Domů > Zdravé recepty

Restované kaštany na pánvi

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim

Nechce se vám zapínat trouba a máte chuť na kaštany? Připravte si je jednoduše na pánvi. Je to jednoduché…

Ingredience
  • jedlé kaštany

Byla jsem na tom byla opravdu moc špatně, Nevím jestli více fyzicky nebo po psychické stránce. Čekala jsem, kdy to se...

Jak připravit restovanékaštany

  1. Jedlé kaštany nařízněte křížem.
  2. Na středně rozehřáté pánvi za občasného promíchávání opékejte kaštany cca 10 minut, do ztmavnutí.
  3. Skořápka se otevře a kaštany vyloupněte i se slupkou pod skořápkou.
ZÁZNAM Jarní výzvy ZDARMA
Odhal skutečné příčiny jarní únavy, detox potraviny a skryté překážky pro tvůj rozkvět! Jen do 17.2. Pak začínáme Jarní očistu.
PŘEJÍT NA ZÁZNAM

Praktické

  • Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
  • Z pečených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.

Obměna

  • Místo pánve můžete použít troubu. Postup je stejný, nařízneme a pečeme, dokud nejsou měkké. Dají se také vařit ve vodě v hrnci.

Děti

  • Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

30
23

Dýňová omáčka Mac ‘n’ Cheese (vegan)

Výtečná lehká “sýrová” omáčka, která spolu s makaróny vytvoří dokonale lahodné jídlo, na kterém si často v původní verzi pochutnávají v Americe...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

Špagety z dýně ve stylu Pad Thai – lepší než klasické nudle!

Toto jídlo je přímo gastronomický zážitek. Rozhodně lepší než klasické Pad Thai nudle! Pokud milujete dýně a thajskou kuchyni, nažhavte troubu a upečte si ...

Karamelizovaná mrkev v hořčično-“medové” zálivce

Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-“medové” zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.

Pikantní špagetová dýně s mangoldem

Špagetová dýně nezklame nikdy. Pokud máte taky na zahrádce mangold, udělejte si tuhle naší “špenátovou” verzi. Se špenátem je samozřejmě taky s...

Podzimní talíř s kaštany a fenyklem

Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.