dijonská hořčice
Variace na stroganoff
Rostlinná varianta na známý stroganoff, v němž nechybí kyselé okurky ani žampiony. Výborně se hodí nejen k rýži, ale klidně i k čerstvému domácímu...
Batátové halušky s „bryndzou“ a vypraženou „slaninou“
Halušky s bryndzou a slaninou jsou prostě klasika, ale lze ji připravit i jinak, a to nejen bez mléka, ale i bez masa. Na...
Vánoční salát jinak
Tento lahodný a zdravý salátek může být prima osvěžením sváteční tabule, ale je skvělý pro každou příležitost. Při použití bezlepkových obilovin je vhodný i...
Pečená glazovaná zelenina
Potěšte svoje chuťové buňky slaďoučkou zeleninou. Takto upravenou ji vezmou na milost i zarytí odpůrci zeleniny.
Karamelizovaná mrkev v hořčično-„medové“ zálivce
Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-"medové" zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.
Quinoové karbanátky se salátem z horské čočky
Horská čočka vyniká svou jemně oříškovou chutí a pevnou strukturou. Na salát se proto perfektně hodí. Karbanátky z quinoi salát skvěle doplňují a společně...
Zapečené těstoviny
Recept na klasiku trošku jinak. Je to skvělé, rychlé a variabilní jídlo, kde není třeba vejce, aby nám těstoviny držely pohromadě.
Cizrnový dortík
Vyzkoušejte tento úžasný a velmi chutný netradiční dort z cizrny. Jeho příprava je velice jednoduchá a rychlá a můžete do ní zapojit i vaše...
Hlíva ústřičná na smetaně
Hlíva ústřičná patří mezi zdraví prospěšné houby, mimo jiné posiluje imunitu, což je zvlášť v dnešní době důvod, proč bychom ji měli zařadit do...
Medovo-hořčičná zálivka
Klasická medovo-hořčičná zálivka jako dělaná pro sladké druhy zelenin a salátů, například s řepou!