Potřebujete doplnit energii a samotná miso polévka vás nezasytí? Přidejte do ní tradiční rýžovou pochoutku z Japonska. Ideální jídlo pro vyčerpané lidi, kojící maminky, sportovce a velmi fyzicky aktivní. A pro ostatní prima změna.

Ingredience
na 4 porce
  • pár růžiček brokolice
  • 4 žampiony
  • 2 kostičky rýžového mochi
  • 2 proužky řasy wakame
  • 1 lžíce ječmenného misa
  • zeleninový vývar
  • na posypání: výhonky čočky

Jak připravit miso polévku s rýžovým mochi

  1. Dáme vařit vývar. Když přijde k varu, osolíme, přidáme nalámanou wakame, pokrájené žampiony a brokolici.
  2. Krátce povaříme, aby brokolice změkla. Podle vaší chuti 5-10 minut.
  3. Do hotové vypnuté polévky vhodíme na proužky nakrájené mochi, přidáme miso polévku a posypeme čerstvými výhonky.

Praktické

Nevíte, co je mochi? Podívejte se do slovníčku zdravých potravin.

  • My jsme použili mochi s černými sojovými boby, proto má zajímavou barvu a strukturu.
  • V polévce mochi rychle změkne a je „blemcavé“, může připomínat rozvařené těstoviny.
  • Mochi si můžete udělat doma nebo koupit hotové ve zdravé výživě.
  • Pro bezlepkovou verzi polévky použijte rýžové nebo sojové miso.

Obměna

  • Zeleninu obměňte dle vašich zásob, chuti a sezóny.
  • Polévku můžete ochutit i jiným druhem miso pasty (rýžovým, shiromiso).
  • Pokud máte čas navíc, můžete mochi na sucho opražit na pánvičce, pak se nafoukne a je křupavé. Ještě chutnější je ho krátce orestovat z obou stran na oleji. To je vyložené lahůdka.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Zůstávám definitivně u tohoto stravování (Olga)

Olga: Dobrý den, co mne napadá na konci kurzu...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Jídleníček, recepty, nákupní seznam – vše je super (Jana)

Jana: Přiznám se, svíčkovou (byť od maminky) nemusím. Dvacet...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Je mi skvěle na duši i po těle (Jana)

Jana: V článcích a komentářích na webu Jíme Jinak...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...
    • Kdysi dávno a jde to, ale je to dřina, musíš tluct rýži, až z ní máš mochi 😃

        • tloukla jsem tloučkem od suribašky, ale množství nevím, prostě něco vařené rýže :-)))

          • Suribašku budu muset ještě pořídit. Na tu ještě nedošlo. Zatím mám jen klasický hmoždíř. Spíš se mi jedná o to, jestli to byl hrnek vařené rýže nebo 4 litrový hrnec. Ale asi to bude lepší zkusit spíš s menším množstvím…

            • V suribašce jsem to ani nedělala, jen ten tlouček použila a mlátila to v hrnci. Rýže bylo víc než hrnek, asi klasický zbytek po mém vaření, tedy tak 4 porce :-)))

  1. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVečeříte pozdě? Studie zjistila, co to dělá s vaším tělem
Další článekShodil jsem 16 kg, svaly a energie zůstaly (František, 44 let)