Máte rádi na podzim ovocné koláče s drobenkou a nevíte jak na ni? Tuhle rychlou a jednoduchou vymyslela naše kamarádka Jana, která vaří bezlepkově pro svoji dceru. Drobenka je jednoduchá, stačí mít doma kokosový tuk, rýžovou mouku a sirup.

Ingredience
  • 1 hrnek rýžové mouky (asi 2 dcl)
  • 2 lžíce obalené rýžovým sirupem
  • 1 plná lžíce kokosového tuku

Jak připravit drobenku bez lepku:

  1. Všechny ingredience dáme do mísy a rukama důkladně promísíme, až vše zežmolkovatí.
  2. Pokud jste to přehnali s tukem, nebo sirupem, stačí přidat trochu rýžové mouky.

Praktické

  • Toto množství vám bude stačit na jeden plech. Pokud pečete něco menšího, lze asi týden drobenku uchovat uzavřenou v ledničce.
  • Drobenku pečte maximálně 30 minut, pak už moc vyschne a není dobrá. Pokud tedy máte koláč, který se peče déle, dejte drobenku až na posledních 20 minut pečení.

Obměna

  • Do drobenky můžete přidat skořici (hodí se na švestky), kokos či mleté mandle, nebo jimi nahradit část mouky.

Zhubla jsem, mám lepší náladu a jsem čilá od rána do večera (Jana)

Jana: Kurz jsem dokončila asi před 14 dny. Pomohl...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Jíme vaše jídla s chutí celá rodina včetně mého 86 letého tatínka (Ingrid)

Ingrid: Evi, moc se mi líbil článek o nakupování....

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Manžel ochutnal a jaksi nezbylo (Marie)

Marie: Dobrý den, Evo. Děkuji, že jsem díky Jíme...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Najednou mi nedělá problém odolávat všem „dobrotám“ (Petra)

Petra: Evi, cítím, že jinak už si to ani...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...
  1. Neměla jsem žádnou z ingrediencí, tak jsem použila mouku jáhlovou, med a slunečnicový olej. Možná ne tak zdravé, ale podřilo se. Jáhlová mouka má výbornou chuť. Další typ na posypku: kokos, ovesná nebo kukuřičná mouka, stevie a trochu oleje, příp. voda.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNapište Ježíškovi
Další článekSetkání ve Františkových Lázních