Nejjednodušší a nejzdravější pizza - z kimchi. Čím starší kimchi použijete, tím lepší pizza bude! A pokud nemáte kimchi, můžete tento recept s malou obměnou udělat i tak.

Ingredience
  • 1 hrnek kimchi
  • 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • voda dle potřeby
  • olej
  • sůl

Jak připravit kimchi pizzu

  1. V misce smícháme 1 díl kimchi a půl dílu mouky.
  2. Přidáme špetku soli a vodu dle potřeby, aby vzniklo palačinkové těsto.
  3. Rozpálíme pánev s troškou oleje a nalijeme na ni naběračku těsta.
  4. Těsto rozprostřeme po celé pánvi a jakmile je z jedné strany hotové, obrátíme ho.
  5. Usmažíme i z druhé strany.
  6. Přendáme na talíř.
  7. Rozkrájíme na pizza trojúhelníčky (nebo jinak, zde na čtverečky) a podáváme.

Praktické

  • Tato korejská kimchi pizza se připravuje z dlouho uleželého kimchi (6 měsíců a více), ale můžete použít jakkoliv staré kimchi.
  • Místo pizzy můžete udělat klasické palačinky nebo menší placičky.
  • Lze péct i v troubě na pečícím papíře.

Obměna

  • Místo kimchi můžete použít i kysané zelí nebo pickles.
  • Pokud nemáte ani jedno, nastrouhejte syrovou zeleninu a ochuťte kořením, bylinkami a solí nebo sojovou omáčkou.

Děti

  • Tato pizza je vhodná pro děti od 2 let.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Cítím, jak moje tělo jásá (Monika)

Monika: Díky Evi, že jste vymyslela klub Jíme Jinak....

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Zhubla jsem 10 kg a zbavila se chuti na sladké (Eva)

Eva: Ahoj Evi. Stravuji se přes dva roky vegetariánsky...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Výrazně se mi zlepšily výsledky rozboru krve (Anežka, 66 let)

Anežka: Dobrý den, podle Jíme Jinak se stravuji od...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Nejdřív jsem byla za exota, ale teď se ke mně přidávají další (Zuzana, 57 let)

Zuzana: Když jsem před lety přestala jíst maso, protože...

Už nepotřebuji léky na cholesterol a ubyly mi 4 kg (Lenka)

Lenka: Kurz Jarní Očista skončil, naučil mne mnoho nového:...

Zdravotní problémy i kila jsou pryč, mám energie na rozdávání (Jitka)

Jitka: Ahoj děvčata, v březnu chřipka doprovázená zahleněným kašlem,...

Díky Jíme Jinak se cítím rok od roku lépe (Ivana)

Ivana: Uvědomila jsem si, že si sem pro ten...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...
  1. Něco podobného jsem před časem jedla v Brně na StreetfoodFestu =) Měli tam stánky s různýma klasickýma SF pochoutkama z různých států, a u japonskýho dělali velikou pecku! Zrovna předevčírem jsem na ni narazila na netu – po strašně dlouhé době co jsem se po tom pídila =) Jmenuje se to „okonomijaki“ a do těsta se tradičně dává zelí (beztak často pickles), vejce a mouka. Tam udělali vždycky dvě tyhle „palačinky“, mezi ně nandali mírně pikantní kimchi, vršek za horka pokladli bonito vločkama a pokapali japonskou majonézou… Tehdy jsem byla dost striktní vegetarián (vejce občas dám, páč máme domácí, ale málokdy), a když to kamarád donesl na stůl, zvedal se mi kufr, páč ty tenoučký plátečky sušenýho tuňáka na vršku se při kontaktem s horkou plackou začnou zvláštně pomalu hýbat :D noa mýho skvělýho kámoše (velkýho ftipálka) nenapadlo nic lepšího, než zahlásit „jé, koukej jak ty rybky krásně tancujou!“ :-/ noa trvalo mu přesvědčit mě další asi čtvrthodinku, abych to ochutnala… a nelitovala jsem, fakt se to geniálně doplňovalo =) Chci si teď bonitovločky pořizovat (na vývary, krátkodobě ze zdrav. důvodů), tak pak tyhle okonomijaki musím okamžitě vyzkoušet =) Takže jsem velice potěšena, že jsem objevila podrobnej návod na placičky bez vajec a se skvělým tipem na placky z kimči! Ač mi nikdy taťkovy kvašáky z okurek (v okolí pověstné svou delikátností) moc nelezly a dlouho jsem pickles nevěřila, vyzkoušela jsem dle Vašeho (mnou modifikovaného) návodu bílou ředkev s ředkvičkama a mrkví v Tamari, trošce misa a UMEocta… mnoa málem tu minivárku zblajzla naposezení =) takže dělávám várky o dost větší, ale jelikož jsem teprve pickles-prcek :D občas se to tak úplně chuťově nevyvede… a tohle je naprosto dokonalej způsob zpracování přebytků ;) Jelikož jsem pizzazávislák, asi to zařadím do svých pravidelných receptíčků B-)
    Mimochodem až pořídím katsuobushi a budu dělat ty klasický japonský (bez vajec a s nějakou domácí náhražkou té japonské mayo), nafotím bez tančících rybek a pošlu receptík, třeba se někomu tahle bohatější varianta zalíbí ;) Krom toho varianta „dvě zelné placky s kimchi uprostřed zakápnuté nějakým dresinkem“ by mohla být též zajímavá, nehledě na kimchi bez tepelné úpravy… Ha, to se musí též zkusit! Och, jak já miluju improvizaci v kuchyni! :D A díky Vám to má teď i mnohem větší smysl výživově, plus často i lepčí výsledek chuťově <3
    Pod příspěvek přidávám foto variací okonomijaki s různýma "polevama" – očividně to má v Asii spoustu modifikací, asi jako náš langoš =) nebo tradiční bramborové placky našich babiček… Úplně vidím okonomijaki na plotně kamen nějaké pokrokové prababičky :D

    • 3:) když tak na to foto koukám… asi ty placky z kimchi prubnu hned dneska, misku jednoho né úplně povedenýho mám v lednici a novou várku na poličce, a hlavně budu dnes zavařovat různé druhy cuketových tataráků, chutney a cibulové marmelády (proto to foto) – to je bezva příležitost vyzkoušet i várku placiček! Snad budou chutit taky tátovi, obvykle na mé specialitky moc není, ale vegepaštičky a tataráček z cukety mu šmakovaly, tak uvidíme ;) a já doufám, že nebudou zas až tak dobrý… aby z toho náááhodou nevznikla filmová kimchipizzapárty, to by pak šlo pravidlo nejezení na noc rychle do kopru :-O :D

  2. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Jíme Jinak
Autorem článku je Jíme Jinak
Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)
Předchozí článekJakou čokoládu ve skutečnosti dětem naděluje Mikuláš?
Další článekVodní filtr Berkey pro čistou vodu. S mimořádnou slevou