- 1 mrkev
- hrnek brokolice na růžičky
- 6 ks růžičkových kapustiček nebo kapusta
- 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
- asi hrnek rýžových vlasových nudlí (nebo i širších)
- miso pasta
- sůl
- pažitka nebo petrželka na posyp
Jak připravit ranní miso polévku s nudličkami
- Ohřejeme zeleninový vývar nebo dáme vařit vodu.
- Do horkého vývaru dáme trošku soli, mrkev nakrájenou na malé kousky, růžičkovou kapustu nakrájenou na čtvrtinky a brokolici rozebranou na růžičky.
- Vaříme asi 7-10 minut do změknutí zeleniny.
- Mezitím zalijeme rýžové vlasové nudle vařící vodou a necháme je nabobtnat. Širší nudle musíme chvilku povařit.
- Sundáme z plotny. V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a vrátíme zpět do polévky.
- Necháme 3 minuty prolnout, nalijeme na talíř, přidáme uvařené nudle a posypeme pažitkou nebo petrželkou
Praktické
- Nemáme-li po ruce hotový vývar, jednoduše si dáme 10 minut vyvařit odkrojky z mrkve, vnitřky z dýně a jakékoliv jiné odkrojky z jiné zeleniny a přidáme mořskou řasu. Za 10 minut scedíme a můžeme ho použít jako základ polévky.
- Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte rýžovou miso pastu.
Obměna
- Polévku můžeme připravit z jakékoli zeleniny. V zásadě je dobré nekombinovat více než tři druhy zeleniny. Ideálně vezmeme jednu kořenovou, jednu kulatou a jednu listovou zeleninu.
- Lze posypat i opraženými semínky.
Děti
- Děti mladší 1 roku by měly mít polévku ještě bez soli, proto polévku nesolíme a miso dáme jen bílé a malinko. Pro sebe pak dochutíme.
- Od 1 roku solíme jen pár zrníčky a misa dáme jen malinko. Odebereme pro dítě a sobě přidáme miso podle chuti. let.
- Od 1,5 roku může být soli i misa trochu více a děti mohou snídat stejnou polévku s vámi.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Táto miso mi zatiaľ chutila najviac, to asi kvôli tým rezancom 🙂
prikladám fotku :)