Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Polévka s česnekovými výhonky

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Zaštipujete česnek? Výhonky s pacibulkami, které ulámete, určitě nevyhazujte! Chutnají skvěle, jsou plné vitamínů a můžete je přidat třeba do polévky.

Ingredience
na 4 porce
  • 4 výhonky česneku
  • 1 mrkev
  • kousek dýně hokkaido
  • 2 proužky řasy wakame
  • 1 lžíce světlého misa
  • zeleninový vývar
  • petrželka
  • libeček (nemusí být)

Není to jen o jídle…je to i o tom, co následuje. Snad vás tedy s blížícím se silvestrovským veselím pobavíme př...

Jak připravit miso polévku s česnekovými výhonky

  1. Omyjeme a nakrájíme zeleninu – mrkve na sirky, dýni na menší kostičky, česnekové výhonky na menší či delší kousky podle nálady (my jsme volili velikost podobnou zeleným fazolkám).
  2. Dáme vařit vývar. Když přijde k varu, osolíme, přidáme nalámanou wakame, mrkev, dýni a česnekové výhonky.
  3. Krátce povaříme, aby dýně změkla. Podle vaší chuti 7-10 minut. Na závěr přidáme nasekaný libeček.
  4. Do hotové vypnuté polévky přidáme miso pastu a posypeme nasekanou čerstvou petrželkou.

Praktické

Nevíte, co je miso? Podívejte se do slovníčku zdravých potravin.

  • Pacibulky (špičky výhonků viz foto) ořízneme a do polévky nedáváme. Hodí se na vývar či jiné využití.
  • Česnekové výhonky jsou jemné, sladké a nepatrně česnekové. Čím déle je vaříte, tím méně je česnekové aroma znát. Chcete-li česnekovou chuť zachovat, vhoďte je do polévky až ke konci.

Obměna

  • Zeleninu obměňte dle vašich zásob, chuti a sezóny.
  • Polévku můžete ochutit i jiným druhem miso pasty, pak nebude vypadat jako mléčná ale podle zvoleného misa bude více vodová nebo hnědá.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ahoj v klubu JJ, takže pacibulky do polévky NE,vývar je jasný,ale na další využití jak se píše – to je např.kde,jak?děkuju🌻😊

Mila Beata
14. 3. 2024

MŇÁÁÁÁÁM ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jarní detox polévka s kopřivou a popencem

Jak se zasytit a přitom tělo po ránu nezatížit, když máme období jater a žlučníku? Zkuste tuhle chutnou polévku s jarními bylinami.

Bezová šťáva bez cukru

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Až tak se o bezince vyjadřují bylinkáři. Proč si tedy její kouzelnou moc neužít, když má zrovna sezónu. Vyzkou...

Jemný kopřivový krém s koprem

Z každé procházky se vracíme s nějakým úlovkem. Ráno to byl košík kopřiv, takže k obědu byl výborný jemný kopřivový krém. Byla to rychlovka  – rychle...

Nakládané modřínové výhonky

Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích,  žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má tento kon...
19
10

Dýňové máslo (bez laktózy)

Pomalu začíná být dýní všude plno… Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Dýňové máslo lze připravit jak ve slané, tak v...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.