Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Grilované polentové kostky po indicku

Uvařeno
sezóna jaro
sezóna léto

Grilovaná polenta v téhle podobě hravě strčí do kapsy i různé bramborové dobroty. Komu schází grilování, nechť dá na gril polentu. Pro nás je to jedna z těch chuťovek, na které se těšíme a se kterou je minimum práce.

Ingredience
pro 4 porce
  • hotová uvařená polenta
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce černého sezamu
  • lžička mletého koření: koriandr, kurkuma, kmín, muškát, skořice, kardamom, citrónová kůra

Přestože od mala sportuju, od puberty řeším váhu. Mám za sebou období na Low Carb, Paleo i veganství. Jíme Jinak jsem...

Postup
  1. Zapneme troubu, aby byla připravená.
  2. Vychladlou ztuhlou polentu pokrájíme na menší kostky
  3. V misce smícháme olej, sůl, koření a propláchnutý sezam.
  4. Kostky potřeme připravenou směsí a dáme na pečícím papíru do trouby na pár minut ogrilovat, dokud nezíská zlatavou barvu a křupavý povrch.

Praktické

Kombinujeme

  • Pokrm použijeme jako přílohu k tepelně upravené zelenině a luštěnině, chceme-li připravit kompletní talíř. Rádi ji kombinujeme s omáčkami, kde nám zastoupí roli obvyklého knedlíku.

Obměna

  • Koření můžeme podle nálady obměnit za pikantnější nebo naopak jemnější, můžete místo něj dát bylinky nebo je zcela vynechat.

Děti

  • Grilovaná polenta je vhodná pro děti cca od 2 let, pokud jim však běžně dáváte grilované jídlo, klidně jim dejte i grilovanou polentu.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
3. 8. 2023

Je to dobrota! Věřím, že se výborně hodí k omáčkám – já jsem potřebovala zužitkovat špenát, k tomu jsem dala nakládaný tofu a pár rajčat ze zahrádky, ale příště vyzkouším s omáčkou😘

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Salát s kuskusem a fazolemi

Syté přitom lehké jídlo, které připravíte za 15 minut. Ideální večeře na léto.