- hotová uvařená polenta
- 2 lžíce oleje
- špetka soli
- 1 lžíce černého sezamu
- lžička mletého koření: koriandr, kurkuma, kmín, muškát, skořice, kardamom, citrónová kůra
- Zapneme troubu, aby byla připravená.
- Vychladlou ztuhlou polentu pokrájíme na menší kostky
- V misce smícháme olej, sůl, koření a propláchnutý sezam.
- Kostky potřeme připravenou směsí a dáme na pečícím papíru do trouby na pár minut ogrilovat, dokud nezíská zlatavou barvu a křupavý povrch.
Praktické
- Tímto způsobem obvykle zužitkuji zbytek polenty z předchozího dne.
- Využít můžete jakékoli kombinace polenty z našich receptů – s amarantem, s řasou, s bulgurem, s bršlicí a rýží apod.
Kombinujeme
- Pokrm použijeme jako přílohu k tepelně upravené zelenině a luštěnině, chceme-li připravit kompletní talíř. Rádi ji kombinujeme s omáčkami, kde nám zastoupí roli obvyklého knedlíku.
Obměna
- Koření můžeme podle nálady obměnit za pikantnější nebo naopak jemnější, můžete místo něj dát bylinky nebo je zcela vynechat.
Děti
- Grilovaná polenta je vhodná pro děti cca od 2 let, pokud jim však běžně dáváte grilované jídlo, klidně jim dejte i grilovanou polentu.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Buďte první, kdo napíše komentář