Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Vánoční salát jinak

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Tento lahodný a zdravý salátek může být prima osvěžením sváteční tabule, ale je skvělý pro každou příležitost. Při použití bezlepkových obilovin je vhodný i pro celiaky.

Ingredience
4 porce
  • 100 g ječných krup
  • 125 g kysaného zelí
  • 80 g čočky
  • červená cibule
  • mrkev
  • dijonská hořčice
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Loňský rok jsem se rozhodla radikálně změnit v mém životě vše, co se dá. Hlavní změnu jsem se rozhodla udělat na svém...

Jak připravit netradiční vánoční salát

  1. Uvařte kroupy, pak je slijte a sceďte pod studenou vodou. Dejte stranou.
  2. Uvařte čočku, dejte stranou.
  3. Nakrájejte na kostičky mrkev a pár minut jí povařte.
  4. Do mísy dejte kroupy, čočku, mrkev nadrobno nasekanou cibuli, přidejte hořčici podle chuti, kysané zelí i s trochou nálevu, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem, zamíchejte a je hotovo. Ve finále posypejte čerstvou petrželkou.

3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Ochutnejte váš salát a dolaďte ho podle vaší chuti.
  • Servírujte v menších mističkách.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte perličkový ječmen nebo jiné bezlepkové obiloviny.

Obměna

  • Místo krup můžete použít i oves, žito nebo špaldu.
  • Můžete přidat i jinou zeleninu nebo luštěninu, třeba hrášek.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

58 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
9. 2. 2023

Miluji….a nejen o Vánocích :-D

Tak toto byla dobrota, děkuji za recept.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tokyo balls (bezlepkové)

Tyhle kuličky jsou moc dobré, měkké, ale nerozpadají se. Skvělé se hodí jako zdravé a chutné občerstvení při různých oslavách. Skvěle se budou vyjímat např...

Černé fazole s ovsem

Ovesné vločky zná každý, ale už jste si uvařili něco přímo z ovsa? Jestli ne, tak vyzkoušejte toto lahodné sladkokyselé jídlo, které na talíři tvoří krásný...

Tempeh katsu

Receptík ve stylu fusion, který v sobě snoubí indickou a japonskou kuchyni a k tomu osobní interpretaci.

Cuketové sabdží

Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...

Ligurská jednoduchá panissa

Ligurská panissa je vynikající přílohou. S receptem si můžete opravdu pohrát a obměňovat do nekonečna.

Oves se zelím a fazolovou drobenkou

Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci a obilí a zelí doplněnou netradiční drobenkou z fazolí a hub. Určitě si pochutnáte.