – polévku vaříme úplně bez soli a dochucovadel.
- Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
- Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly.
- Od dvou let – mohou polévku podle receptu.
V hubneme do plavek som miso nejedla, nejako mi nerobili dobre. Teraz jedná veľká energetická bomba pre moje telo, myseľ, trávenie…. mňam blahodárne účinky…
To jsou změny, co? Některé věci prostě musí dozrát😉
Asi tak Evka, pomalé,ale isté zmeny. 💕
👍👍👍
Priprava je vazne velmi snadna :-) :-)
👍😉