Dnes jsem udělala salát ze samé strouhané zeleniny a rodina byla nadšena ze zcela "nového typu salátu".  Kokosový krém vyvolal dojem luxusní dobroty, takže si salát dnes přidávaly i děti, které syrovou zeleninu moc nemusí.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1/2 daikonu (bílá ředkev)
  • 1/2 okurky
  • 1/2 hrnku kysaného bílého zelí (či jiné kvašené zeleniny)
  • pár lístečků polníčku
  • ředkvička
  • pražený sezam
  • 2 lžíce kokosového krému/kokosového mléka
  • 4 lžíce vody
  • 1/2 lžíce umeocta

Postup

  1. Oloupeme okurku a daikon.
  2. Nastrouháme nahrubo na struhadle.
  3. V míse smícháme s kysaným zelím.
  4. V hrnečku smícháme kokosový krém, vodu a umeocet. Ochutnáme, doladíme podle vlastních chutí a nalijeme do mísy na zeleninu.
  5. Promícháme a podáváme zdobené praženým sezamem, ředkvičkou a polníčkem.

Obměna

Místo daiknu můžeme použít kedluben nebo vodnici, také je možné ještě přidat strouhanou mrkev. Místo polníčku použijeme rukolu. Můžete také přizdobit naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJsem těhotná, mám chutě na nezdravé věci, mám strach z jídla
Další článekTortilla s pečenými batáty a tofu dipem