Domů Téma Pickles

pickles

7 nápadů, jak zatížit kvašenou zeleninu

Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod hladinou šťávy. To ale může být někdy oříšek. Proto jsme sepsali našich...

5 tipů, v čem dělat kvašenou zeleninu a jak vybrat tu...

Na pickles (domácí kvašenou zeleninu) existuje spousta speciálních sklenic, kvašáčků, nádob a pružin, ale vystačíte si i s tím, co máte po ruce v...

Jak zužitkovat hlávkové zelí – 12 super tipů na pokrmy ze...

Hlávkové zelí je velmi stará zelenina plná vitamínu C a vlákniny. Jedly ho už budovatelé Velké čínské zdi, aby měli výdrž a energii a evropským...

Jak prakticky využít skleničky (od marmelád, medu, oliv aj.)

Také se vám doma kupí velké i malé skleničky - od medu, oliv, marmelád, jogurtů, mléka? Vyhazujete je? Zkuste je znovu využít (nejen) v...

Nevyhazujte slupky od melounu – udělejte z nich toto!

Milujete melouny a jejich slupky vyhazujete do koše? Chyba! Zkuste je naložit a vyrobit z nich tuto osvěžující dobrotu.

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Květák naložený v ume octu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Jak udělat zdravé jídlo na celodenní výlet do 30 minut –...

Často se mi stává, že se z ničeho nic rozhodnu jet na celý den mimo domov a nemám nic připraveného s sebou na jídlo....

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Tempeh Burrito Bowl

Teplé jarní počasí si žádá něco lehkého, barevného, šťavnatého a osvěžujícího. Právě taková je tato tzv. Buddha Bowl (Budhova miska). Je plná syrové, napařené...

Jak vařit a připravovat zeleninu pokaždé jinak (9 způsobů)

Vaříte zeleninu pořád na ten stejný způsob? Inspirujte se některým z těchto 9 způsobů vaření a úpravy zeleniny a jídlo na talíři už nikdy...

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

Kde ve stravě bereme vitamín C

Většina naší stravy je vařená. Kde pak bereme vitamín C, který se vařením ničí? Stačí do stravy zařadit tyto potraviny a denní dávku vitamínu...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechno potřebné máte...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

7 tipů na rychlé a jednoduché jedlé dárky k Vánocům

Pomalu se nám blíží Vánoce... Také už vás trápí co zase vymyslet za dárky svým blízkým a potřebujete, aby vás to nezruinovalo, a přitom...

Kterak přišlo pickles do naší rodiny

Už jste někdy zkusili pickles (kvašenou zeleninu)? A co na to vaše rodina? Že začátky nebývají jednoduché? O tom mi povídejte… Nebo víte co?...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Benzoan sodný (E211) prodlužuje životnost potravin, ale zkracuje život lidí

Konzervanty jsou běžnou součástí složení mnoha potravin, dokonce i těch zdravých (kysané zelí a kvašáky). Mohou ale vyvolat vážné problémy, zejména některé z nich...

V České televizi kvašená zelenina chutnala

Dnes jsem měla možnost podívat se do nového studia pořadu Sama doma, který vysílá Česká Televize. Měla jsem tam kratičký vstup o fermentaci zeleniny...

Pickles – zázrak, který léčí chřipku

Konzervaci zeleniny pomocí fermentace hojně používali již naši předkové. Díky fermentaci je pickles bohatým zdrojem enzymů, vitamínu C, kyseliny mléčné a laktobacilů. Vědci zjistili, že...

Jak na to – korejská kimchi nakládaná zelenina

Korejský fermentovaný salát kimchi je výborná vitamínová bomba. V různých žebříčcích o nejzdravější jídlo je na prvních příčkách. Vytvořte si ho doma ve veganské...

Mrkvovo-jablečno-zelný salát

Netradiční kombinace mrkve, sladkého jablíčka a kysaného zelí. Výborný přílohový salát k hlavním jídlům skládajícím se z těstovin nebo třeba čočky.

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i autismus, nervozita nebo pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem...

Kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (1.díl)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem těle. Mají větší...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Webinář: Jak na vyhnout jarní únavě

V záznamu živého vysílání prozradíme, jak se vyhnout typickým jarním nemocem (únava, ekzémy, bolesti hlavy a zad, menstruační bolesti), jarním náladám (nevrlost, vztek, vznětlivost)...

