Tyto, na povrchu hrubé těstoviny jsou jak stvořeny pro smetanovou omáčku. Jsou z tvrdé semolinové krupice, takže budou mít tu správnou konsistenci al dente.

Ingredience
2 porce
  • 160 g těstovin Calamarata di Gragnano Calamarata IGP
  • olej
  • čerstvý hrášek
  • čerstvý bob zahradní
  • česnek
  • sůl
  • petrželová nať
  • květy šalvěje
  • domácí kešu smetana
  • voda

Jak připravit těstoviny s květy šalvěje

  1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  2. Do pánve vložte olej, česnek, boby a hrášek a začněte restovat.
  3. Když se česnek rozvoní, podlijte trochou vody (asi třetina skleničky), osolte a pár minut vařte. Není třeba dlouho vařit, boby a hrášek jsou velmi čerstvé!
  4. Přidejte uvařené těstoviny a zamíchejte je spolu se zeleninou. Přidejte kešu smetanu a krátce povařte.
  5. Květy šalvěje dáváme na povrch pokrmu, mají stejnou chuť jako listy. Posypeme i čerstvou petrželovou natí.

Praktické

  • IGP = indicazione geografica protetta = chráněné zeměpisné označení, má krásný hrubý povrch, který pěkně zadrží jakoukoliv omáčku, po uvařeni zůstávají „al dente“, díky tvrdé semolinové krupici, zpracováním tažením na bronzu, a pomalému sušení
  • Těstoviny Gragnano pochází z malého města Gragnano, poblíž Neapole.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv jinou těstovinu.
  • Můžete použít i jiné jedlé květiny, natrhané ve volné přírodě nebo ze zahrady, pokud máte jistotu, že rostliny nejsou chemicky ošetřené.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...

Žádné pálení žáhy a v bříšku krásně. (Kateřina)

Kateřina: Ahoj všichni. Jsem tu absolutní nováček a už...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky :) ), líbí se...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

S manželkou jsme si užili skvělou páteční večeři (Jaroslav)

Jaroslav: Jsem velmi rád, že jsem si koupil Super...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSnídaně s glyfosátem. Máme se bát?
Další článekSilná menstrauce – proč se objevuje a jak ji zmírnit