Domů > Zdravé recepty

Restované kaštany na pánvi

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim

Nechce se vám zapínat trouba a máte chuť na kaštany? Připravte si je jednoduše na pánvi. Je to jednoduché…

Ingredience
  • jedlé kaštany

V tomto rozhovoru bez servítků Eva vyzpovídala Moniku Hodásovou – trápily jí velké zdravotní potíže, špatné trá...

Jak připravit restované jedlé kaštany

  1. Kaštany nařízněte křížem.
  2. Na středně rozehřáté pánvi za občasného promíchávání opékejte kaštany cca 10 minut, do ztmavnutí.
  3. Skořápka se otevře a kaštany vyloupněte i se slupkou pod skořápkou.

Praktické

  • Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
  • Z pečených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.

Obměna

  • Místo pánve můžete použít troubu. Postup je stejný, nařízneme a pečeme, dokud nejsou měkké. Dají se také vařit ve vodě v hrnci.

Děti

  • Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

27
26

Dýňový tataráček

Na podzim je dýní všude plno… Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Tataráček se skvěle hodí na čerstvý kváskový chlebí...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

Karamelizovaná mrkev v hořčično-“medové” zálivce

Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-“medové” zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.

Batát plněný čočkovou směsí

Lehký oběd nebo večeře v podobě pečeného plněného batátu.

Celerová remuláda

Výborný salát ze syrového celeru podle francouzského receptu si můžete udělat den dopředu.

Pikantní špagetová dýně s mangoldem

Špagetová dýně nezklame nikdy. Pokud máte taky na zahrádce mangold, udělejte si tuhle naší “špenátovou” verzi. Se špenátem je samozřejmě taky s...