Domů Téma Zavařování

zavařování

4 tipy, jak si naplno užít podzim

Máme tu podzim. Hojnost ovoce a zeleniny, kouzlo vínové a zlatavé barvy, šustící listí lákající k procházkám a pochmurné počasí. Jak si ho užít...

Švestkovo-bezinková marmeláda bez cukru

Tuhle kombinaci jsme prohlásili za naprostého marmeládového šampiona. Kombinace zralých švestek a bezinek je prostě nepřekonatelná. Ani s touhle marmeládou nebudete mít moc práce,...

Bezinková marmeláda bez cukru

Bezinková marmeláda je výborná. Má nádhernou barvu a skvěle se hodí do dezertů, na lívance i na chleba. Je to přírodní lék při nachlazení,...

Mražená versus čerstvá zelenina a ovoce. Víte, co je lepší?

Už i studie vědí, že uměle dozrávané čerstvé ovoce a zelenina, které dlouho cestuje, než se dostane do supermarketu, obsahuje minimum vitamínů. Není lepší...

Česká super potravina – moruše

Celé léto se dají sklízet. Jsou sladké a mají široké využití. Moruše obsahují vitaminy C, E a některé ze skupiny B. Najdete v nich...

Jak udělat marmeládu bez cukru

Léto nás zásobuje všemi druhy ovoce a proto si připravíme zásoby na zimu. Udělat marmeládu bez cukru je velmi jednoduché a poměrně rychlé. Hotová...

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Jak nahradit v receptech cukr

Že cukr není zdravý, jste již jistě slyšeli. Ale čím a jak ho tedy nahradit, když si chceme život aspoň trošku osladit? Co dávat...

Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo

Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechno potřebné máte...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Benzoan sodný (E211) prodlužuje životnost potravin, ale zkracuje život lidí

Konzervanty jsou běžnou součástí složení mnoha potravin, dokonce i těch zdravých (kysané zelí a kvašáky). Mohou ale vyvolat vážné problémy, zejména některé z nich...

Jablečná povidla bez cukru

Letos je jablek dostatek, proto využijeme bohaté jablečné nadílky a naděláme slaďounká voňavá povidla. Samozřejmě bez cukru. A také skoro bez práce. Žádné loupání...

Hroznová marmeláda bez cukru

Marmeláda nebo džem z hroznového vína je delikatesa. Pokud máte víno bez peciček, je to téměř bez práce. Ale i to s pecičkami snadno...

Švestková povidla bez cukru pečená v troubě

Švestková povidla jsou slaďoučká a žádný cukr není absolutně potřeba. Stačí je trochu osolit, strčit do trouby a počkat. Jsou pak skvělá na dorty,...

Jak zavařovat bez cukru – zdravé zavařování zvládne každý!

Je libo marmelády, džemy nebo povidla bez cukru a chemických želírovačů? Zdravé zavařování není žádná věda! Jde to jednoduše v 5 krocích. Ať už jste...

Kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky - tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se...

Domácí broskvová marmeláda bez cukru

Když se víc kusů broskve a děti nejsou doma, aby je snědly, jednoduše připravím marmeládu. Samozřejmě bez cukru.

Meruňková marmeláda

Ovoce většinou dozrává naráz a je potřeba ho nějak zpracovat. Marmeláda je jeden ze způsobů, jak prodloužit jeho trvanlivost. A meruňková patří mezi jedny...

Jak připravit domácí pickles (se solím, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu,...

Jak udělat domácí kvašenou zeleninu se solí (pickles ze zelí a...

Kvašená zelenina (pickles) má tisíciletou tradici a je to ideální způsob jak uchování zeleniny po celý rok a hlavně přes zimu, kdy čerstvá zelenina...

Jak na pickles z červené řepy

Pickles se dá dělat skoro z každé zeleniny, ale třeba z červené řepy je to docela věda, pokud nechcete mít hustou, lepivou červenou kaši...

Jak připravit kvašenou zeleninu – pickles z mrkve

Jaro je přesně to období, kdy kvašenou zeleninu potřebujeme nejvíc. Vyloženě nám léčí játra a je zdrojem vitamínů a bakterií mléčného kvašení pro dobré...

Pickles z červené řepy

Udělat pickles z červené řepy není úplně jednoduchá záležitost, aby jste byli spokojení s výsledkem. A protože my už víme, jak na to, rády se...

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Jak dopadla moje první domácí kvašená zelenina?

  V minulém článku jsem psala o tom, jak jsem vytvořila svoje první pickles. Že to bude tak jednoduché a rychlé jsem nečekala. A jak...

Moje první pickles – kvašená zelenina

Kvašená zelenina, neboli pickles, má tisíciletou tradici. Mléčné kvašení znali naši předkové například v podobě kvašeného zelí nebo okurek "kvašáků". V podstatě to byla...
Téma: Klub Jíme Jinak, růžičková kapusta, horká čokoláda, vitamín E, obilný sirup, čerstvá strava, dresink, sladidla, křížaly, jak kvasit zeleninu, přírodní sladidla, pickles bez soli, olivy, ředkvičky v umeoctu, low carb, broskve, poleva na perníčky, naložená zelenina, kvašení, Sezónní tip, marmeláda bez cukru, perník, sladké, nové koření, štrůdl, fit strava, okurky, QI, kvašení zeleniny, vitamín A, přesnídávka, ředkvičky v umeoctě, alkohol, marmeláda z malin, keř, vláknina, polyfenoly, houbařská sezona, supermarkety, zamražení, kukuřice, leukémie, sterilizace, blanšírování, zmrzlá zelenina, pikls, lesní houby, meruňky, krevní tlak, parkinsonova choroba, zavařená zelenina, dýně, svařák, koláče, sladká chuť, poleva, mražené jídlo, krev, vitariánství, domácí džem, jak udělat džem, barvivo, bezinky, fitness strava, mrkev, cukety, Hokaido, kedlubna, zácpa, česnek, cukr, zelenina, zamrazování, vitamín C, kysané zelí, nápoje, jablková povidla, vápník, jak udělat pickles, druhy pickles, pesticidy, bez laktózy, morušovník, polévka, jogurt, hyperaktivita, mražené ovoce, marmeláda z meruněk, mrazák, dresinky, hořčičné semínko, kurděje, agar, paleo, kompot, broskvová marmeláda, brokolice, sezónní ovoce, zmrzlé ovoce, kvašená zelenina, Video, kyselina listová, kopr, kečup, jak na marmeládu, miso polévka, limonáda, top recepty, vegetariánství, mikrobiom, sezónní zelenina, punč, střevo, hotová jídla, švestky, vinná réva, zelí, sušička, extrémní jin, čerstvá zelenina, příprava pickles, marmeláda z ovoce, mražení potravin, vodní pickles, chuť na sladké, ABKM, hrušky, ovocný koncentrát, dezert, živé bakterie, stres, fermentace, rychlovka, kvašené okurky, veganství, tradiční čínská medicína, střevní mikroflóra, vodní kvašení, marináda, cuketa, zdravá marmeláda, podzim, sezóna léto, ovoce, sušené ovoce, kosmetika, jak zpracovat ovoce, zahřívací jídla, okurek, paprika

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?