Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Květinová Calamarata s hráškem a boby

Uvařeno
bez mléka

Tyto, na povrchu hrubé těstoviny jsou jak stvořeny pro smetanovou omáčku. Jsou z tvrdé semolinové krupice, takže budou mít tu správnou konsistenci al dente.

Ingredience
2 porce
  • 160 g těstovin Calamarata di Gragnano Calamarata IGP
  • olej
  • čerstvý hrášek
  • čerstvý bob zahradní
  • česnek
  • sůl
  • petrželová nať
  • květy šalvěje
  • domácí kešu smetana
  • voda

Nepovedl se vám kváskový chléb? Nestíháte vůbec nic a nehubnete, ačkoli byste potřebovali? Půst nezvládáte a občas sn...

Jak připravit těstoviny s květy šalvěje

  1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  2. Do pánve vložte olej, česnek, boby a hrášek a začněte restovat.
  3. Když se česnek rozvoní, podlijte trochou vody (asi třetina skleničky), osolte a pár minut vařte. Není třeba dlouho vařit, boby a hrášek jsou velmi čerstvé!
  4. Přidejte uvařené těstoviny a zamíchejte je spolu se zeleninou. Přidejte kešu smetanu a krátce povařte.
  5. Květy šalvěje dáváme na povrch pokrmu, mají stejnou chuť jako listy. Posypeme i čerstvou petrželovou natí.

Praktické

  • IGP = indicazione geografica protetta = chráněné zeměpisné označení, má krásný hrubý povrch, který pěkně zadrží jakoukoliv omáčku, po uvařeni zůstávají “al dente”, díky tvrdé semolinové krupici, zpracováním tažením na bronzu, a pomalému sušení
  • Těstoviny Gragnano pochází z malého města Gragnano, poblíž Neapole.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv jinou těstovinu.
  • Můžete použít i jiné jedlé květiny, natrhané ve volné přírodě nebo ze zahrady, pokud máte jistotu, že rostliny nejsou chemicky ošetřené.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Celozrnné špaldové fettuccine se zeleninou

Velmi rychlý, chutný a voňavý recept. Letní a italský, barevný a svěží, zkrátka výborný. Klidně si přizpůsobte recept podle toho, jakou zeleninu máte rádi ...

Sváteční ravioli s mandlovou ricottou

Na italském stole v období svátků nesmí chybět plněné těstoviny. Proč je nezkusit i u nás? Tento recept opravdu stojí to za to. Je připraven v duchu pravid...

Špagety s černou cizrnou na kyselo

Černá cizrna je malé velikosti a pokrytá tmavou slupkou. Patří k velmi starobylé odrůdě typické pro střední a jižní Itálii. Chuť je intenzivnější a výrazně...

Kakaové tagliatelle

Tento recept je opravdu sváteční, pro zpestření menu nebo třeba jako netradiční pohoštění pro hosty. Věřte, že vás tato kombinace nezklame. Kakao si moc do...

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...

Jarní nářez s hráškovým krémem

Vyzkoušejte tuto lahodnou sekanou, která se skvěle hodí k různým omáčkám a krémům a protože je výborná i za studena, můžete si jí vzít s sebou do krabičky ...