- 1 cuketa
- 0,5 mrkve (není nutné)
- 1 cibule
- 1/4 červené papriky (kozí rohy nebo chilli)
- 1 lžička hořčičného semínka
- 10 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- 1 stroužek česneku
- (kopr)
- 0,5 l vody
- 1 lžička soli
Jak udělat cuketové pickles řezy
- Cuketu (případně i mrkev, pokud chcete použít) si pomocí ruční mandolíny nakrájíme na tenká kolečka (řezy).
- Papriku si nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a cibuli na kolečka.
- Do zcela čisté sklenice začneme skládat cukety, cibuli, mrkev, papriku, koření a takto opakujeme.
- Dáme do hrnce vodu a přidáme lžičku soli.
- Vodu přivedeme do varu, minutu povaříme, pak vypneme.
- Vodou zalijeme cukety ve sklenici.
- Navrch sklenice dáme zelný nebo kapustový list a zakliňte ho tak, aby všechna zelenina byla pod vodou. Případně zatížíme pomocí kamínku.
- Přiklopíme víčkem, ale neutahujeme.
- Necháme na kuchyňské lince týden.
- Poté můžeme konzumovat a skladujeme v lednici.
Obměna
- Místo česneku můžete do cuket přidat plátky křenu.
- Mrkev můžete zcela vynechat nebo ji nahraďte jinou zeleninou – výborný je tuřín, daikon, bílá ředkev, ředkvičky aj.
Komentáře
Ahoj, zkoušela jsem, vypadá výborně, ale je to moc kyselé. Já mám kyselou chuť ráda, ale tohle skoro nedám. Poraďte prosím – když nechám kvasit déle, tak se to zlepší? Díky moc
Mnaaaam ♥️ Děkujeme 😇