Tyto, na povrchu hrubé těstoviny jsou jak stvořeny pro smetanovou omáčku. Jsou z tvrdé semolinové krupice, takže budou mít tu správnou konsistenci al dente.

Ingredience
2 porce
  • 160 g těstovin Calamarata di Gragnano Calamarata IGP
  • olivový olej
  • čerstvý hrášek
  • čerstvý bob zahradní
  • česnek
  • sůl
  • petrželová nať
  • květy šalvěje
  • domácí kešu smetana
  • voda

Jak připravit těstoviny s květy šalvěje

  1. Uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  2. Do pánve vložte olej, česnek, boby a hrášek a začněte restovat.
  3. Když se česnek rozvoní, podlijte trochou vody (asi třetina skleničky), osolte a pár minut vařte. Není třeba dlouho vařit, boby a hrášek jsou velmi čerstvé!
  4.  Přidejte uvařené tětoviny a zamíchejte je spolu se zeleninou. Přidejte kešu smetanu a krátce povařte.
  5. Květy šalvěje dáváme na povrch pokrmu, mají stejnou chuť jako listy. Posypeme i čerstvou petrželovou natí.

Pro informaci

  • IGP = indicazione geografica protetta = chráněné zeměpisné označení, má krásný hrubý povrch, který pěkně zadrží jakoukoliv omáčku, po uvařeni zůstávají „al dente“, díky tvrdé semolinové krupici , zpracováním tažením na bronzu, a pomalému sušeni
  • Těstoviny Gragnano pochází z malého města Gragnano, poblíž Neapole.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv jinou těstovinu.
  • Můžete použít i jiné jedlé květiny, natrhané ve volné přírodě nebo ze zahrady, pokud máte jistotu, že rostliny nejsou chemicky ošetřen.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku.

 

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Hubnu i bez cvičení! (Alena)

Musím sa priznať, že počas tejto výzvy som sa...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Shodila jsem 6 kg a 12 cm v pase (Lenka)

Lenka: Ahoj všem. Jsem absolventkou programu Hubneme do plavek....

Srovnal se mi cyklus (Adriana)

Adriana: Vďaka vašim radám som zaradila do jedálnička viac...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBezová zmrzlina bez cukru
Další článekRooibos Yogi panna cotta s jahodami (bez lepku, bez cukru, bez mléka)