Fermentace
68
32
Naše nejoblíbenější pickles
Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do skleni...
Zdravé recepty
klub
25
35
Kynutý štrúdl z kvásku
Připravte si luxusní, křehký a na jazyku se rozplývající kynutý celozrnný štrůdl s různými náplněmi.
Zdravé recepty
klub
26
17
Domácí syrečky (vegan)
Luxusní tvarůžky po vegansku – bez mléka. Výborné jen tak nebo na pečivu. Není třeba žádné speciální vybavení, ani probiotika (fermentují “divo...
Zdravé recepty
klub
10
11
Slané hospodské tyčinky
Věrná kopie klasických hospodských tyčinek ve zdravé verzi kynuté za pomocí tradičního kvásku. Skvělé slané občerstvení na oslavy, jako svačinka nebo jen t...
Zdravé recepty
klub
28
41
Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny
Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá rodina má ten...
Zdravé recepty
klub
18
6
Sázavské kimchi – jednoduchý recept z lokální zeleniny
Máme rádi snadné recepty z lokálních surovin. Tohle je náš oblíbený recept na kimči. Můžete si ho snadno obměnit podle toho, co právě dozrává u vás.
Zdravé recepty
klub
24
5
Sázavská kimchi pasta
Nemáte ingredience na klasickou kimči pastu? Sáhněte po tom, co máte doma! Upravili jsme klasické recepty na kalifornskou kimči pastu a vznikla naše vlastn...
81
Jak zužitkovat hlávkové zelí – 12 super tipů na pokrmy ze zelí
Hlávkové zelí je velmi stará zelenina plná vitamínu C a vlákniny. Jedly ho už budovatelé Velké čínské zdi, aby měli výdrž a energii a evropským mořeplavcům...
Magazín
klub
33
14
Obiloviny, luštěniny – kdy máčet a kdy ne
Které obiloviny a které luštěniny namáčet, které fermentovat a které nikoli? Jsou lepší mouky obilné nebo luštěninové? Které kdy používat a jakým se raději...
10
3
Nakládaný patizon à la kvašáky
Patizonové kvašáky jsou snadné na výrobu a je to skvělý způsob, jak zužitkovat nadúrodu nebo jak zpracovat tužší kousky. Patizon sám o sobě nemá výraznou c...
13
7
Pikantní kvašené cuketové řezy
Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů ...
15
31
Nakládaná cuketa – na delší skladování
Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...