Jak připravit restovanékaštany
- Jedlé kaštany nařízněte křížem.
- Na středně rozehřáté pánvi za občasného promíchávání opékejte kaštany cca 10 minut, do ztmavnutí.
- Skořápka se otevře a kaštany vyloupněte i se slupkou pod skořápkou.
Praktické
- Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
- Z pečených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.
Obměna
- Místo pánve můžete použít troubu. Postup je stejný, nařízneme a pečeme, dokud nejsou měkké. Dají se také vařit ve vodě v hrnci.
Děti
- Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Buďte první, kdo napíše komentář