Tyto, na povrchu hrubé těstoviny jsou jak stvořeny pro smetanovou omáčku. Jsou z tvrdé semolinové krupice, takže budou mít tu správnou konsistenci al dente.

Ingredience
2 porce
  • 160 g těstovin Calamarata di Gragnano Calamarata IGP
  • olej
  • čerstvý hrášek
  • čerstvý bob zahradní
  • česnek
  • sůl
  • petrželová nať
  • květy šalvěje
  • domácí kešu smetana
  • voda

Jak připravit těstoviny s květy šalvěje

  1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  2. Do pánve vložte olej, česnek, boby a hrášek a začněte restovat.
  3. Když se česnek rozvoní, podlijte trochou vody (asi třetina skleničky), osolte a pár minut vařte. Není třeba dlouho vařit, boby a hrášek jsou velmi čerstvé!
  4. Přidejte uvařené těstoviny a zamíchejte je spolu se zeleninou. Přidejte kešu smetanu a krátce povařte.
  5. Květy šalvěje dáváme na povrch pokrmu, mají stejnou chuť jako listy. Posypeme i čerstvou petrželovou natí.

Praktické

  • IGP = indicazione geografica protetta = chráněné zeměpisné označení, má krásný hrubý povrch, který pěkně zadrží jakoukoliv omáčku, po uvařeni zůstávají „al dente“, díky tvrdé semolinové krupici, zpracováním tažením na bronzu, a pomalému sušení
  • Těstoviny Gragnano pochází z malého města Gragnano, poblíž Neapole.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv jinou těstovinu.
  • Můžete použít i jiné jedlé květiny, natrhané ve volné přírodě nebo ze zahrady, pokud máte jistotu, že rostliny nejsou chemicky ošetřené.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Moje váha stále klesá – už je pryč 7kg a 8cm v pase (JanaŘ)

JanaŘ: Ahoj všem, výzvu do plavek jsem zvládla začátkem...

Stačilo začít vařit jinak a 13 kg je dole (Slavomíra)

Slavomíra: Stačí variť dle Jíme Jinak a prejde chuť...

Chutě na sladké jsou pryč (Kristýna)

Kristýna: Ahoj, já mám dnes vzkaz pro ty, co...

Díky změně manželovi výrazně klesl cukr v krvi (Veronika)

Veronika: Ahoj, ráda bych reagovala na jarní očistu, kterou...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená :-D Kvôli svojím zdravotným...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Toto som dlho hľadala (Dušana)

Dušana: Som v šoku, po dvoch týždňoch 3,5 kg...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Užívám si to, poslouchám tělo a učím se (Jana)

Jana: Low carb jsem jela cca půl roku, chtěla...

Po 14 dnech mám úbytek 5 kg a cítím spoustu nové energie (Alena)

Alena: Ahoj všem, mám za sebou 14 denní kurz...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSilná menstrauce – proč se objevuje a jak ji zmírnit
Další článekSnídaně s glyfosátem. Máme se bát?