Potřebujete doplnit energii a samotná miso polévka vás nezasytí? Přidejte do ní tradiční rýžovou pochoutku z Japonska. Ideální jídlo pro vyčerpané lidi, kojící maminky, sportovce a velmi fyzicky aktivní. A pro ostatní prima změna.
Ingredience
na 4 porce
- pár růžiček brokolice
- 4 žampiony
- 2 kostičky rýžového mochi
- 2 proužky řasy wakame
- 1 lžíce ječmenného misa
- zeleninový vývar
- na posypání: výhonky čočky
Jak připravit miso polévku s rýžovým mochi
- Dáme vařit vývar. Když přijde k varu, osolíme, přidáme nalámanou wakame, pokrájené žampiony a brokolici.
- Krátce povaříme, aby brokolice změkla. Podle vaší chuti 5-10 minut.
- Do hotové vypnuté polévky vhodíme na proužky nakrájené mochi, přidáme miso polévku a posypeme čerstvými výhonky.
Praktické
Nevíte, co je mochi? Podívejte se do slovníčku zdravých potravin.
- My jsme použili mochi s černými sojovými boby, proto má zajímavou barvu a strukturu.
- V polévce mochi rychle změkne a je „blemcavé“, může připomínat rozvařené těstoviny.
- Mochi si můžete udělat doma nebo koupit hotové ve zdravé výživě.
- Pro bezlepkovou verzi polévky použijte rýžové nebo sojové miso.
Obměna
- Zeleninu obměňte dle vašich zásob, chuti a sezóny.
- Polévku můžete ochutit i jiným druhem miso pasty (rýžovým, shiromiso).
- Pokud máte čas navíc, můžete mochi na sucho opražit na pánvičce, pak se nafoukne a je křupavé. Ještě chutnější je ho krátce orestovat z obou stran na oleji. To je vyložené lahůdka.
Evi, zkoušela sis to mochi vyrobit doma? Jsem teď objednala jedno balení ze Sunfoodu a jsem na něj zvědavá 😏
Kdysi dávno a jde to, ale je to dřina, musíš tluct rýži, až z ní máš mochi 😃
Čím jsi ji, prosím Tě, tloukla? A z jaké dávky jsi dělala? Asi si to potřebuju taky vyzkoušet 😁😁😁
tloukla jsem tloučkem od suribašky, ale množství nevím, prostě něco vařené rýže :-)))
Suribašku budu muset ještě pořídit. Na tu ještě nedošlo. Zatím mám jen klasický hmoždíř. Spíš se mi jedná o to, jestli to byl hrnek vařené rýže nebo 4 litrový hrnec. Ale asi to bude lepší zkusit spíš s menším množstvím…
V suribašce jsem to ani nedělala, jen ten tlouček použila a mlátila to v hrnci. Rýže bylo víc než hrnek, asi klasický zbytek po mém vaření, tedy tak 4 porce :-)))