Sůl

Je některá sůl zdravější než jiná? Sůl jistě není potravina, kterou by bylo třeba někomu představovat. Ale koluje kolem ní spousta mýtů. Pojďme tedy oprášit...

Jak připravit domácí pickles (se solím, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...

Jak přizpůsobit stravu v létě

V červnu začíná biologické léto. Podle čínské medicíny spadá léto do elementu ohně, kdy tento element představuje velký jang. Proto energie je v tomto...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Domácí tatarka

Rostlinnou domácí tatarku můžete připravit snadno a rychle. Oproti kupované bude bez cukru i konzervantů a pochutnáte si na ní jako na klasické. Po...

Jak udělat domácí kvašenou zeleninu se solí (pickles ze zelí a...

Kvašená zelenina (pickles) má tisíciletou tradici a je to ideální způsob jak uchování zeleniny po celý rok a hlavně přes zimu, kdy čerstvá zelenina...

Jak na pickles z červené řepy

Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši...

Jak připravit kvašenou zeleninu – pickles z mrkve

Jaro je přesně to období, kdy kvašenou zeleninu potřebujeme nejvíc. Vyloženě nám léčí játra a je zdrojem vitamínů a bakterií mléčného kvašení pro dobré...

Presovaný salát

Rychlý a chutný zeleninový salát, který se s příchodem teplého počasí bude stávat stále větší složkou našeho jídelníčku. Presované saláty jsou zdravé, stravitelnější než...

Čočkový guláš s rýží, ovsem a hatomugi

Přináším Vám inspiraci na lehký a zdravý oběd, který se skvěle hodí k očistnému programu JJ.

Pickles z červené řepy

Udělat pickles z červené řepy není úplně jednoduchá záležitost, aby jste byli spokojení s výsledkem. A protože my už víme, jak na to, rády se...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

  V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak...

Moje první pickles – kvašená zelenina

Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali naši předkové například v podobě kvašeného zelí nebo okurek "kvašáků". V podstatě to byla...
Téma: cukr, ekzémy, meloun, tofu, jak skladovat koření, bez mléka, Online kurz Super saláty, sezóna jaro, nové koření, autismus, víno, ředkev, hubnutí, tuk, pikles, jarní únava, zeleninové saláty, mandlové máslo, kvašení v umeoctu, živé bakterie, dip, oběd s sebou, pečení, kámen, saláty, pickles z melounu, bezlepková dieta, cholesterol, těstoviny, srdce, polévka, budhova miska, jaro, pomazánka, pečené zelí, povidla, zelené posypky, veganská tatarka, průjem, dlouhozrnná rýže, ume ocet, umami, himalájská sůl, použití sklenic, polenta, recepty zelí, slazené nápoje, jídelníček na jaře, tortilla, detox, ořechová másla, jak skladovat mouky, pórek, alergie na mléko, nakládání zeleniny, menstruační bolesti, jak na pickles, prebiotika, polévky, sůl, na výlet, omáčka, zelí recepty, ovocný čaj, parkinsonova choroba, vařená zelenina, kafe, dárečky, sotýrování, kvašený meloun, deprese, druhy pickles, jablko, probiotika, v čem skladovat kvásek, jak zatížit zeleninu, čočka, hořčice, kvašené, zelí hlávkové, vodní pickles, svačina ve sklenici, biologické jaro, mléčné kvašení, kyselina fytová, ušlechtilá plíseň, co se sklenicemi, jak začít, vegan, kefír, praktické, umami chuť, low carb, ekzém, jak na klíčení, buddha bowls, svátek, bolesti zad, plněné tortilly, slaná chuť, veganství, laktobacily, mrkvový salát, nishime, ředkvičky v umeoctě, salát z mrkve, másla z oříšků, akné, řepa, játra, obědové skleničky, kondiment, co s sebou na výlet, přibírání, ředkvičky v nálevu, rajče, dárek, miso, celiak, anýz, domácí tatarka, restované zelí, tortila, proteiny, másla ze semínek, granola, kysaná zelenina, chřipka, pekanové ořechy, jídlo ven, žlučník, půst, trávení, okurek, přírodní tempeh, paprika, rychlovka, čokoláda, Video, pekany, tofunéza, semínkové máslo, svačina s sebou, kynutí, nakládaná zelenina, jak skladovat luštěniny, bílý tempeh, fermentace, bez lepku, džem

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?