Domů Téma Zavařování

zavařování

4 tipy, jak si naplno užít podzim

Máme tu podzim. Hojnost ovoce a zeleniny, kouzlo vínové a zlatavé barvy, šustící listí lákající k procházkám a pochmurné počasí. Jak si ho užít...

Švestkovo-bezinková marmeláda bez cukru

Tuhle kombinaci jsme prohlásili za naprostého marmeládového šampiona. Kombinace zralých švestek a bezinek je prostě nepřekonatelná. Ani s touhle marmeládou nebudete mít moc práce,...

Jablečná povidla bez cukru

Letos je jablek dostatek, proto využijeme bohaté jablečné nadílky a naděláme slaďounká voňavá povidla. Samozřejmě bez cukru. A také skoro bez práce. Žádné loupání...

Jak zavařovat bez cukru – zdravé zavařování zvládne každý!

Je libo marmelády, džemy nebo povidla bez cukru a chemických želírovačů? Zdravé zavařování není žádná věda! Jde to jednoduše v 5 krocích. Ať už jste...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Pikantní kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Bezinková marmeláda bez cukru

Bezinková marmeláda je výborná. Má nádhernou barvu a skvěle se hodí do dezertů, na lívance i na chleba. Je to přírodní lék při nachlazení,...

Jak udělat marmeládu bez cukru

Léto nás zásobuje všemi druhy ovoce a proto si připravíme zásoby na zimu. Udělat marmeládu bez cukru je velmi jednoduché a poměrně rychlé. Hotová...

Video návod: Jak připravit pickles z mrkve

Kvašená zelenina je velmi chutná a zároveň lék to lék. Piklovaná mrkev je moje favoritka v kvašené zelenině. Návštěvy jsou většinou milé překvapené její jemností...

Mražená versus čerstvá zelenina a ovoce. Víte, co je lepší?

Už i studie vědí, že uměle dozrávané čerstvé ovoce a zelenina, které dlouho cestuje, než se dostane do supermarketu, obsahuje minimum vitamínů. Není lepší...

Česká super potravina – moruše

Celé léto se dají sklízet. Jsou sladké a mají široké využití. Moruše obsahují vitaminy C, E a některé ze skupiny B. Najdete v nich...

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Jak nahradit v receptech cukr

Že cukr není zdravý, jste již jistě slyšeli. Ale čím a jak ho tedy nahradit, když si chceme život aspoň trošku osladit? Co dávat...

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechno potřebné máte...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Benzoan sodný (E211) prodlužuje životnost potravin, ale zkracuje život lidí

Konzervanty jsou běžnou součástí složení mnoha potravin, dokonce i těch zdravých (kysané zelí a kvašáky). Mohou ale vyvolat vážné problémy, zejména některé z nich...

Hroznová marmeláda bez cukru

Marmeláda nebo džem z hroznového vína je delikatesa. Pokud máte víno bez peciček, je to téměř bez práce. Ale i to s pecičkami snadno...

Švestková povidla bez cukru pečená v troubě

Švestková povidla jsou slaďoučká a žádný cukr není absolutně potřeba. Stačí je trochu osolit, strčit do trouby a počkat. Jsou pak skvělá na dorty,...

Meruňková marmeláda

Ovoce většinou dozrává naráz a je potřeba ho nějak zpracovat. Marmeláda je jeden ze způsobů, jak prodloužit jeho trvanlivost. A meruňková patří mezi jedny...

Jak připravit domácí pickles (se solí, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...

Jak udělat domácí kvašenou zeleninu se solí (pickles ze zelí a...

Kvašená zelenina (pickles) má tisíciletou tradici a je to ideální způsob jak uchování zeleniny po celý rok a hlavně přes zimu, kdy čerstvá zelenina...

Jak na pickles z červené řepy

Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši...

Pickles z červené řepy

Udělat pickles z červené řepy není úplně jednoduchá záležitost, aby jste byli spokojení s výsledkem. A protože my už víme, jak na to, rády se...

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

  V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak...

Moje první pickles – kvašená zelenina

Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali naši předkové například v podobě kvašeného zelí nebo okurek "kvašáků". V podstatě to byla...
Téma: rakovina, nakládání zeleniny, meruňky, zálivky, paleo, svařák, čerstvé ovoce, jak kvasit zeleninu, barvivo, střevní mikroflóra, benzoát sodný, domácí džem, jak naložit zeleninu, laktobacily, vápník, živé bakterie, štrůdl, střevo, zahřívací koření, chuť na sladké, přesnídávka, Video, zahřívací jídla, jogurt, mražená jídla, bez laktózy, kopr, nové koření, kvašáky, kimchi, hořčičné semínko, Hokkaido, mražené, jak udělat marmeládu, hyperaktivita, česnek, křížaly, poleva, éčka, kvašená cuketa, polotovary, top recepty, mražení zeleniny, raw, tradiční čínská medicína, přírodní sladidla, ovocný džem, kompot, dresinky, jin, výroba džemu, nakládačky, brokolice, jak udělat kvašenou zeleninu, rychlovka, mražení ovoce, mrkev, kvašené cukety, nakládané cukety, mražená směs, extrémní jin, fit strava, kaše, cibule, zelenina, malinová marmeláda, original JJ, měď, příprava pickles, džem, broskve, kvašená mrkev, kvašky, hotovky, vegetariánství, červená řepa, mléčně kvašená zelenina, sezónní ovoce, bezlepková dieta, moruše, hroznové víno, kvašení zeleniny, vegan, slaný nálev, jak udělat pickles, benzen, mražené ovoce, celiakie, cuketové kvašáky, mražená zelenina, kurděje, druhy pickles, nakládané okurky, řepa, sladidla, jinová energie, krev, jam, džem z ovoce, kedlubna, vitariánství, zdravá marmeláda, hořčice, švestky, horká čokoláda, hlávkové zelí, čerstvá strava, bez sóji, houbaření, slané pickles, vláknina, kuchyň, zácpa, kocovina, dýně, kvašené okurky, perník, marináda, alergie na mléko, železo, celiak, růžičková kapusta, pickles, špenát, cukr, okurka, bezinky, podzim, lesní houby, mléčné kvašení, naložené cukety, poleva na perníčky, enzymy, skořice, bobkový list, úroda, vegetariánské recepty, polyfenoly, parkinsonova choroba, ohřívání pokrmů, kvašáky z okurek, zmrzlé ovoce, jak zpracovat ovoce, čerstvost, mražené potraviny, kvašené zelí, limonáda, pasterizace, kosmetika, jak udělat džem

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?