Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a dobrých bakterií.

Ingredience
na 1 sklenici

  • 1 cuketa
  • 0,5 mrkve (není nutné)
  • 1 cibule
  • 1/4 červené papriky (kozí rohy nebo chilli)
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 1 stroužek česneku
  • (kopr)
  • 0,5 l vody
  • 1 lžička soli

Jak udělat cuketové pickles řezy

  1. Cuketu (případně i mrkev, pokud chcete použít) si pomocí ruční mandolíny nakrájíme na tenká kolečka (řezy).
  2. Papriku si nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a cibuli na kolečka.
  3. Do zcela čisté sklenice začneme skládat cukety, cibuli, mrkev, papriku, koření a takto opakujeme.
  4. Dáme do hrnce vodu a přidáme lžičku soli.
  5. Vodu přivedeme do varu, minutu povaříme, pak vypneme.
  6. Vodou zalijeme cukety ve sklenici.
  7. Navrch sklenice dáme zelný nebo kapustový list a zakliňte ho tak, aby všechna zelenina byla pod vodou. Případně zatížíme pomocí kamínku.
  8. Přiklopíme víčkem, ale neutahujeme.
  9. Necháme na kuchyňské lince týden.
  10. Poté můžeme konzumovat a skladujeme v lednici.

Obměna

  • Místo česneku můžete do cuket přidat plátky křenu.
  • Mrkev můžete zcela vynechat nebo ji nahraďte jinou zeleninou – výborný je tuřín, daikon, bílá ředkev, ředkvičky aj.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den :) Už více než 20 let...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

3 kilá išli dolu, ale hlavne ma to baví (Darina)

Darina: Dobrý večer, dnes mám 13.deň kurzu. Priznám sa,...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Cítím se báječně a i můj pes je spokojený :-) (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, jsem ve 12 dnu. Přesunula jsem...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...
  1. Dobrý den, také jsem řezy vyzkoušela. Mně moc chutnaly, zbytek rodiny se na ně moc netvářil. Jen po týdnu byly ještě příliš kyselé a tvrdé. Nechala jsem je 3 týdny a byla to fakt ňamka. Ráda vyzkouším další kvašené recepty.

    • Děkujeme za info.👍 Někdy to kvasí rychleji, někdy pomaleji, chce to ochutnávat a když je to „ono“, tak přendat do chladu 😉

  2. Dotaz k receptu na cuketove pickles: V bode 5. postupu pisete, ze vodu se soli minutu povarime a vypneme; v dalsim bode 6. ze vodou zalijeme cukety… Muzete mi, prosim, sdelit, jestli tu prevarenou vodu nechat vychladnout a pak prelit cukety, nebo je prelit hned tou horkou? Dekuji, Helena

    • Já osobně zalívám ještě horkým nálevem. Přijde mi, že zelenina trošku změkne, není tak tvrdá a lépe fermentuje. Ale na internetu se setkáte i se zalíváním studeným nálevem. Také to funguje. :)

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDomácí jablečný ocet – jak ho snadno vyrobit krok po kroku
Další článekPět éček v nanuku Magnum Double chocolate