Všimli jste si, jak moc změní způsob krájení zeleniny její chuť? Zkuste pro jednou nepoužívat nůž a ušetřit čas za krájení. Nejspíš budete překvapeni mnohem výraznější a intenzivnější chutí.

Ingredience
pro 4 porce

  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • kousek dýně
  • kousek kedlubny nebo brokolice
  • 3/4 litru zeleninového vývaru nebo horké vody
  • miso pasta
  • na ozdobení: petrželka

Jak uvařit miso polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Očistíme zeleninu, ale nekrájíme ji, necháme ji vcelku.
  3. Do horkého vývaru dáme trochu soli a zeleninu.
  4. Vaříme asi 10 minut, až zelenina změkne.
  5. Vypneme oheň, přidáme trochu miso pasty, necháme pár minut prolnout a můžeme podávat.
  6. Zeleninu doporučujeme rozdělit přímo v hrnci na počet porcí nebo ji vyjmout na nakrájet na kusy, které jsou vám velikostí příjemné.
  7. Na závěr posypeme petrželkou a ozdobíme gomasiem.

Praktické

  • Zelenina uvařená vcelku má mnohem výraznější chuť.
  • Pokud by vám nebo dětem větší kousky vadily, po uvaření zeleninu vyjměte, nechte ji chvilku na prkýnku vychladnout a pak nakrájejte na menší kousky.
  • Malým dětem můžete dát po vychladnutí do ruky klidně celou mrkev nebo kousek kedlubny.

Děti

  • Od půl roku – polévku vaříme úplně bez soli a dochucovadel.
  • Od roku – polévku vaříme jen s malinkým množstvím soli, miso pastu dáváme bílou ve velikosti hrášku.
  • Od roku a půl – polévku můžeme vařit stejně, jen šetříme solí a dochucovadly. 
  • Od dvou let – mohou polévku podle receptu.

 

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCizrna ve žluté kari omáčce
Další článekRetro: Bude se cestovat