- voda
- okurka
- citrón
- pár kostek ledu
Do džbánku dáme vodu, omytou a na tenká kolečka nakrájenou okurku i se slupkou a stejně nakrájený citrón. Necháme pár minut vyluhovat a podáváme včetně okurky a citrónu. Chceme-li dosáhnout výraznější chuti, připravíme s předstihem a skladujeme v lednici.
Praktické
Pokud vaši hosté neocení teplý nápoj v horkých dnech, jak jsme tomu naučeni my, neváhejte do džbánku přidat led.
Nemáte-li bio citrón, oloupejte kúru a do džbánku vkládejte oloupaný.
Kdo potřebuje nápoj sladký, nikoli jen osvěžující, přidá podle chuti ovocný koncentrát (ovocenka, jablečný/hruškový koncentrát apod.).
Obměna
Část vody můžete nahradit jablečným moštem.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Přesně, s mátou nebo i meduňkou je to ještě větší bašta. Zrovna jsem žádnou neměla, ale můžu vřele doporučit. I u nás měla limonáda úspěch u konvenčních strávníků :-)
Takovou limču jsme s kamarádkou objevily v naší oblíbené kavárně a tam dávají ještě lístečky máty. Takže to u nás teď frčí. Já dokonce okurku, citron a mátu dávám do banche a soused-sladkomil ;-) nám náš drink minule vypil sám. Pohrdl kofolou, džusem i pivem a uvítal nechlazený krásně vypadající nedoslazovaný nápoj.