Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Polévka s česnekovými výhonky

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Zaštipujete česnek? Výhonky s pacibulkami, které ulámete, určitě nevyhazujte! Chutnají skvěle, jsou plné vitamínů a můžete je přidat třeba do polévky.

Ingredience
na 4 porce
  • 4 výhonky česneku
  • 1 mrkev
  • kousek dýně hokkaido
  • 2 proužky řasy wakame
  • 1 lžíce světlého misa
  • zeleninový vývar
  • petrželka
  • libeček (nemusí být)

Žiji již dlouhé roky ve Francii. Vždy jsem byla přesvědčená, že se stravuji vyváženě a neměla jsem pocit, že dělám ně...

Jak připravit miso polévku s česnekovými výhonky

  1. Omyjeme a nakrájíme zeleninu – mrkve na sirky, dýni na menší kostičky, česnekové výhonky na menší či delší kousky podle nálady (my jsme volili velikost podobnou zeleným fazolkám).
  2. Dáme vařit vývar. Když přijde k varu, osolíme, přidáme nalámanou wakame, mrkev, dýni a česnekové výhonky.
  3. Krátce povaříme, aby dýně změkla. Podle vaší chuti 7-10 minut. Na závěr přidáme nasekaný libeček.
  4. Do hotové vypnuté polévky přidáme miso pastu a posypeme nasekanou čerstvou petrželkou.

Praktické

Nevíte, co je miso? Podívejte se do slovníčku zdravých potravin.

  • Pacibulky (špičky výhonků viz foto) ořízneme a do polévky nedáváme. Hodí se na vývar či jiné využití.
  • Česnekové výhonky jsou jemné, sladké a nepatrně česnekové. Čím déle je vaříte, tím méně je česnekové aroma znát. Chcete-li česnekovou chuť zachovat, vhoďte je do polévky až ke konci.

Obměna

  • Zeleninu obměňte dle vašich zásob, chuti a sezóny.
  • Polévku můžete ochutit i jiným druhem miso pasty, pak nebude vypadat jako mléčná ale podle zvoleného misa bude více vodová nebo hnědá.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Raduska98
9. 7. 2021

Co je mochi?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jarní miso polévka s pak Choi

Jarní miso polévka by měla obsahovat alespoň jednu zelenou zeleninu.

Špičková polévka ze špiček

Tyhle malé voňavé houbičky na zahradě či na poli kdekdo přejde, protože je považuje za prašivky. Jaká škoda! Krásně voní, jsou lehce stravitelné a z obyčej...

Jarní kvásková polévka s kopřivou

Kdo nemá rád japonská dochucovadla, má rád tradiční českou kuchyni a má rád polévky à la kyselo, ať zkusí tento recept na polévku z chlebového kvásku. Je t...

Jarní detox polévka s kopřivou a popencem

Jak se zasytit a přitom tělo po ránu nezatížit, když máme období jater a žlučníku? Zkuste tuhle chutnou polévku s jarními bylinami.

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...