Smažená ryba a tučný bramborový salát. To je česká Štědrovečerní klasika. Chcete letos ulevit svému trávení a zkusit zdravější verzi? Poradíme vám, jak na to. Máme pro vás hned 12 tipů, co si na Štědrý večer můžete dát.
Polévka
Tradičně se podává například rybí polévka, nudlová nebo hrachovka. Ve zdravé verzi můžete na Štědrý večer vyzkoušet některou z těchto polévek:
Hlavní chod
Českou klasikou je tučný bramborový salát a ryba v trojobalu. Nabízíme hned několik zdravějších alternativ hlavního chodu, po kterých vám zaručeně nebude těžko a nebudete se muset bát ani o svou váhu:
- „Bramborový“ salát s tofunézou
- „Rybí“ tofu prsty
- Zelenina, tofu, seitan nebo tempeh v hrašce
- Zelenina ve zdravém trojobalu
- Tempeh na „medu“
- Staročeský vánoční Kuba