vánoční menu
Novoroční čočková polévka
Na Nový rok bylo zvykem vařit čočku. Ta symbolizovala peníze a měla zajistit dostatek prostředků pro další rok. Pokud chcete také přilákat hojnost do...
Olive all’ascolana – sváteční plněné olivy (bez lepku)
Olivy Ascolanské jsou jistě nejreprezentativnějším tradičním pokrmem gastronomie oblasti Marche. Starodávný recept vznikl koncem 19. století a používá olivy „měkké Ascolane“, obvykle konzervované ve...
Sváteční předkrm z fazolí Cannellini
Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskovému...
Sváteční zapečené nadívené žampiony s čočkou a rýží
I o svátcích se dá jíst jinak, chutně přitom zdravě a barevně. Sice to není klasika, ale proč nepřekvapit rodinu nebo hosty něčím novým?
Jak přežít Vánoce ve zdraví a bez přibírání
Vánoce byly vždy tradičně symbolem klidu a míru. Ale opak je pravdou. V dnešní době jsou spíše symbolem stresu, nervů a honění se s...
Vánoční salát jinak
Tento lahodný a zdravý salátek může být prima osvěžením sváteční tabule, ale je skvělý pro každou příležitost. Při použití bezlepkových obilovin je vhodný i...
Vánoční gratinovaný celer se žlutou hlívou na polentě
Tento recept by mohl být inspirací, jak si ozvláštnit vánoční menu dalším netradičním, ale zároveň chutným a zdravým pokrmem.
12x inspirace na zdravé Štědrovečení menu: polévku i hlavní chod
Smažená ryba a tučný bramborový salát. To je česká Štědrovečerní klasika. Chcete letos ulevit svému trávení a zkusit zdravější verzi? Poradíme vám, jak na...