dijonská hořčice

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...

Variace na stroganoff

Rostlinná varianta na známý stroganoff, v němž nechybí kyselé okurky ani žampiony. Výborně se hodí nejen k rýži, ale klidně i k čerstvému domácímu kváskové...

Batátové halušky s “bryndzou” a vypraženou “slaninou”

Halušky s bryndzou a slaninou jsou prostě klasika, ale lze ji připravit i jinak, a to nejen bez mléka, ale i bez masa. Na této zdravé variantě si zaručeně ...

Vánoční salát jinak

Tento lahodný a zdravý salátek může být prima osvěžením sváteční tabule, ale je skvělý pro každou příležitost. Při použití bezlepkových obilovin je vhodný ...

Pečená glazovaná zelenina

Potěšte svoje chuťové buňky slaďoučkou zeleninou. Takto upravenou ji vezmou na milost i zarytí odpůrci zeleniny.

Karamelizovaná mrkev v hořčično-“medové” zálivce

Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-“medové” zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.

Quinoové karbanátky se salátem z horské čočky

Horská čočka vyniká svou jemně oříškovou chutí a pevnou strukturou. Na salát se proto perfektně hodí. Karbanátky z quinoi salát skvěle doplňují a společně ...

Zapečené těstoviny

Recept na klasiku trošku jinak. Je to skvělé, rychlé a variabilní jídlo, kde není třeba vejce, aby nám těstoviny držely pohromadě.

Cizrnový dortík

Vyzkoušejte tento úžasný a velmi chutný netradiční dort z cizrny. Jeho příprava je velice jednoduchá a rychlá a můžete do ní zapojit i vaše děti.

Hlíva ústřičná na smetaně

Hlíva ústřičná patří mezi zdraví prospěšné houby, mimo jiné posiluje imunitu, což je zvlášť v dnešní době důvod, proč bychom ji měli zařadit do jídelníčku....
kurz

Medovo-hořčičná zálivka

Klasická medovo-hořčičná zálivka jako dělaná pro sladké druhy zelenin a salátů, například s řepou!